646x404O lecţie despre devotament vine dintr-o comună din Dolj. De cinci ani un câine nu se mişcă din faţa casei stăpânului său care a murit. Păzeşte gospodăria, chiar dacă mulţi oameni au încercat să îl ia de acolo. Povestea emoţionantă seamănă izbitor cu cea a lui Hachiko, celebrul câine din Japonia care şi-a aşteptat stăpânul în gară timp de nouă ani.

Cine are drum prin comuna Malu Mare din Dolj nu are cum să nu-l observe pe acest câine care stă în faţa unei gospodării, scrie digi24.ro. Povestea lui este tristă. Latră rar şi numai dacă este provocat. Stă în acelaşi loc, indiferent de anotimp, de mai bine de 5 ani. De când stăpânul lui a murit.

Nu a plecat niciodată de acolo…Nu, nu”, spune un localnic.

Stăpânul câinelui era un om retras, aşa că nimeni nu ştie ce nume poartă animalul.

De mâncare îi mai dau oamenii din sat şi câteodată se mai opresc străinii care trec cu maşinile prin faţa casei.

Am observat și am vorbit cu prietenii noștri comuni și chiar cu niște veterinari să vedem ce putem face. El nu este agresiv dar nu te lasă să intri în curte, își păzește proprietatea. Își așteaptă stăpânul…Probabil că da, e mereu trist, aşa e în permanenţă”, afirmă Alexandru Dicu, primar Malu Mare.

Specialiştii spun că devotamentul câinilor pentru stăpâni nu are limită.

Localnicii de acolo ar trebui să-i creeze condiții, să aibă o cușcă, să fie hrănit în fiecare zi, să i se aducă apă, pentru că, să îndepărtezi un câine, să-l dai la o parte din locul în care își așteaptă stăpânul cred că este cel mai grav lucru pe care omul l-ar putea face împotriva acelui câine”, spune Doru Safta, medic veterinar.

Povestea seamănă cu cea a lui Hachiko, un câine din rasa Akita care timp de 9 ani şi-a aşteptat stăpânul în gară. Cazul a impresionat o întreagă lume şi a devenit un film de succes. Hachiko are o statuie acum în gara Shibuya din Tokyo.