firea-secureanu

Ana-Maria Ciceală, reprezentant al USR în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a lansat o serie de acuze grave la adresa primarului general Gabriela Firea. Acuzațiile se referă la banii alocați de municipalitate către spitalul Malaxa, la care fostul manager Florin Secureanu se află în mijlocul unui scandal de corupție care a dus la punerea sa sub urmărire penală de către DNA și demiterea de la conducerea spitalului, conform b1.ro

Consiliera USR susține că Firea le-a dat spitalelor 34 de milioane de euro „pe proprie răspundere”, sumă din care 1.270.000 au ajuns direct pe lista de cumpărături a managerului Florin Secureanu. Ciceală susține că de fiecare dată când reprezentanții USR au vrut să atragă atenția în Consiliu, majoritatea PSD-ALDE a decis să le taie microfonul.

„Vă reamintesc cum a dat Gabriela Firea managerilor de spitale 34.000.000 de euro „pe proprie răspundere”. 1.270.000 din ei a fost lista de cumpărături a lui Florin Secureanu, managerul spitalului Malaxa care a primit azi vizita DNA pentru că, se pare, spitalul face contracte cu o firmă de bijuterii ca să cureţe instrumentarul de la ginecologie.

Ca reprezentant al bucureştenilor în Consiliul General şi în comisia de sănătate, am insistat, în timpul a 3 şedinţe de alocări de fonduri pentru liste de cumpărături la spitale fără justificările cerute de noi, de mai mult de 30 de ori să mă lase dna Firea şi colegii ei să pun întrebări relevante pe preţurile umflate şi de 10 ori la Malaxa şi de şi mai multe ori la celelalte spitale, însă mi s-a tăiat microfonul de tot atâtea ori. Din cele peste 50 de întrebări pe liste, preţuri, referate de necesitate, am reuşit, cu insistenţe, să pun şi să mi se răspundă (tot evitând răspunsul la întrebare, bineînţeles) la 7.

Ba chiar într-o şedinţă de comisie de sănătate am fost întrebată de un domn manager de spital dacă sunt cumva procuror, fiindcă insistam, deoarece dumnealui evita cu tenacitate creativă să răspundă la întrebări foarte concrete şi la obiect pe preţuri, dublări de echipamente etc.

De exemplu, dacă Primarul Firea ar fi vrut să audă întrebarea noastră pe cea de-a doua alocare de la Malaxa, ea ar fi sunat în felul următor: de ce în lista din luna septembrie 2016 aparatul de sterilizare costă 20.000 lei, iar în luna octombrie 2016 managerul Secureanu spune că are nevoie de încă un aparat la fel, dar care acum ne va costa pe noi toţi 230.000 lei?

Gabriela Firea a preferat să îmi răspundă că nu contează întrebările noastre despre preţuri şi justificări, fiindcă oricum consilierii PSD şi ALDE le votează” a scris Ana-Maria Ciceală pe Facebook.

Fostul director al spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost demis marți de primarul Capitalei după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit că managerul obliga angajaţii să ţină o contabilitate dublă, înjurându-i şi ameninţându-i, şi că i-a cumpărat iubitei sale, alintată „Vrăbi”, bijuterii în valoare de 9000 de euro în baza unor contracte încheiate cu o firmă pentru curăţarea instrumentarului de la Ginecologie. Tot Secureanu a decontat din banii spitalului inclusiv cheltuieli de înmormântare ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie.