apostolache-florin

PLAN DIABOLIC…Fratii piromani Apostolache din Murgeni, înfundati de politistul Zorro, spaima infractorilor, au povestit în arest cum plãnuiau asasinarea mai multor politisti si ai copiilor lor, ca mai apoi sã lege usile sediului Politie cu un lant si sã-i dea foc.

INCREDIBIL…Iulian Bîrzu, noul comandant al Politiei din Murgeni, sau “Zorro”, cum mai este cunoscut de infractori, detoneazã bomba. Celebrii incendiatori, care au dat foc masinii fostului comandant al Politiei si la mai multe gospodãrii, plãnuiau asasinarea unor politisti, în frunte cu comandantul de atunci, Dãnut Cojocaru, dar si incendierea sediului Politiei din Murgeni, dupã un plan diabolic. Aceste mãrturii au fost smulse de Zorro de la cei doi infractori, fratii Apostolache, aflati în arest preventiv, dupã ce au fost prinsi, atentie, furând niste plasã de gard. Acasã la cei doi piromani a fost gãsit un adevãrat arsenal de substante si obiecte pe care acestia le foloseau la incendieri, dar si o perucã. Ulterior, anchetatorii au aflat cã unul dintre cei doi trebuia sã poarte peruca în momentul în care îl asasina pe seful politiei. Tot acest scenariu face obiectul unui raport trimis de Bîrzu si înaintat zilele acestea comandantului Inspectoratului de Politie Vaslui, Ionel Miricã. De când au început incendierile în Murgeni, Vremea Nouã a atras atentia asupra faptului cã în acest oras este posibilã instalarea anarhiei si a cerut Autoritãtii Teritoriale de Ordine Publicã (ATOP) Vaslui, un organism format din reprezentantii Politiei, Jandarmeriei, Prefecturii si Consiliului Judetean, sã ia mãsuri, dar am fost luati peste picior. Cea mai importantã voce sfidãtoare la adresa ziarului a fost a primarul orasului Murgeni, Ioan Buta, care i-a persiflat pe jurnalistii nostri spunând cã inventeazã aceste povesti si cã incendiile care se tineau lant au drept cauzã scurtcircuite. Însã vehementa cu care acesta nega existenta unor indivizi care incendiazã tot ce le iese în cale ne îndreptãteste sã formulãm ipoteza cã acesta avea un interes în toatã aceastã poveste. Numai în 2016, pe lângã masina comandantului, au mai fost incendiate hala unui inginer agronom (Alexandru Ilas), fânarul fostului primar Jenicã Panica si masina altui politist, Cristi Dorobãt. În 2015, numãrul incendiilor a fost mult mai numeros.

Teroarea din Murgeni a luat sfârsit! Cei doi frati, Apostolache Emilian (29 de ani) si Florin (20 de ani), care au incendiat, au furat, au amenintat si au terorizat efectiv câteva luni orasul Murgeni, au fost dovediti! Florin si Emilian Apostolache sunt autorii incendierilor suspecte despre care ziarul nostru a scris din luna februarie pânã în luna martie! O dovedeste Raportul întocmit de cms.sef Iulian Bîrzu, comandantul Politiei Murgeni, înaintat cãtre IPJ Vaslui, care aratã – cu probe de necontestat, cã cei doi au fãcut peste 20 si ceva de infractiuni! “În urma investigatiilor efectuate, politistii au identificat doi frati – Apostolache Emilian, de 29 ani, si Apostolache Florin, de 20 ani, ambii din orasul Murgeni, bãnuiti de comiterea a sase infractiuni de distrugere prin incendiere. Faptele au fost comise în perioada noiembrie 2015 – martie 2016, pe raza orasului Murgeni. Cercetãrile au arãtat cã au fost distruse, prin folosirea de substante usor inflamabile si incendiere, trei autovehicule, usa de acces într-un apartament, furaje si o clãdire de la o fermã agricolã. De cele mai multe ori, unul dintre frati pãzea zona în care comiteau infractiunea, iar celãlalt proceda la incendiere. Politistii au stabilit cã Apostolache Emilian ar fi sãvârsit si alte infractiuni de distrugere în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016 (distrugere parbriz autoturism, distrugere anvelope autoturism, distrugere sistem prindere camerã de supraveghere de pe raza orasului Murgeni). Cercetãrile au fost efectuate cu cei doi frati în stare de arest preventiv, din luna martie 2016, când au fost prezentati la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, respectiv Judecãtoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivã, împreunã cu Marin Andrei Cosmin, de 20 ani, din în orasul Murgeni, pentru comiterea mai multor infractiuni de furt. În perioada noiembrie 2015- martie 2016, cei trei tineri au sustras bunuri (produse alimentare, cosmetice, plase de sârmã si alte bunuri) din incinta a trei societãti comerciale din orasul Murgeni, precum si din locuinte si anexe gospodãresti”, precizeazã Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ce plãnuiau cei doi frati piromani: crime, incendieri, jafuri de proportii!

Emilian Apostolache, de 29 de ani, era capul rãutãtilor si cel mai rãu dintre ei, punând la cale multe infractiuni. Se rãzbunau pentru orice li se nãzãrea lor. Furau, amenintau, bãteau, dar nimeni nu le fãcea nimic. Iatã care sunt cauzele pentru care au incendiat masina sefului politiei – cms.sef Dãnut Cojocaru: acesta le-a gãsit niste bunuri furate din strãinãtate, pe unde colindau cei doi frati Apostolache, iar drept pedeapsã pentru cã a îndrãznit sã le confiste furãciunile, cei doi i-au dat foc la masinã! Mai mult, cei doi plãnuiau sã îl omoare pe cms. sef Dãnut Cojocaru, sã punã lanturi pe usile Politiei Murgeni si sã dea foc institutiei cu politistul-sef în interior!

Un al doilea incendiu s-a produs la ferma inginerului Alexandru Iilas, cãruia i-a ars în întregime o halã de circa 600 mp, ȋn interiorul cãreia se aflau furaje si baloti de paie. Pompierii au stins incendiul timp de opt ore! Desi inginerul Ilas a spus cã incendiul a fost provocat, pompierii au avut altã variantã: scurtcircuit electric, desi ferma lui Ilas nu avea curent electric! Acum s-a dovedit: cei doi frati Apostolache au incendiat ferma lui Ilas, pentru cã bãiatul inginerului a vrut sã le strice lor o afacere. Fratii Apostolache voiau sã vândã un gard electric cu 500 de lei, sumã oferitã de cineva, iar fiul lui Ilas i-ar fi spus cumpãrãtorului sã nu lea 500 de lei, sã îl lase pe el sã îl cumpere cu 300 de lei! Si pentru cã a vrut sã le strice afacerea, cei doi au dat foc halei lui Ilas! Incendiul care s-a produs la Jenicã Panica, fostul primar, cãruia i-au ars cinci tone de furaje în luna decembrie anul trecut, a avut drept cauzã vina de a se certa cu fratii Apostolache. Fostul primar era vinovat în “ochii” acestora cã a dat firma de furnizare a apei din Murgeni la SC Aquavas SA Bârlad, iar dupã preluare, firma Aquavas a trecut la executarea datornicilor. Cum fratii Apostolache figurau cu peste 800 de lei datorii, cei doi s-au înfuriat si l-au gãsit vinovat pe fostul primar cã a dat apa din Murgeni pe mâna Aquavas si l-au “executat” cu un mic incendiu! În cazul politistului Cristi Dorobãt, agent în cadrul Politiei Murgeni, vina e o confiscare a unor bunuri furate. Asa cã s-a ales cu o micã “rãzbunare” de la cei doi: i-au incendiat masina. Mai aveau în plan sã-l înjunghie si sã-l omoare!

Copiii politistilor, tintele infractorilor

În raport, cms.sef Iulian Bîrzu mai aratã cã cei doi voiau sã omoare copiii unui alt politist din Murgeni, atrãgându-i la o piscinã din Bârlad , unde voiau sã-i înece, sã ucidã un alt politist, cu toporul, asteptându-l la scara blocului. Cei doi au terorizat efectiv orice om din Murgeni. Unei femei, cãreia i-au spart boxa din fata blocului si care a fãcut plângere la Politia Murgeni, indicând ca posibili fãptasi pe cei doi, i-au dat foc la usa apartamentului, ca sã-si retragã plângerea de spaimã! Unui bãrbat i-au tãiat toate patru cauciucuri la masinã, doar pentru cã acesta s-a uitat urât la nevasta lui Emilian Apostolache! Unui alt cetãtean, de etnie rromã din Murgeni (zis Jãndãricã), i-au furat si distrus bunuri de peste 4.000 de euro! Asa cum vã spuneam, sunt peste 20 de infractiuni pentru care cei doi trebuie sã dea socotealã în fata judecãtorilor.

Cum de-a fost posibilã instalarea anarhiei la Murgeni?

Cel care ar fi trebuit sã informeze Prefectura sau sã sesizeze Politia în legãturã cu evenimentele din Murgeni trebuia sã fie chiar primarul Ioan Buta. Acesta însã a negat orice legãturã între incendii. “În legãturã cu presupusul sau presupusii piromani, vã spun cã sunt simple supozitii. Acolo, la ferma unde a ars (la Alexandru Ilas – n.r.), am vorbit cu specialistii, cu pompierii si a fost scurtcircuit electric. Cum nu are electricitate acolo? Are, sigur! Dumneavoastrã o sã constatati mai târziu cã nu-i vorba despre niciun piroman. Se fac de altfel cercetãri, o sã vedeti. Cu presupusa incendiere a masinii sefului politiei din Murgeni, iarãsi nu este nimic adevãrat. A fost tot un scurtcircuit, masina era abandonatã, bateria nu a fost deconectatã de la borne, a plouat, s-a fãcut un scurtcircuit si a luat foc masina. La Murgeni nu se întâmplã nimic necurat! Nici la fostul primar, Jenicã Panica, unde au ars niste hluji de porumb, n-a fost nimic! Dacã nu i-a pus nimeni foc când era în politicã, de ce i-ar pune foc acum, când nu mai are nicio treabã cu politica? Si este un om de 70 de ani, cine sã aibã ceva cu el? El avea furajele la un metru de trotuar. S-a gãsit unul sã arunce la întâmplare o tigarã si i-au ars doi hluji (5 tone – n.r.) de porumb, ce mare pagubã? Nu existã asa ceva în Murgeni, comunitatea pe care o conduc este formatã din oameni cuminti! Cei care sustin cã li s-a dat foc, poate au de fãcut anumite reglaje între ei, dar deocamdatã specialistii spun cã este nesupraveghere si atât!”, afirma, în luna martie, primarul Buta. Mai mult, primarul Ioan Buta striga din toti rãrunchii cã jurnalistii de la Vremea Nouã scriu numai prostii ca sã-l denigreze pe el! Iatã însã cã evenimentele l-au contrazis, iar vehementa cu care acesta încerca sã ne convingã cã totul este în ordine, ne duce involuntar la ipoteza cã avea un anume interes sã ascundã aceste fapte de o gravitate foarte mare. Am dorit si acum sã-i cerem un punct de vedere, dar nu am reusit. Nu a binevoit sã ne rãspundã la telefon!

ISU si colonelul sef, total pe dinafarã!

Un alt personaj care a frânat aflarea adevãrului a fost fostul comandant al pompierilor vasluieni. Col. Neculai Olaru nu credea în luna martie cã ar fi legãturi între incendii, pronutându-se înaintea anchetei politistilor!. “Nu existã nicio legãturã între aceste incendii, pentru cã într-un caz a fost vorba de o centralã termicã, în altul a fost un scurtcircuit. Eu zic cã nu sunt legãturi. Noi am întocmit documente pentru toate cazurile pe care le-ati prezentat, unde am prezentat cauza probabilã, acolo unde credem cã am descoperit cauza incendiului, iar în cazul masinii incendiate am scris cã este în curs de stabilire, în urma unei investigatii a Politiei. Eu asa vãd toate evenimentele din Murgeni, nu existã situatia din nu stiu ce comunã, în urmã cu 10-12 ani, când am avut un piroman care ne-a dat mari bãtãi de cap”, a spus seful ISU Vaslui. Nu zãu, domnule colonel Olaru? Dar acum credeti cã existã nu unul, ci doi piromani? Cititi raportul domnului comisar-sef Iulian Bîrzu! Vã veti îngrozi!

ATOP degeaba!

La Prefectura judeteanã, cazurile de la Murgeni nu au fost niciodatã o prioritate a conducerii, asta si pentru cã sefii Primãriei Murgeni si ai Politiei orãsenesti nu au informat judetul despre cazurile grave din aceastã comunitate. “Eu nu am primit nicio informare scrisã de la primarul Murgeniului sau de la Politie, despre incendiile de acolo. Nu stiu ce sã spun, dacã institutiile abilitate nu mi-au comunicat nimic… O sã mã interesez si eu, am sã întreb sefii Politiei si pe cei de la ISU, sã aflu ce se petrece la Murgeni. Sper ca problema sã se ridice si în ATOP, voi primi si eu o informare despre problemele din Murgeni, cu sigurantã”, explica, în martie, prefectul Andrei Puicã. Si a ajuns problema în ATOP, o comisie foarte importantã la nivel de Consiliu Judetean, care ar trebui sã se ocupe de cazurile grave din judet, care dau de furcã politiei, jandarmilor, pompierilor etc. Iatã cum s-au ocupat cei din ATOP, “ocupati” de altfel atunci cu apropiata campanie electoralã, ce tocmai s-a încheiat! Sefa Autoritãtii de atunci, Eugenia Steimberg, sustinea cã nu s-a informat despre evenimentele de la Murgeni, din cele douã luni si mai bine de teroare, cu incendii suspecte relatate pe larg în ziarul nostru. “Am citit doar un material, nu stiam cã sunt probleme atât de mari în Murgeni. Nu am avut în ATOP reprezentantul Politiei judetene, de ceva timp, din cauza problemelor de la conducere, abia de acum îl vom valida pe noul inspector sef. Domnul Olaru, seful ISU, este în Autoritate de o lunã de zile, deci nu am prea avut timp sã discutãm despre problemele din judet. Cred cã vom întreba despre ceea ce se petrece la Murgeni la Politia orãseneascã, vom cere informãri si de la IPJ, sã vedem dacã sunt probleme reale”, explica foarte preocupatã Steimberg. Pãcat, atunci si-ar fi dovedit cu adevãrat ATOP-ul eficienta, pentru prima datã de când este înfiintatã!

“Zorro” Bîrzu, cel mai eficient comandant de politie din Murgeni!

iulian-birzu-zis-zoro

POLITIST ADEVÃRAT…De pe 7 martie, cms.sef Dãnut Cojocaru a fost mutat la Politia Bârlad, la Serviciul de Criminalisticã, pe post de sef, iar la comanda Politiei Murgeni a fost trimis cms.sef Iulian Bîrzu, care mai fusese comandantul acestei institutii în urmã cu multi ani si instaurase o liniste totalã în Murgeni, dupã ce bãgase la “rãcoare” vreo 60 de infractori! Cms.sef Iulian Bîrzu a gãsit un haos total la Murgeni, iar prima miscare a fost sã-i aresteze pe cei doi frati Apostolache, despre care aflase cã sunt teroarea orasului. I-a prins cu un furt, acestia au fost arestati si închisi. În urma bãnuielilor cã ei sunt incendiatorii, comisarul sef Iulian Bîrzu, ajutat de noul comisar sef al IPJ Vaslui, Ionel Miricã, si doi politisti inimosi si amenintati la rândul lor de cei doi frati incredibil de rãzbunãtori si mafioti, cu moartea lor si a copiilor, au trecut la investigatii criminalistice serioase. Au primit toatã logistica necesarã, si astfel teroarea din Murgeni a luat sfârsit! Când cei doi politisti care au lucrat la caz, inspectorul Adrian Marin si ag.adj. Adi Marian Bors, s-au dus la Penitenciarul Vaslui la interogatoriul celor doi frati, Emilian si Florin Apostolescu, au avut noroc de geamul despãrtitor din penitenciar! La auzul dovezilor existente (reconstituiri, mãrturii ale complicilor acestora, interceptãri telefonice etc.), Emilian Apostolache a sãrit la politisti prin geamul despãrtitor, care s-a dovedit rezistent si util! Sã sperãm cã judecãtorii bârlãdeni, unde a ajuns dosarul celor doi indivizi, nu vor fi prea blânzi cu asemenea bestii si vor fi bãgati la rãcoare pentru ani buni!

 

Sursa: vremeanoua.ro