inundatii-bucuresti

Haos total în Bucureşti după doar câteva minute de ploaie. E dezastru în centrul şi nordul Capitalei. Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, după ce canalizarea nu a făcut faţa iar apa a refulat, potrivit stiripesurse.ro

Metroul nu circulă, fiind inundată stația Piața Victoriei.

La Gara de Nord, din cauza unui scurtcircuit, nu funcţionează semafoarele, mai mulţi poliţişti fiind la faţa locului pentru dirijarea traficului. În unele zone din Bucureşti a plouat chiar şi cu 15-20 l/mp.Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, probleme au fost pe străzile Neajlovului, Grigore Romniceanu, Titulescu, leşti, Ioachim Gheorghe, Năvodari, pe Calea Giuleşti dar şi la Şcoala nr.3 din Bucureşti. Pe mai multe străzi apa a depăşit 15 centimetri, ajungând până la portiera maşinii. La Gara de Nord din cauza unui scurtcircuit la tabloul electric, semafoarele nu mai funcţionează. „Avem la faţa locului mai multe echipaje de poliţişti care dirijează traficul în acest moment, pentru a nu avea probleme”, a declarat Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere din Bucureşti pentru mediafax.

Cei de la metrorex au decis să oprească circulaţia între Gara de Nord şi Piaţa Victoriei pentru a se scoate apa.

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, convoaca, la ora 18,00, Sala de Consiliu a Primariei Capitalei, Comandamentul pentru situatii de urgenta pentru evaluarea situatiei existente in Bucuresti in urma furtunii si a ploilor abundente si pentru a dispune masuri urgente de remediere a pagubelor din zonele afectate de fenomenele meteo extreme.

La sedinta sunt convocate conducerile operatorilor de salubritate, Apa Nova, politia locala, ALPAB, Administratia Strazilor, Luxten, Directia de mediu din PMB si ASSMB.