Haos pe aeroporturile din Londra. Toate zborurile companiei British Airways au fost anulate din cauza unor probleme a sistemului computerizat, scrie libertatea.ro

UPDATE ora 19:00. Toate zborurile companiei British Airways de sâmbătă, de pe aeroporturile Heathrow și Gatwick au fost anulate, transmite BBC. Inițial, compania aeriană anulase zborurile până la ora 18:00.

„Ca urmare a defecțiunilor majore ale sistemului informatic, cu regret anunțăm că trebuie să anulăm toate zborurile de pe Heathwou și Gatwick din cursul zilei. Întreruperea sistemului a afectat de asemenea și call center-ul și website-ul, însă vom informa clienții cât de curând vom putea. Ne pare rău pentru neplăcerile cauzate clienților noștrilor”, a transmis compania aeriană.

Din cauza unei defecțiuni a sistemului computerizat, pasagerii au rămas blocați pe aeroporturi, iar zborurile care ar fi trebuit să decoleze în această dimineață au înregistrat întârzieri foarte mari.

 

 

„Ne confruntăm cu o întrerupere globală a sistemului”, a scris compania pe Twitter ca răspuns la un comentariu al unui pasager nemulțumit.

Pasagerii sunt sfătuiți să nu vină la aeroport fără să verifice statusul zborurilor. Cei care se aflau deja pe aeroporturi au povestit că orarul de zbor a fost distribuit pe hârtie, în timp ce aplicația pentru validarea biletelor nu funcționează.

Toți pasagerii afectați de această defecțiune au de ales între a reprograma zborurile sau să le fie restituiți banii.

Pe rețelele de socializare au început să curgă imagini cu haosul creat de întârzierile și anularea zborurilor.

Cauzele defecțiunii sunt încă neclare. Inițial s-a vorbit despre un atac cibernetic, însă compania aeriană a infirmat această ipoteză.