Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, propune acordarea de premii pentru cele mai frumoase ferestre, balcoane, curţi şi faţade de clădiri din Bucureşti, iar ca stimulent pentru cetăţenii care vor participa la acţiuni de ecologizare a Capitalei propune reducerea de taxe şi impozite, scrie mediafax.ro

„Dorim să îi încurajăm, să îi stimulăm pe cetăţeni, asociaţiile de proprietari şi reprezentanţii societăţilor comerciale să participe la acest efort de ecologizare şi înfrumuseţare a Bucureştiului, demarând, prin intermediul Arcub, un concurs cu premii constând în bani şi în anumite obiecte de grădinărit. Acest concurs se va referi la cea mai cea mai frumoasă faţada, cea mai frumoasă curte, cel mai frumos balcon din Bucureşti, cea mai frumoasă fereastră. Concret, cetăţenii pot să amenajeze curtea, spaţiul verde din faţa blocului sau a casei, de asemenea din faţa blocului unde lucrează, ferestrele şi balcoanele. Noi am înfrumuseţat faţada Primăriei Generale a Capitalei cu mai multe jardiniere în care am aşezat muşcate şi alte flori decorative. Cred că printr-un efort comun şi printr-un stimulent pe care îl vor primi cetăţenii din partea Primăriei, se vor ocupa cu mai multă atenţie de propriile balcoane, clădiri, faţade şi aşa mai departe. Într-o şedinţă viitoare voi veni, de asemenea, cu un proiect prin care administraţia locală va veni cu stimulente financiare, adică reducere de taxe şi impozite locale, pentru cei care participă la efortul de ecologizare şi înfrumuseţare a Capitalei”, a declarat Primarul General al Capitalei, miercuri, la începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Gabriela Firea a declarat că acest concurs a fost inspirat de recompense similare oferite în alte oraşe mari din Europa şi îşi doreşte cât mai multe clădiri curate, împodobite cu flori şi plante decorative la ferestre, cu spaţii verzi aranjate şi pomi îngrijiţi.

Acest proiect de premiere a celor mai frumoase faţade este supus dezbaterii CGMB în şedinţa de miercuri, 11 aprilie, pe ordinea suplimentară.