media-143314768080906300Peste 200 de copii vizitează Palatul Cotroceni cu ocazia zilei de 1 iunie – Ziua Copilului, alături de organizaţia Salvaţi Copiii, care aniversează 25 de ani de activitate în România. Cu acest prilej, Romfilatelia lansează o colecție de plicuri de corespondență cu timbru imprimat, folosind desene ale copiilor de la Cercul de pictură “Culoare și Vis”, din comuna argeșeană Corbeni.

Iohannis a fost luat cu asalt de copii, care au dorit să-şi facă poze cu preşedintele. Anterior, în aşteptarea preşedintelui, copiii s-au întrecut în replici amuzante în faţa microfoanelor. Un copil spera ca preşedintele să-l plimbe cu “BMW-ul lui”, iar alţii repetau cuvinte în limba germană. Întrebaţi ce ştiu despre Traian Băsescu, cei mici au afirmat că acesta a fost preşedinte, dar “l-au dat afară pentru că a tăiat salariile”.  Dacă elevii mai mari erau ocupaţi să-şi facă “selfie”-uri, copiii din clasele primare erau nerăbdători să-l vadă pe “Io-hanis”.

Şeful statului şi-a făcut intrarea în Sala Unirii în uralele celor mici, iar în timpul discursului a făcut o pauză pentru că o fetiţă venise lângă el. “Eşti o Zână a României? Te rog să stai cu mine. Să o aplaudăm pe Zâna României”, a afirmat Iohannis.

“Sunt impresionat de faptul că aţi venit în număr aşa de mare şi sunteţi aşa de bucuroşi şi entuziaşti. Bine aţi venit! Este pentru prima oară când invit atâţia copii şi părinţi în această frumoasă Sală a Uniri din Cotroceni. Este o ocazie foarte frumoasă şi arată că oricât de solemnă ar fi o sală, dacă este plină de copii, radiază de bucurie. Îi felicit pe cei de la Salvaţi Copiii, care fac lucruri extraordinare, pentru care faptul ca v-au adus aici. Felicitări pentru Salvaţi Copiii! (…) De Ziua Copiilor, la mulţi ani copiilor şi tuturor adulţilor care undeva, într-un colţ al sufletului şi-au păstrat fiinţa de copil. La mulţi ani tuturor!”, a declarat Iohannis.

sursa: stiripesurse.ro

4 COMENTARII

  1. Foarte bine,este nevoie de cunoasterea problemelor copiilor,unii sufera si se lupta pentru victorii sportive,altii sunt prea rasfatati,de parinti cu foarte multi bani.Unii ar trebui ajutati,sa traiasca mai intii.Pentru egalitate de sanse si pentru corectitudine in aprecierea lor ,sa fim uniti !La multi ani copiilor!

  2. ce ati spus dle presedinte, ca sunteti impresionat ca au venit in nr asa de mare copiii?
    domnule dar chiar ca esti si dta un mincinos sau ipocrit.
    pai copiii aia au venit organizat, nu cum i a taiat capul, cand eram eleva, ne strangeau obligatoriu la defilari sau vizitele lui ceausescu sa facem cordon de pionieri in fata poporului care l … aclama… si el ne strangea mainile asa din 10 in 10 si zambea si tot asa era propaganda, ca au venit toti din initiativa sa intampine conducatorul iubit.
    asa ca las o jos ca macane, sau mai studiaza ce sa spui in asemenea ocazii, fii mai de vest bre presedinte, nu de est…

Comments are closed.