Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul 2 în clasamentul WTA, va deveni, după turneul de la Wimbledon, tenismena activă cu cele mai multe săptămâni consecutive între primele zece clasate, informează, duminică, wtatennis.com, citat de mediafax.ro

La sfârşitul turneului de la All England Club, Serena Williams, fostul lider mondial, va ieşi din Top 10, iar Halep va deveni sportiva cu cele mai multe săptămâni consecutive între primele zece jucătoare, cu 182 de săptămâni. Halep a intrat pentru prima dată în Top 10 în ianuarie 2014 şi ajuns cel mai sus pe locul doi, poziţie pe care se află şi în prezent.

Mai mult, de când a intrat în Top 5, românca a petrecut doar nouă săptămâni sub acest prag, una dintre ele chiar în acest an, înainte să câştige turneul de la Madrid.

Simona Halep preia „moştenirea” Serenei Williams, care va ieşi din Top 10 după turneul de la Wimbledon, punând capăt unei perioade de 276 de săptămâni de prezenţă. Sportiva americană se află în primele zece sportive ale tenisului mondial din aprilie 2012.