apocalipsa

Unde s-ar putea ascunde oamenii în caz de Apocalipsă? În Islanda, Kansas sau Cape Town. Sunt doar trei dintre locurile care au ajuns în topul celor de la Business Insider, care trece în revistă locurile de pe Glob ce rămân sigure, stabile şi prospere, indiferent de situaţie. Regiunile care au ajuns pe lista scurtă sunt extrem de diferite şi surprinzătoare, dar toate au ceva în comun: oferă garanţia că omenirea ar putea supravieţui sfârşitului lumii.

1-islanda

1. Islanda

Aceasta este, de departe, cea mai izolată ţară din Europa, aflată la sute de kilometri de cea mai apropiată insulă, acest aspect descurajându-i pe potenţialii invadatori. Islanda este bogată în resursele necesare pentru a întreţine viaţa umană, este pusă în mişcare aproape în întregime de energie geotermală provenită de la numeroşii vulcani activi de pe teritoriul ei, iar apele din largul coastelor reprezintă cea mai bogată sursă de fructe de mare din întreaga lume. Aşadar, în eventualitatea în care aţi fi nevoiţi să supravieţuiţi pe insulă foarte mult timp, nevoile de hrană şi căldură vor fi, cu siguranţă, satisfăcute. Acest stat a trecut şi printr-un colaps al sistemului bancar în timpul crizei economice, aşa că locuitorii de acolo sunt destul de uşor adaptabili şi optimişti, caracteristici esenţiale în caz că vine sfârşitul lumii.

2-insula

2. Tristan da Cunha

La sud de Atlantic se găseşte Tristan da Cunha, un arhipelag care este, de altfel, cel mai îndepărtat teritoriu locuit, situat la mai mult de 2.000 de kilometri de cea mai apropiată făşie de uscat. Populaţia din zonă abia atinge 300 de locuitori, aşa că, în cazul unui dezastru, sigur ar fi deschişi la acceptarea unor vecini. Aici oamenii aflaţi la ananghie din marile aglomerări urbane ar putea face carieră în pescuit – cea mai folositoare îndeletnicire în caz de Apocalipsă.

3-guam

3. Guam

Este localizat în Pacifc şi găzduieşte o prezenţă americană militară masivă, numai bună pentru a proteja locuitorii în cazul în care degradarea relaţiilor ruso-turce ajunge la un asemenea nivel încât omenirea s-ar trezi în mijlocul celui de-Al Treilea Război Mondial. Acest loc nu are o economie înfloritoare, mai ales că majoritatea veniturilor vin din turism şi din partea guvernului american.

4-chiang-mai

4. Chiang Mai

Tot ceea ce trebuie să ştii despre acest orăşel idilic din nordul Tailandei este că poate fi o casă extrem de bună în caz de dezastru, pentru că oferă multe posibilităţi de practicare a agriculturii. Un argument în plus este faptul că, în vreme ce Asia de Sud-Est a fost timp de zeci de ani centrul unor mari provocări – de la războaie, la consum de droguri, masacre şi frământări politice – Chiang Mai a rămas un simbol al păcii şi stabilităţii. Acesta este un semn de bun augur, care sugerează că oraşul ar putea să depăşească orice atentează la liniştea umanităţii.

5-denver

5. Denver

Acest oraş are câteva argumente de partea lui. În primul rând, apropierea de importante rezerve de petrol, care asigură un element crucial pentru omenire: combustibilul. În eventualitatea unui război, acesta este cel mai uşor de apărat oraş din toată America, aflându-se cu o milă deasupra nivelului mării, foarte departe de aceasta şi înconjurat de munţi. Altitudinea la care este situat în transformă şi într-un loc tocmai bun de locuit în eventualitatea agravării încălzirii globale. De fapt, aceasta ar putea constitui chiar un avantaj pentru împrejurimile oraşului Denver, transformând terenurile înconjurătoare în pământuri extrem de fertile.

 

Citeşte mai mult pe gandul.info