maior-dancu

Vicepremierul și ministrul dezvoltării regionale și administrației publice Vasile Dâncu a fost distins cu titlul „Personalitatea anului’, în semn de recunoaștere pentru activitatea desfășurată în folosul comunității românești, menționează un comunicat al Ambasadei României în SUA, transmite Agerpres, conform flux24.ro

Evenimentul — la care au fost premiate o serie de personalități românești, româno-americane și americane care au avut o contribuție importantă la dezvoltarea comunității românești de-a lungul timpului — s-a desfășurat sâmbătă în cadrul galei anuale organizate de Societatea Medicală Română și Camera de Comerț Româno-Americană din New York la prestigiosul Harvard Club din New York, la care a participat și ambasadorul român în Statele Unite, George Cristian Maior.

Premiul acordat lui Vasile Dâncu i-a fost înmânat ambasadorului George Cristian Maior de către Ovidiu Mihu, vicepreședinte al Societății Medicale Române din New York. Ambasadorul român a transmis un mesaj de mulțumire din partea vicepremierului Vasile Dâncu pentru premiul acordat și regretul său că nu a putut participa la eveniment.

„Domnul Vasile Dâncu va veni cu plăcere să discute atât despre proiectele sale de dezvoltare a societății românești, cât și despre felul în care țara poate să ajute diaspora mai mult. El consideră, ca și mine, că românii din afara țării sunt cei mai buni ambasadori pentru România. Vasile Dâncu este un om politic care valorizează lupta de idei, un patriot care dorește crearea unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene, dorește ca țara noastră să fie un partener solid al Statelor Unite, într-o lume plină de provocări, dar și de mari oportunități. Vasile Dâncu consideră că România trebuie să întărească legăturile cu diaspora și să folosească experiența românilor din afara țării’, a afirmat ambasadorul George Cristian Maior.