iohannis

Klaus Iohannis a fost prezent la deschiderea Festivalului Internațional George Enescu.
S-a făcut mare caz în presa lui Victor Ponta, evident adversară a lui Klaus Iohannis, de huduielile și strigătele de Rușine! cu care a fost întîmpinat de cîțiva protestatari.
Am văzut prea multe asemenea scenete aranjate unor politicieni de dușmanii lor, fie aceștia declarați dușmani, fie declarați amici, pentru a vedea în momentul de duminică seara vreo semnificație privind situația lui Klaus Iohannis în sondaje.Comentatorii incidentului s-au grăbit să deslușească în reacția protestatarilor, bazați și pe declarațiile acestora, nemulțumirea Poporului față de felul în care Klaus Iohannis și a onorat mandatul și mai ales salariul deja triplui de președinte.

Eu însă pentru altceva i-aș fi strigat lui Klaus Iohannis Rușine!
Pentru ceea ce a făcut pe Facebook după concert.
După concertul inaugural, Klaus Iohannis s-a gîndit să posteze pe Facebook un text:
Deschiderea de ieri seară a Festivalului Internațional “George Enescu”, aflat la ediția a XXII-a, reprezintă un nou prilej pentru România de a-și promova cultura și spiritul, grație marelui nostru compozitor. Sunt convins că, timp de trei săptămâni, unul dintre cele mai importante evenimente culturale organizate la București va reuni mii de iubitori de muzică clasică, de acasă și din întreaga lume. Trebuie să redăm culturii, și educației deopotrivă, locul care li se cuvine într-o societate puternică“.

Postat pe Facebook, textul reprezintă consemnarea impresiilor lui Klaus Iohannis despre momentul cultural de excepție la care a participat duminică seara.
Klaus Iohannis e profesor de liceu.
E de presupus că-i un intelectual.

Despre manifestarea artistică la care a participat – atmosfera de excepție, concertul, interpretările de excepție, chiar memoria lui George Enescu – el n-a putut scrie decît banalitățile înfiorătoare de mai sus, sub cultura și inteligența unei bucătărese promovate în anii Stalinismului românesc în funcția de responsabil cu cultura?!

Să zicem că omul, deși profesor de liceu, e lipsit de harul minim publicistic, reclamat de transcrierea impresiilor trăite.
Asta ar explica apelul la clișee de activist de partid din domeniul culturii de pe vremuri.
Klaus Iohannis postează însă pe facebook și fotografii de la manifestare.

Dincolo de festivitatea de deschidere, duminică seara a fost și un moment cultural de excepție:
Cei prezenți la Sala Palatului, printre care s-a numărat și Klaus Iohannis, au putut urmări“Rapsodia Română Nr. 1”, de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, dirijor fiind Kristjan Järvi, “Concertul pentru Vioară”, de Jean Sibelius, chiar în anul în care se sărbătoresc 150 de ani de la naşterea compozitorului finlandez, în interpretarea violonistei Sarah Chang, capodopera “Carmina Burana”, de Carl Orff, avându-l în distribuţie pe unul dintre cei mai bine cotaţi contratenori ai momentului, Max Emanuel Cenčić.

Convocați să-și spună impresiile după spectacol, mulți spectatori au mărturisit că li s-a tăiat răsuflarea.
Cînd am aflat de ceea presa pro-prezidențială a trompețit ca fiind poze de excepție de la concertul inaugural al Festivalului, am crezut că președintele a postat fotografii cu Orchestra care a interpretat Rapsodia Română Nr. 1 sau cu violonista Sarah Chang sau măcar fotografii de arhivă cu George Enescu.

Ar fi fost reacțiile normale nu neapărat ale unui meloman, ci ale unui om de bun simț, care știe să prețuiască un moment cultural.
Ei, bine, Klaus Iohannis a postat pe facebook, de la cel mai important concert al anului, o poză făcută în pauză: cea în care el o ține pe nevastă-sa de talie.

carmen iohannis - festival enescu

Dumnezeule!
Să te duci la un spectacol cu capodopere ale muzicii universale în interpretarea unor monștri sacri și să nu găsești altceva de făcut decît să te fotografiezi, în pauză, ținîndu-ți nevasta de talie, e mai mult decît analfabetism de activist de partid de pe vremuri.

E comportament de rîtan ajuns în contact cu cultura.
Inși precum Klaus Iohannis merg la Luvru ca să se tragă în poză în fața Giocondei și mor de ciudă că nu se pot fotografia ținînd-o de gît pe Venus din Millo.
Pentru cititorii acestui blog, care vor să vadă și altceva decît pe Klaus Iohannis ținîndu-și nevasta de talie, reproduc o fotografie care-l surprinde pe tînărul George Enescu cîntînd pentru Regina Elisabeta.

enescu-si-regina-maria

 

 

Sursa text / foto: cristoiublog.ro

5 COMENTARII

  1. nu inteleg ce atatea discutii despre sotia presedintelui; il apreciez ca isi respecta si iubeste sotia; ce ati vrea acuma sa-si gaseasca o amanta si sa vuiasca ziarele cum a fost cu rona hartner sau mai stiu eu ce duduie? stiati ca Romania este tara cu cea mai mare inegalitate intre sexe, D-le Cristoiu? ( o sotie)

  2. asta-i o poza de „NASI” la o nunta nu la un festivai international „George Enescu”…domnul Cristoiu a descris foarete bine evenimentul in stil caracteristic !

  3. Tonomatul comunist molfaitor de rahat Cristoiu molfaie din nou rahatul improscand prin masticatie in presedinte. Nimic nou in acest sens, e placerea lui pentru care e platit, insa trebuie remarcata adversitatea oarba fata de sotia lui. Ori e impotent acest mancator de rahat ori e poponel!

Comments are closed.