phpThumb_generated_thumbnailjpegVremea e precum sunt și vremurile. Iar noi culegem azi ceea ce am semănat de ani de zile. Am acceptat fără împotrivire ca neghiobii dornici de înavuțire să taie pădurile și să lase în urma lor doar munți și dealuri golașe. Iar acum ne miram când vin puhoaiele peste noi, luând cu ele mașini, case sau vieți.

Ȋn fiecare vară ne lovesc inundațiile, ca niște iminente tragedii. Prima oară ne-am îngrozit în 2005, când a fost afectat județul Timiș. Pe urmă însă, n-am fost în stare să construim, într-un deceniu, niște amărâte de diguri în calea apelor.

Poluăm în neștire, albiile râurilor sunt pline de peturi, resturi menajere și bușteni. Iar în marile orașe vezi mai multe mașini pe străzi decât pietoni pe trotuare. Și apoi ne îngrijorăm că e ba prea cald, ba prea ploaie. Că vine peste noi grindina cât pumnul sau că ne lovesc, din senin, tornadele.

vremea1 vremea2

Ȋn județul Mureș, vijelia care s-a abătut asupra localităților Cuci și Dătășeni a distrus acoperișurile a sute de case și a pus la pământ 28 de stâlpi de electricitate. Imaginile sunt incredibile: furtuna a răsucit stâlpii de metal ca într-un pumn uriaș și apoi i-a pus la pământ.

vremea3 vremea4 vreemea6 vreemea5

sursa: aktual24.ro