iaurturiDanone Romania a fost nevoita sa retraga de piata o serie de produse lactate suspecte de a a fi fost fabricate din lapte contaminat cu aflatoxina. Totodata, Danone Romania a blocat 75 de tone de produse in propriile depozite.

Decizia a fost luata dupa ce la unul dintre furnizorii de materie prima ai Danone a fost depistata depasirea concentratiei de aflatoxina. „Am retras deja mai mult de 75% din cantitatea de produse suspectate ca ar contine lapte contaminat cu aflatoxina, iar pana la sfarsitul zilei estimam ca vom reusi sa scoatem de la raft toata cantitatea. Este vorba de 59,6 tone de produse tip iaurt. Din datele pe care le avem aceste produse sunt de cel mult doua zile in magazine”, a declarat Cristina Popescu, directorul de Comunicare al Danone Romania.

Oficialii Danone Romania au decis mai multe masuri suplimentare si voluntare de autocontrol fata de obligatiile legale de monitorizare si control si planul aferent validat de autoritati, inclusiv achizitia unui echipament propriu de testare a continutului de aflatoxina.

5 COMENTARII

  1. Aveau „BIFIDUS ESENSIS” peste limita legala … ca sa mergem la toaleta mult si foarte repede …

    Oare se va descoperi ca iaurtul „Danone” se facea de fapt din lapte de cal??? … :))))

    Sau toate chestiile astea legate de mancare contaminata sunt doar parte din marele plan de „TERORISM ALIMENTAR” lansat pa plaiurile din Gradina Maicii Domnului ???

    Sa nu patim ca „magarul lui Nastratin Hogea” … ca ala s-a incapatanat sa moara tocmai cand il dresase sa nu mai manance nimica … 🙁

Comments are closed.