13178913_10206565808052031_3689265637824602436_nFlorin Barbu, românul căruia i-au fost luaţi copiii de către autorităţile engleze, pentru a fi daţi spre adopție unui cuplu de homosexuali, a ajuns în a 12-a zi de greva foamei. Deşi puterile îi scad pe zi ce trece, bărbatul nu are de gând să renunţe la protest până când cei mici nu îi vor fi daţi spre creştere lui sau cuiva din familia sa, scrie libertatea.ro.

De 12 zile, braşoveanul Florin Barbu este în greva foamei, în fața Curţii Europene a Drepturilor Omului, la Strasbourg. Românul protestează astfel împotriva autorităţilor engleze care i-au luat cei doi copii (o fetiţă de 8 ani şi un băiat de 5 ani), pentru a-i plasa într-o familie de homosexuali. Orice încercare de-a bărbatului de a convinge judecătorii englezi să-i plaseze pe cei mici rudelor sale din România a fost în zadar, astfel că micuţii au fost daţi unei familii de homosexuali, iar de atunci nu i-a mai văzut.

Deşi puterile îi scad câte puţin în fiecare zi, Florin Barbu nu are de gând să renunţe la luptă. El speră ca, într-un final, autorităţile din România să se implice în acest caz şi este dispus să moară pentru această cauză.

Joi, a 10-a zi de greva foamei a fost cu atât mai grea cu cât băiatul său, Andy, a împlinit 5 ani. Omul i-a făcut o urare pe Facebook, dar nu a putut să ia deloc legătura cu el, deoarece i s-a interzis acest lucru. În acest moment, Florin Barbu nu ştie unde sunt copiii lui.

13239987_10206578136640238_130890725197014862_n-1

Nu mai am energie. Dimineaţa sunt bine, dar spre seară e mai greu. Ştiu că pot să mai rezist 10-20 de zile sau să cad în orice clipă. Oficial nu am primit până acum nicio reacţie de la autorităţi. Statul român are obligaţia, prin Constituţie, să ajute cetăţenii săui, în special când sunt copii”, ne-a spus Florin Barbu. Omul speră totuşi ca, în următoarele zile, autorităţile să nu mai rămână mute şi surde la suferinţa lui şi să îi dea copiii înapoi.

„Azi este ziua lui Andy şi speram să mă sune să vorbesc cu ei. Dar li se interzice orice legătură cu părinţii lor şi se încearcă astfel ca ei să se ataşeze de acei homosexuali. Eu sper ca ei să fie înapoiaţi în următoarele zile mie sau surorii mele. Eu am avut un avocat, dar aici rata de câştig în instanţă e de 20%. La ultimul proces m-am reprezentat singur. Voi înceta greva foamei atunci când copiii mei vor ajuge înapoi în familie sau în România.

Ei nu vor să dea copiii nimănui, nici mie, nici mamei, nici surorii mele, deşi asta am cerut la ultimul proces, în 13 mai. Ambasada României şi MAE ar trebui să se implice. În ultimii doi ani, am încercat orice cale posibilă, aceasta este ultima mea speranţă. Am încredere în autorităţi că mă vor ajuta şi în bunul Dumnezeu”, ne-a mai spus Florin Barbu.

Cu toate că, până acum, nu a primit niciun răspuns la protestul lui, Florin Barbu este optimist. Până acum, bărbatul nu a beneficiat deloc de ajutor medical şi nu a venit nimeni să-l vadă sau să-l monitorizeze.

Românii din Londra vor ieşi la protest astăzi

Astăzi, pe 28 mai, românii din Londra vor ieşi în stradă, pentru a protesta față de decizia luată de autorităţile engleze în cazul lui Florin Barbu. Din cauza stării de sănătate, el nu va putea fi prezent la protest, dar va continua să îşi susțină cauza prin greva foamei.