iohannis-urs-sibiu

Klaus Iohannis a ținut joi o conferință de presă în care a criticat autoritatile locale, dupa incidentul de miercuri de la Sibiu când un urs a fost împușcat după ce a coborât în oraș.

„Incidentul de la Sibiu m-a întristat” a afirmat șeful statului despre eveniment, care a acuzat ISU și Poliția Locală de modul în care a intervenit, relatează b1.ro

” Am privit stupefiat imaginile cu un urs care se plimbă prin oraşul meu şi pur şi simplu este împuşcat. Cum este posibil să existe ISU, Poliţie Locală, să se adune 50 de oameni la urs, să strige toţi pe acolo şi, în loc să vină cineva cu o puşcă cu tranchilizante, cineva zice hai să îl împuşcăm, că poate este periculos. Acel animal a fost speriat şi a fugit. Nu părea deloc agresiv. În loc de 50 de oameni dezorientați, nu era mai bine să fie 2-3 instruiţi, care ar fi intervenit în linişte, fără panică şi care nu ar fi creat o emoţie enormă ? Emoţia face parte din dezastre. Pentru a preveni emoţii inutile, e nevoie de proceduri clare. Nu e un dezastru natural dacă un urs intră într-un oraş, dar emoţia e ca la un dezastru natural” a afirmat Iohannis.

urs-impuscat-sibiu

Președintele a comparat felul în care s-a intervenit în incidentul de la Sibiu cu felul în care ar trebui să se intervină în caz de dezastru natural sau atac terorist în care la fel apare emoția. „Pentru a preveni emoțiile negative e nevoie de proceduri clare pentru oamenii care intervin” a declarat șeful statului.

”De ce ne ia totul prin surprindere? (…) Nu suntem capabili să depăşim această fază primitivă?”, a spus de asemenea preşedintele referindu-se şi la intervenţiile în cazul inundaţiilor care sunt doar reactive, nu şi de prevenire.