colectiv - tragedie

Adolescenti care, in momentul respectiv, dupa incendiu, au avut arsuri superficiale sau nu au avut nimic, vin acum cu complicatii pulmonare, pe care noi le tratam de urgenta, a declarat vineri, la Ambasada Frantei, managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Dan Enescu, potrivit Mediafax, citat de hotnews.ro

„Vin in continuare, de acasa, adolescenti care in momentul respectiv au avut arsuri superficiale sau nu au avut nimic si vin acum cu complicatii pulmonare pe care noi le tratam de urgenta. (…) Daca niste copii sanatosi, care au avut poate o arsura de unu la suta, ceva insignifiant, si dupa cinci zile se prezinta la spital cu traheobronsita si cu tulburari grave de arbore traheobronsic, ce se intampla cu cei care au 30 – 40 – 70 – 80 la suta arsuri? Tocmai asta e particularitatea cazului. Noi nu cunoastem modalitatea de a contracara, ci doar de a sustine ceea ce s-a intamplat in clipa producerii accidentului. Stim ca este un accident atipic, adica s-a produs in 12 secunde, si ca, practic, cand au venit pompierii nu au avut ce sa stinga. S-a transformat acea incinta intr-un crematoriu in care acele persoane au fost carbonizate, ca o camera de gazare, deci cu o mixtura in care in permanenta mai apar alte substante care fiecare dintre ele poate ca le-am putea contracara, dar impreuna nu stie nimeni ce se poate face cu ele”, a spus prof. dr. Dan Enescu.

El a mai spus ca distructiile care apar sunt deosebit de grave, au efecte la distanta, evolutive.

Medicul a mai precizat ca una dintre fetele care a ajuns la Spitalul Universitar in seara incidentului statea pe un scaun sub observatie, nu parea sa aiba nimic, dar s-a prabusit brusc si a murit.

„Deci despre acest lucru este vorba, adica sunt niste efecte pe care nu le putem sustine, nu le putem cunoaste. (…) Dupa parerea mea, componenta aceasta chimica este cea mai importanta. Deci sistemul nostru ar fi putut negocia fara niciun fel de problema in conditiile unui traumatism accident colectiv normal, dar acesta are ceva supradaugat, cu care cu greu te poti lupta. Noi ne confruntam cu niste cazuri pe care reusim sa le aducem la o stare aproape buna si dintr-o data incep sa se prabuseasca. Nu este evolutia unei boli ale arsurii nomala pe care o cunoastem pana acum. Ne putem astepta la orice”, a mai spus Dan Enescu.

4 COMENTARII

 1. ..nu au reusit cu mancarurile din supermarcheturi sa ne ucida (moarte in farfurie ),acum incearca sa asfixieze populatia ….e o gluma scuzati !…nu vrau sa-mi bata la usa daca bag seama ,ei sunt mai tari ,au amenintat ei doctorii si asistentele sa nu faca destainuiri ,ce sa mai zicem de niste agarici de postasi ca noi !

 2. ia să fi tras ceva aer din plămânii adilescenţilor cu răni superficiale, şi apoi vedeam pentru cât timp mai puteaţi să scrieţi

 3. am mai scris despre asta. cu mult ani in urma, in orasul waco, texas, intr’un conac imprejmuit cu zid, bine pazit, se instalase un asa zis cult davidian. un fel de secta religioasa care avea si steag, cu steaua lui david pe el. atf/agentia pt. alcool si arme de foc, un serviciu federal de informatii si investigatii, specializat in ce ii spune si numele, a inceput o investigatie ref. la o informatie privind achizitionarea de arme de foc, unele de calibru mai mare, in acel conac. intre agentii atf si cei din conac a fost un schimb de focuri care a dus la ranirea sau, daca nu ma insel, moarte unui agent. de aici, atf, impreuna cu fbi au declansat o operatiune de tip militar, un asediu. au fost angrenate si vehicule blindate militare, care au spart zidul, au facut o gaura, prin care au introdus in incinta cladirii un gaz, care, cica, ar fi avut rostul sa’i determine pe cei din cult sa se predea. rezultatul introducerii gazului respectiv a fost ca, aproape instantaneu, din toate partile, a izbucnit un incendiu, care a ars intreaga cladire si a mistuit vietile la cca 80 de persoane, barbati, femei si copii.
  ancheta pornita de politia statului texas/texas rangers, a fost oprita si transferata federalilor.
  pana la urma, mortii au fost de vina. asa a stabilit si o comisie a senatului, insarcinata cu investigarea. comisia era condusa, atunci, de senatorul joe biden, actualul vice….
  toti…anchetatorii au sustinut ca gazul introdus nu era incendiar, ca intre gazul introdus in incendiul spontan, portnit in toata cladirea in acelasi timp, nu a fost nicio legatura….
  orice asemanare, este cu totul intaplatoare….

  • Cu alte cuvinte „baietii” au trecut de la faza testarii armelor chimice pe cobai, direct pe oameni, in timp real…

Comentariile sunt închise.