iohannis1„Există multe chestiuni rămase nerezolvate, deziderate ale minorităţilor naţionale privind respectarea efectivă a drepturilor conferite de lege, dar şi nevoia de garanţii mai bune pentru protejarea şi promovarea identităţii lor naţionale. Există, în acelaşi timp, multe provocări care vizează întreaga societate şi clasa politică în ansamblul ei. Schimbarea dorită de cetăţenii României a început să fie înţeleasă de liderii politici, dar este nevoie de eforturi constante şi determinare pe termen lung”, precizează președintele Klaus Iohannis în mesajul adresat vineri Congresului UDMR.

Șeful statului nu a făcut precizări suplimentare privind nerespectarea drepturilor minorităților și ce garanții suplimentare ar trebui să dea statul român pentru promovarea identiății naționale a comunității maghiare căreia i-a transmis mesajul.

„Creşterea calităţii reprezentării politice a cetăţenilor – fie că vorbim de etnici români, de etnici maghiari sau de cetăţeni de altă etnie – depinde foarte mult de compoziţia viitoarei clase politice. Partidele politice – şi includ aici şi Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, chiar dacă formal nu este un partid politic – au o responsabilitate crucială în acest sens. Trebuie să ne asumăm în mod colectiv faptul că au existat derapaje instituţionale, că s-a produs o deteriorare a culturii politice democratice, în special datorită faptului că mulţi aleşi nu au fost preocupaţi de binele comunităţii sau al ţării şi au folosit funcţia publică pentru interese personale”, a mai transmis Iohannis.

Preşedinte a subliniat faptul că prin selectarea şi promovarea de oameni „care nu sunt corupţi sau coruptibili” poate fi crescută integritatea în politica românească, „pentru a aduce efectiv o contribuţie la binele comunităţii”, primele teste în acest sens fiind scrutinele din 2016.

sursa: flux24.ro

95 COMENTARII

 1. Stati copii, nu va certati pe teme de acest gen !!!!!! In curand timp, venim noi, COMUNISTII, si vom face ordine ! Si inca ce ordine !?!? O ordine care ii va fi pe plac romanului adevarat si patriot ! Veti vedea !

 2. Se pare ca Johannis incearca, asa cum s-a incercat si de altii inaintea lui, sa isi atraga de partea lui maghiarii ! Nu m-ar mira sa fie asa ! Poate ca stiti, _ recent s-a vorbit pe posturle mass media ca romanii nu se pot angaja in judetele Covasna si Harghita fiindca nu stiu limba maghiara ! Sunt convins de faptul ca, atunci cand vor reveni COMUNISTII, caci ei sunt cei ce vor veni in scurt timp, fie ca vreti ori ba, va trebui sa se taie in carne vie ! Si se va taia !!

  • Ba, cum nu se pot? Doar ca in unele localitati cu o predominanta gigantica maghiara (~90%) localnicii au cerut ca cei care ocupa posturi cu rol de reprezentanti ai locuitorilor sa vorbeasca limba maghiara. Nu este o cerere ilegala, si nici inimaginabila (exemplu concret : Claudiu Maior din Tg. Mures)

 3. Cred ca este un lucru cât se poate de josnic să ne aruncăm fel de fel de idei jignitoare,din ambele părti. Nu cred ca ne ajută cu nimic un astfel de comportament.Indiferent cine a început,ar fi timpul sa vă dati seama că doar impreuna putem să ridicăm tara din starea in care se află momentan. Eu sânt din Oradea , deci dintr-un mediu cât se poate de mix.

  • De aceeasi parere sunt si eu ! Pentru a avea o viata normala traita cu respect si in armonie impreuna ,nu mai trebuie sa dam crezare si sa urmam orbeste pe politicienii care incearca sa ne dezbine si sa creeze conflicte artificiale.

 4. Ungurii numai dupa drepturi umbla , daca vor drepturi sa plece in ungaria . Unde a-ti mai vazut voi ce e in Romania la fiecare localitate sa fie trecuta in maghiara , eu n-am vazut nicaieri poate a-ti trecut cu masina prin ungaria si sunteti tratati ca niste infractori iar bozgorii in Romania vor drepturi.
  Mergi in multe localitati din Romania si copii romanilor sunt tratati in scolii de bozgori in ultimul hal pe holuri se vorbeste doar maghiara.
  Atunci va intreb ce drepturi vor ? Cine le ia apararea sunt mai mizerabili ca ei , nu merita pic de respect.

  • Poate ar fi mai bine sa inveti sa scrii corect in loc sa pui atitea liniute de despartire unde nu trebuie.

   • Mommi daca vrei gramatica dute la ungurii tai sa te invete , aici in Romania se scrie corect . Ungurii sunt niste nesimtiti .

 5. […] [4] „Există multe chestiuni rămase nerezolvate, deziderate ale minorităţilor naţionale privind respectarea efectivă a drepturilor conferite de lege, dar şi nevoia de garanţii mai bune pentru protejarea şi promovarea identităţii lor naţionale. Există, în acelaşi timp, multe provocări care vizează întreaga societate şi clasa politică în ansamblul ei. Schimbarea dorită de cetăţenii României a început să fie înţeleasă de liderii politici, dar este nevoie de eforturi constante şi determinare pe termen lung” Detalii aici. […]

 6. In primul rind toti sint cetateni romani ,fie ei maghiari ,sasi ,armeni ,ukrainieni,,tatari evrei etc. Chestia cu nationalismul nu mai tine intr-o uniune europeana care are o multitudine de etnii .Numai in Romania avem ”speriatii de serviciu” care daca indraznest sa pronunti cuvintl de autonmie economicaA TRANSILVANIEI ,te pomenesc de stramosi,parinti sitoate rudele .Stau cite-o data cind vad asemenea specimene si ma intreb si eu :daca injur ”ungurii” imi injur bunica, daca injur armenii il injur pe bunicul, dacainjur romanii il injur pe tata .Ce mai bine este sa-i injur pe politicieni indiferentde partid culoare politica sau etnie ca-i mai sanatos si toti sint la fel de hoti ,mincinosi siincapabili. Oricum vreau autonomie economica pentru Transilvania

  • Nu o sa primesti niciodata autonomie. Mai repede iti poti cumpara o insula in Grecia.

 7. Dar despre drepturile romanilor din județele unde populația maghiara este majoritara nu a vorbit ? Știe ceva despre acest subiect ? S-a simțit vreodată străin in tara lui ? Etc.,etc …..

  • A fost vreun drept al unui roman refuzat intr-o localitate cu majoritate maghiara? Singurul eveniment care-mi vine in minte, este ca intr-o localitate cu predominanta ~90% maghiara s-a cerut ca reprezentantii populatiei sa fie capabili sa vorbeasca limba maghiara, o cerinte cat se poate de legala.

 8. Ce sa te astepti de la unul care e minoritar si care din ura ptr avram iancu (care s-a luptat ptr drepturile romanilor din trnasilvania)a refuzat sa semneze legea prin care aceasta era declarat erou national.Dar vina nu e a lui ,e a alora care au pus botul la vorbele lui.: sa ne luam tara inapoi.Da, a luat-o ptr el nu ptr voi fraierilor

 9. Si drepturile noastre a romanilor nu sunt respectate ungurii au mai multe drepturi decat noi nu mai vrem ne-am saturat de unguri.

 10. Buna ziua. Poate cineva are timp si curiozitate dintre „frati”nostri romani sa se uita si sa publice intre moldoveni ,munteni si olteni tratatul de la Alba Iulia.

 11. FOARTE ADEVĂRAT SUB MULTE ASPECTE, DAR POATE FI COMPLETAT. CLASA POLITICĂ TREBUIE SCHIMBATĂ, IAR UDMR DESFIINȚATĂ DEOARECE A ACAPARAT PUTEREA GENERALĂ PESTE MAGHIARI DIN ROMÂNIA PRIN MINCIUNĂ ȘI FRAUDĂ, ASOCIINDU-SE CU PUCIȘTII FSN CELELALTE FORȚE OCULTE DIN ROMÂNIA!

 12. Hai sa vedem realist lucrurile,In jud.HR localitatea Izvorul Muresului,Episcopia Ortodoxa a facut o fortareata masiva cam de 10 ani,unde au fost pina acum ? Tot Episcopia din banii nostrii a tuturor este cumparat cladirile din centrul orasului M-Ciuc sunt foarte harnici in loc sa se ocupe de sufletul oamenilor care nu pot sa faca diferenta intra Craciun si Paste.Sa mergem ma ideparte,va intrebati cine sunt directorii institutilor? bancare politiei,gaze……….nu am vazut pe nimeni lacrimind sau plingind ca nu este bine in resedinta noastra.Asa ca cam asta este purul adevar.

 13. Cetatenii de etnie romana tac si nu stiu de ce nu -i preocupa mai mult tara lor, la un calcul nu stiu cit i sunt in functii importante de administrarea statului, a vietii sociale si economice dar acestia care vorbesc de drepturi in Romania sunt exact cei mai privilegiati, ocupind cele mai importante functii ale statului, adica minoritatile din Romania. Romanii trebuie sa se impuna, sa fie mai preocupati caci altii fac orice pentru o viata imposibila in interesul lor, a urmasilor lor. ,…

  • despre ce functii virbesti? intr-un judet ca Harghita sau Covasna este suficient sa te numesti Apetrei, Aioanei, sau Pop, …escu si ai functie, chiar daca la numarul de circumvolutiuni esti la nivelul oitei ce paste linistita, chiar ti se pare corect? Nu te-i intrebat niciodata de unde au aparut minoritatile? nu cumva au fost ceva mai devreme ddecat majoritatea, mai ales in unele regiuni ale tarii? Ai auzit de Trianon? Ai citit ceva despre istoria Europei si in afara jumatatilor de adevar „invatate” din manualele de istorie?

   • dar tu inainte de trianon ai citit ceva?
    ai auzit de scrisoarea scrisa catre hanul chinei centrale prin care se arata vitejia si abilitatea hunilor in lupta?
    pune mana si mai citeste si tu istorie si din alte surse nu numai propaganda MAGHIARA

   • Daca faceam ce a-ti facut voi in Ungaria si incepusera-ti sa faceti si p’acilea, nu mai aveam de mult problema asta. Dar. realitatea este ca noi, romanii suntem prea ingaduitori cateodata. Am pus presedinte un neamt, regele nostru este neamt. De ce? Pentru ca ei ne merita respectul, iredentisti neneorociti ce sunteti. Vedeti-va de treaba voastra si veti avea acelasi respect pe care il am pentru toti prietenii mei maghiari din tara sau de peste hotare. Daca nu, calea este libera ….. VALEA!

    • Nu ar strica ca înainte de a fi mare patriot numai prin ura împotriva ungurilor, sa inveti să scrii correct românește. Ești supărător de incult.

  • Elena stimata doamna sau domisoara daca vorbeai de Ponta si de ceilalti politicieni te intelegeam ca nu minoritatiile v-au furat de a lungul aniilor ci politicieni vostri alesi si realesi de a lugul aniilor , si cu toate ca DNA face ca se lucreaza inca nu am auzit sa fii fost luat de la vreunul averiile sau macar sa fii fost luat napoi ce au furat deci cine va face imposibila viata? si dati-mi cateva exemple despre functiile importante cea ce o ocupa ? Si da romanii ar trebui sa se impuna in primul rand sa respecte promisiunile date si legile tarii !!!!!!!

 14. Asta chiar nu stie ca traim intr-o tara in care minoritatile au mai multe drepturi decat majoritatea ?

   • ma pis pe minoritati ! sa plece in tarile lor sau sa se supuna legilor tarii in care convietuiesc, la fel cum o fac si majoritarii de altfel !

    • tocmai asta e, daca ai citi si ai obtine informatii reale in loc de inscriptii de prin pesteri, ai afla ca romania nu respecta propriile legi si obligatiile luate in multe ocazii…Iohannis spune , vag ce-i drept, ce a invatat de cand a umblat prin tari civilizate…

    • noi suntem in tara noastra. Voi veniti in tara noastra. Mergeti in chifla voastra…

    • asta ESTE tara noastra. ca sa te dumiresti putin du-te intr-un cimitir, de exemplu la Cluj, la Timisoara, la Zalau, Oradea, Satu Mare, de Miercurea Ciuc nici nu mai vorbesc, si vezi cam dupa ce an incep sa fie inmormantati cei ce fac fac parte din etnia majoritara. Cand o sa vedeti lucrurile in mod realist, fara fanfaronada si fals patriotism, o sa va dati seama ca daca nu punem cu TOTII umarul, indiferent de etnie, copiii si nepotii nostri nu vor mai avea TARA deloc.

     • Ai dreptate cu pusul umărului !
      N-ai dreptate cu cimitirul : Cum să fie români dacă ei nu aveau dreptul de-a se stabili în orașe pe vremea aceea, doar în satele din jur … Aveau drepturi doar cei maghiarizați. În plus, în perioadele 1867 – 1918 și 1940 – 1945 s-au maghiarizat masiv toate numele românești. Sunt și acum în Ardeal mulți români care nu știu o boabă ungurește dar au nume maghiare. Plus familiile mixte, care majoritatea se maghiarizau.

     • Pe de altă parte :

      În primul rând, în Ardeal, nimeni nu e 100 %
      român, sau 100 % ungur, sau orice altă naţionalitate. Ardelenii sunt
      amestecaţi, de sute de ani, încât doar limba maternă defineşte naţionalitatea,
      nu sângele.

      De fapt, majoritatea ungurilor de azi sunt
      rezultatul maghiarizării altor naţii. Ceea ce înseamnă că ei înşişi sunt
      potenţiale victime ale unui sistem absolutist. Vezi şi numele multora dintre ei
      : Béla Markó, Péter Eckstein-Kovács, familia Kapdebó, Hunyadi, Korvin şi mulţi
      alţii.

      Eu însămi, deşi româncă, am veri cu care
      trebuia să vorbesc ungureşte când eram mici, pentru că ei, deşi de jumătate
      români, crescuseră având maghiara ca limbă maternă. Ar trebui să-i urăsc ?! Din
      contră, ne iubim ca fraţii.

      După sute de ani de asupriri, cotropiri,
      războaie şi alte calamităţi îndurate, calitatea de-a fi ardelean a devenit un
      blazon care înseamnă corectitudine, cinste, onoare, hărnicie, modestie şi
      bun-simţ, şi care e mult mai valoros decât orice aparteneţă, iluzorie şi ea, la
      un grup etnic sau altul.

      De multe ori, mi se pare că ardelenii
      ilustrează cel mai bine spiritul dac. Nu degeaba au crescut în aceeaşi vatră
      strămoşească. Şi singurii care pot empatiza cu ei sunt cei care au suferit,
      aproape, la fel de mult ca şi ei, adică basarabenii, bucovinenii, aromânii,
      istro-românii, megleno-românii. Celorlalţi le-a fost prea bine şi prea uşor, ca
      să poată înţelege ceva …

      .

     • Imi place , doamna Adriana ! Frumos si destul de explicit, numai ca eu, sunt venit din Moldova, insa pe linie materna provin din Mures. Locuiesc de aproape 30 ani in Tg.Mures, dar nu ma consider in nici o privinta maghiarizat ! La ora cand va vorbesc, sunt transilvanean! Si in situatia mea mai sunt multi ! oricum, mi-a placut disertatia dumneavoastra despre Daci si vatra stramoseaca ! Si eu gandesc exact la fel !

    • poftim cultura 🙂 problema e ca legea nu e la fel pentru toti , si nici nu prea se respecta , vezi cum va fura politicieni

    • Poate minoritatile pe care pomenesti n-au unde sa se duca pentru ca s-au nascut aici, cea ce multi dintre majoritate nu poate sa spuna , mai informeaza te inainte sa pisi pe ceva poate si altii se pisa pe opinia ta.

   • Îți dau eu un miliard de exemple, ai timp?, ia-ți hrană rece de-acasă dacă vrei să vorbim despre asta. Câte clase ai? Ai vreo brumă de cultură civică? Toate legile din 1989 încoace, votate și de deputați ai unor minorități inexistente în România, conform Recensământului, sunt nule de drept. Grupul parlamentar al minorităților negociază mereu de partea cui trec, schimbă majoritatea și guvernele după interesul lor. Ați auzit ca în România să existe ruteni?Dar macedonieni slavi? Dar albanezi? etc, Ei uite, ei au deputați care votează vânzarea PETROM, BCR, etc etc. Cu un vot în plus al unui astfel de minoritar inventat, a fost devastată țara. Dacă vrei documente și alte detalii, spune-mi ca să te luminez să avem un aburit mai puțin! Sau un „dragon” cu creier, nu unul lobotomizat…

    • Pe mine chiar ma intereseaza, care sunt drepturile in plus? Votul in parlament nu este limitat doar la grupurilor parlamentare ale minoritatilor, iar numeric vorbind in comparatie cu majoritatea romana, minoritatile sunt aproape inexistente.

   • Ungurii intra la facultatile tari cu nota 5 iar romanii pica cu nota 8 mai vrei exemple in care ungurii mai bine ar tacea si ar pleca in tara lor.

    • poate dar cat ronanii termina facultatea? Dau un exemplu cand am intrat la facultatea de constructii am intrat cu nota 7, eram doi maghiari si 57 de romani, acuma dupa trei ani din 57 de romani au ramas 27 si noi maghiari tot atata santem……

 15. „Există multe chestiuni rămase nerezolvate, deziderate ale minorităţilor naţionale privind respectarea efectivă a drepturilor conferite de lege, dar şi nevoia de garanţii mai bune pentru protejarea şi promovarea identităţii lor naţionale.”

  GATA! Ajunge!

  Tovarase profesor,

  Daca cuvintele de mai sus le-ai fi spus in Bucovina FURATA – la Cernauti – ai fi avut tot respectul meu! asa, mai bine ERAI MUT ca mai bine faceai…sau mergi in Ungaria sa vezi ce drepturi mai au romanii de acolo!; atiti cit mai sunt!
  Rusine tovarase profesor de „limba fizica”!

  Si apropos! „1% inspiratie si 99% transpiratie!” Nu a spus prietenul lu’ matale Einstein! ca asta tot ce a publicat a fost si este de furat (de la Poincare si de la Lorentz); asa ca NU avea cum sa transpire! Sintagma de mai sus a fost spusa de Sir Alva Edison! Asa pentru cultura „lu'” matale!

  • ,,…..drepturile romanilor din Ungaria”- oare de ce niciun roman nu paraseste Ungaria si nu se stabileste in Romania? Astept raspunsul!!!

    • Cimitirele adevar graiesc, cand o sa arati mormant ce acopera un etnic roman in Budapesta in secolul trecut (sec. XX – pentru edificarea domniei tale) o sa mai reflectez la afirmatia ta de mai sus, iar la ultimul cuvant al mesajului tau, trebuie sa recunosc, ti-ai scapat foarte interesant degetele pe tastatura.

     • Ilike draga
      ai studiat mult crucile din cimitire draga? Ce alte argumente mai ai ca cu „Trianonul” ai cam dat-o-n bara!

     • Nicolaus Olahus, Iancu de Hunedoara, Matia Corvin, …

      Și oare de ce steagul Budapestei este roșu-galben-albastru ?!

    • asta inseamna educatia si cei sapte ani de acasa poti sa zici ca iesti prost…..

   • Pentru ca e pe 90% maghiarizat ! Si apoi, in Romania exista o clasa politica asa cum e _ vai de capul ei ! Nu spun, sunt si in Ungaria tradatori, dar nu ca-n Romania !

  • la vremea respectiva, (Yalta) Romania a facut un schimb extrem de profitabil, Bucovina pentru Ardeal, nu crezi asta domnul meu, sau doamna mea?

   • Nu Ilona dragă, România nu a făcut niciun schimb. A fost șantajată, ca de multe ori în istoria ei, de așa-zisele mari puteri. Cum în 1940 i se ciopârțiseră patru mari bucăți din teritoriu, în 1945 i s-a spus că nu mai poate primi atâtea înapoi și-a fost obligată să aleagă. Cam cum și-a ales Adam nevastă … A putut să aleagă între Ardeal … și Transilvania … că rușii nu aveau de gând să mai lase din gheare Basarabia și Bucovina. Și tot ei erau interesați de Dobrogea, ca să-și croiască coridor spre Mediterana prin Bulgaria și Yugoslavia, de aceea le-au dat bulgarilor Dorostorul și Caliacra, județele românești subdunărene.

 16. Drepturile minoritatior din Romania sunt respectate mai mult decat oriunde in lume.Pesedintele a punctat foarte bine ,chiar daca nu a intrat in detalii,dar cine a avut ochi si urechi a inteles.Usor,usor,cred ca lucrurile incep sa se aseze in matca lor.Un semnal ceva mai clar ,cred ca vom avea dupa discutia ce va avea loc luni ,cu partidele convocate la Cotroceni.

  • cine v-a pacalit cu cliseul asta cu „Drepturile minoritatior din Romania sunt respectate mai mult decat oriunde in lume.” cat de prost sa fie cineva sa te creada? Romania pe primul loc in ceva? poate la analfabeti, hoti, etc…daca stii ce-i aia europa, poate reusesti sa vezi, care e nivelul drepturilor minoritatilor in tarile civilizate.

   • Tare mi-as dori ca minoritatile de la noi sa aiba aceleasi drepturi cu minoritatile din Franta ,Germania,Austria ,dar cel mai mult mi-as dori sa le copie la indigo pe cele din Ungaria.

   • Da,am avut placerea si posibilitatea sa vizitez multe tari din Europa occidentala,asa ca pot trage o concluzie in cunostinta de cauza,nu vorbesc doar din informatiile pe care mi le da pastorul sau propagandistul de serviciu.In primul rand acolo toatae nationalitatile trebuie sa vorbeasca obligatoriu limba tarii respective,restul chiar nu mai are importanta.

   • Daca ar fi, ca fiecare cetatean sa inceapa viata din 01.05.2015 in judetul unde bunica si bunicu s-au nascut, cati ne-am ramine in Transilvania de azi? Pentru noi ar fi bine mutarea asta…..

    • asa este, ar fi o vanzoleala si o aglomeratie pe drumurile proaste din aceste judete si ar fi o gramada de vile, case de vacanta, aprtamente si terenuri ieftine de vanzare. stiu pe cineva care a venit in HR pe la inceputurile anilor 70 cu o sacosa de rafie si cu tenisi chinezesti in picioare, azi are in proprietate grajduri, animaleterenuri agricole, bineinteles a avut un nume bun, a facut cariera, a ajuns presedinte la ferma de partid, a participat la retrocedari in mod corect, si-a adus rudele sa moara aici si este azi un cetatean de vaza al judetului, si cati ca el…

    • „ N-aș preaș crede … ” Jumătate din București s-ar reîntoarce acasă, în Ardeal …

  • Evident ca romanii din HG si CV,au atatea drepturi incat le este frica sa vorbeasca romaneste in propria lor tara,dar asta este ,autoritatile de acolo au un tupeu si o nesimtire iesite din comun,iar aici nu ma refer la cetatenii obisnuiti ci la cozile de topor car-i conduc si care-i influienteaza si care fac si jocurile murdare la nivel central.

   • Evident ca romanii din HR si CV au mai multe drepturi decat au locuitorii srtamosi in acele meleaguri. Din pacate, Bucurestul nu respecta acele reglementari, pentru care au primit Transilvania in mosie. Autoritatile guvernamentale au un tupeu si o nesimtire iesite din comun. Istoria se poate comenta, dar nu se poate desfinta sau schimba dupa placul puterii. In aceste imprejurari, draga Dragos, istoria arata clar ca nesimtirea si tupeul este in Bucuresti.

    • Autorităţile sunt la Bucureşti … iar oamenii în ţară …
     Două lumi paralele, incomunicabile şi, pe cât se vede, incompatibile ! Nu degeaba bucureştenii numesc, cu dispreţ, restul ţării : „ provincie ”. Pentru că ei sunt cotropitorii României.

   • Dragul meu! Ca sa ma exprim frumos: vorbesti PROSTII !!! Tu ai fost vreodata in viata ta in HR si CV ? ,,…le este frica…” Acum nu stiu, vorbesti din nestinta sau din rea
    vointa?

    • D-nule Gal,am fost in ambele zone si nu vorbesc deloc prostii,daca am spus frica poate am gesit si imi cer scuze,dar ca exista un izolationism,o ignoranta a celor majoritari fata etnicii romani este un adevar si de data asta am sa incerc sa fiu mai explicit.Aceste atitudini nu exista pentruca Ianos sau Ion ar avea ceva de impartit in particular,ci ca aceste atitudini sunt initiate si incurajate de politicienii locali si centrali din interse exclusiv poltice si personale,pentru ca la alegeri sa aiba un subiect de campanie,acelasi lucru s-a intamplat si cu refuzul invatarii limbii romane de catre multi etnici maghiari. Am constatat cu stupoare ca tineri de 14 sau 18 ani nu stiu aproape deloc romaneste. Sper ca de aceasta data am fost ceva mai bine inteles.

Comments are closed.