Ilie Năstase a vorbit în exclusivitate pentru ProSport după ce preşedintele de la Wimbledon a anunţat că anul acesta,românul nu va primi invitaţie în loja regală şi, din punctul de vedere al Fedraţiei Britanice de tenis, primul număr unu din istoria tenisului este suspendat şi va fi oprit la porţile complexului de la All England.

Dar să trăiesc am voie? Am voie să mă duc la Londra, să intru în oraş, pe străzi? Să îi întrebaţi asta! Nici în Anglia poate că nu am voie să merg. Ce am făcut? Am omorât vreun om?„, a replicat Ilie Năstase.„Eu am o problemă cu ITF-ul (n.r. – Federaţia Internaţională de Tenis). Până nu dă o decizie clară ITF-ul, Wimbledon-ul nu are de ce să aibă ceva cu mine. Luaţi-o cum vreţi, ca pe o răzbunare… nu prea mă mai interesează. Eu atâta ştiu şi ar trebui să îi întrebaţi pe ei: în ’73, când n-a vrut să joace nimeni la Wimbledon şi eu am jucat – nu contează? La asta nu se gândesc? Dar dacă ei sunt atât de minsculi la minte, eu nu am ce să le fac. Ce legătură are Wimbledon-ul cu ceea ce am spus eu despre Serena şi cu meciul din România? Dacă făceam prost la Wimbledon, înţelegeam să fiu suspendat. Dar aşa, nu înţeleg„, a declarat Năstase.

„Dacă la 71 de ani… ei consideră că este normal să nu lase o persoană să se uite la nişte meciuri de tenis, este problema lor. Înseamnă că sunt cretini, pe româneşte… altfel nu văd cum”.

Primul lider din istoria ATP consideră că decizia luată de oficialii de la All England Club e una complet eronată. „Sau… Înţeleg. Să înţelegem că federaţia engleză este egal cu Federaţia Internaţională de Tenis? Eu cam asta înţeleg„, a declarat Năstase. „Nu pricep ce are Wimbledon-ul cu mine. Poate ITF-ul nu mă pedepseşte. Eu nu îi voi contacta pe cei de la Wimbledon, pentru că nu mă interesează. Eu am jucat de o mie de ori pe Centralul de la Wimbledon, am fost de o mie de ori la meciuri şi dacă la 71 de ani… ei consideră că este normal să nu lase o persoană să se uite la nişte meciuri de tenis, este problema lor. Înseamnă că sunt cretini, pe româneşte… altfel nu văd cum„, a continuat bucureşteanul pentru ProSport.

„Federaţia Britanică este şi Federaţia Internaţională, pentru că la ITF 99% sunt englezi”

Fostul preşedintele al Federaţiei Române de Tenis se aşteaptă ca măsurile luate împotriva sa să continue. „Presupun că vor să mă suspende din toate turneele. Dar dacă nu jucam cu Anglia, mă suspendau în altă parte. O fi vreo răzbunare, or avea ceva cu românii. Eu, unul, nu văd legătura. După mine, Federaţia Britanică este şi Federaţia Internaţională, pentru că la ITF 99% sunt englezi. Dar, dacă meciul ăsta se juca în Ucraina, dacă era România – Ucraina, nu se băga nimeni şi nu mă suspenda nimeni! Ghinionul nostru”, a încheiat Năstase pentru ProSport.