viol-reconstituire

Cititorii acestui blog vor fi remarcat c-am făcut o excepție de la regulă intervenind într-o dezbatere publică avînd un alt domeniu decît Politicul.
E vorba de textul prin care sub titlul Cazul fetei violate de la Vaslui: Nu-i așa că noi, românii, am ajuns din greșeală în lumea civilizată?! îmi exprima uluirea că o barbarie precum cea făcută de bestiile tupeiste de la Vaslui a putut fi apărată și chiar salutată de cei din sat, dar și de anonimii de pe Internet.
De ce m-am abătut de la regulă?
Pentru că tot ce s-a întîmplat în acest caz – de la violul în grup pînă la simpatia de care se bucură brutele în sat – trimit la o lume sălbatică, în afara civilizației minime.

 1. M-a stupefiat reacția politicienilor. Întrebată despre caz, Alina Gorghiu a răspuns că Victor Ponta trebuie să demisioneze, iar Andreea Vass, că ea nu se ocupă de violuri; ea se ocupă de Rovana Plumb. Cu mici excepții, între care se numără și Traian Băsescu, politicienii au refuzat să se pronunțe pe motiv că nu e treaba lor.
  Cum nu e treaba lor? Dar atunci care e treaba lor? Să-l dea jos pe Victor Ponta? Să se războiască între ei? Să jefuiască țara? Un caz precum cel de la Vaslui e un caz care intră obligatoriu în preocupările politicienilor. El, cazul, e o radiografie a societății românești de dincolo de Chitila, a bulibășelii din Justiție, a șmenurilor pe care le fac procurorii și a indiferenței de care dau dovadă rentierii de la CSM. S-a spus și pe drept cuvînt că Justiția română a picat examenul numit Violatorii de la Vaslui. Indiscutabil, la acest examen a picat și clasa noastră politică.
 2. Mai toată lumea consideră violul o infracțiune situată ca periculozitate imediat după omor. Nimic mai greșit decît această situare. Un bărbat poate comite o crimă într-un moment de rătăcire a lucidității. Dacă are pistol, apasă pe trăgaci. Dacă are topor, îl ridică și dă. Cînd își dă seama ce-a făcut e prea tîrziu. Totul s-a petrecut într-o clipă de nebunie. În cazul violului, bărbatul are timp să se dezmeticească. Refuzul victimei, lupta acesteia cu agresorul cer timp. Timp suficient ca agresorul să se dezmeticească. Dacă el continuă, dacă apelează la forță, dar mai ales dacă e în stare să aibă un contact sexual cu o femeie care-l refuză, înseamnă că a comis infracțiunea în chip conștient. De ce a făcut-o? Din aceeași credință ca și a celor care-i apără pe băieții din sat: Că femeia e o ființă inferioară, care trebuie să facă tot ceea ce-i cere mascul, cînd nu e o cățea dispusă să facă sex în orice moment și în orice împrejurare.
 3. Nu întîmplător, violarea femeilor e primul lucru pe care-l făceau pe vremuri cuceritorii unei cetăți sau a unui oraș.
 4. Violul e unul dintre năravurile omului primitiv împotriva cărora a luptat și luptă civilizația. Despărțirea de animal a început în clipa cînd omului i-a fost interzis să violeze.
 5. La viol au participat 7 inși. Cei mai mulți au fost chemați prin telefon să vină să participe. Între acești 7 inși nu s-a găsit unul, unul singur măcar, care dacă să nu se bată cu ceilalți ca să salveze fata, măcar să refuze a participa.
 6. Admițînd prin absurd că erau beți sau drogați, după consumarea violului, ar fi fost de așteptat ca respectivii să moară de rușine, iar părinții să-i mustre. Tupeul lor, agresivitatea părinților lor față de victimă sunt, de fapt, faptele care ne trădează ca un popor barbar.

NB V-ați gîndit că cei șapte violatori, părinții care-i felicită pentru ceea ce au făcut, consătenii care o hulesc pe victimă au drept de vot.
V-ați gîndit că prin votul lor ei își spun cuvîntul în alcătuirea Parlamentului și a Guvernului, ba chiar și în desemnarea Președintelui?!

 

Sursa: cristoiublog.ro 

11 COMENTARII

 1. Se spune ca pe femeie nu trebuie sa o atingi nici cu o floare,asta daca esti intr-adevar barbat.Din nefericire,cei sapte nu se pot numi a fi asa ceva.Ce putem cere insa unor creeaturi provenite in primul rand din asa parinti?Caci si acestia sunt complici.Ar trebui arestati pentru complicitate si calomnie.Cat despre guvern….politicieni…politisti,procurori,judecatori….Vor iesi in fata cu acest caz la alegeri,ca nu sunt departe.Si vor urla ei cum vor schimba legile cand vor fi alesi si vor proteja fete inocente de bestii cu chip uman!!!!!!!Si multi,prea multi fraieri vor crede si vor vota!!!!!!Pentru ca asta e Romania.Atata timp cat exista Dragusanca,Cruduta,Salam,etc,atata timp cat ridicam la rangul de vedete analfabetii si tarfele,nu ne mai intereseaza ca violatorii sunt liberi.Nu ne pasa ca legea e facuta pentru cei cu bani si relatii,iar victimele duca-se naibii.Emai misto sa il urmaresti pe Leo de la Strehaia si parasutele lui,decat sa cerem legi clare si judecatori ce nu pot fi corupti.

 2. Foarte corect a-ti comparat crima fara premeditare sau omorul din culpa. De fapt cei mai odiosi criminali raman tot cei care ucid in urma violului sau cei in serie. Intr-un final tot femeile sint in mare majoritate victime. Criminalii in serie incep cu hartuire sexuala, apoi viol, apoi mutilare, tortura si vor continua in majoritate covarsitoare cu crima pasionala daca li se va da sansa. Chiar si dupa 25 de ani, 30, 50 daca vor fi eliberati pt ca legile se schimba, sau buna purtare, sau ispasirea pedepsei, vor recidiva si nu numai, vor merge mai departe decat data trecuta. De aceea eu consider ca trebuiesc executati public in functie de gravitate faptei, la ora de varf, pt a baga spaima in alti amatori de placeri de ‘5 minute’. Sa se gandeasca de doua ori odraslele de bani gata cand se vor simti ispititi de vreo ‘vampa’ navetista care vine de la scoala, cum le va sta capul in streang in piata victoriei

 3. Ponta ne violeaza zilnic. Noi strigam hotul, mincinosul! PSD sare la gatul nostru si striga ca noi suntem vanduti clasei imperialiste, noi suntem curve, ne ameninta ca ia si pielea de pe noi daca ne legam de Ponta, nu ne da voie sa votam etc. ASTA CUM VI SE PARE? Comunitatea satului Valeni reproduce in mic comportameentul violatorilor (Ponta, Ghita, Nastase, Voiculescu etc.) si a mamelor lor (PSD, UNPR, PC etc.) dar si a electoratului fidel (poporul de pe internet).

  • FOARTE CORECTA PARALELA!
   Vezi ca „maestru” Ardei Umplut va fi cu ochii pe tine si va scrie un „editorial” CURAT NE-PLAGIAT!

  • Imediat mai primeste o fisa de la mitomanul comunist Poanta si Tonomatul comunist molfaitor de prune Cristoiu va mai da niste limbi finute celui mai iubit plagiator!

  • Sint de accord cu tine în tot, Mai putin cu déclaratif privind poporul de pe internet! Nu baga pe toti în aceeasi oala! Pe internet esti si tu, si eu, si alti multi care gindesc.
   Dar ça peste tot sint si timpiti !

 4. Cum le stie – el „maestru” – pe toate!

  Nu’i duhoare ca gunoiu’
  Nici „maestru” ca Cristoiu!

  Bleeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaah!

  • Mi imi miroasiti a agenti toti astia care se ia de autotii articolelor sau de postaci. Faceti tot posibilul sa deturnati discutia, ne luati ba cu Biserica, ba cu comunistii, ba cu basescu, ba cu ponta. Bai fratilor a explodat bomba si ii va prinde din urma pe toti vinovatii , mai ales pe cei din justitie.
   Dl Cristoiu scrie acum despre caz pt ca acum a devenit un caz de interes national, iar un jurnalist de talia dumnealui nu isi permite sa scrie despre fiecare viol in parte. Nu ca nu si-ar dori cred, dar la cate neorociri au loc zilnic….Foarte bine face ca scrie si atrage atentia. Acum e momentul sa aruncam cu bolovani, poate se misca si hoastele alea schimonosite din justitie. Cazanciuc ne spune foarte snob ca justitia se face in sala de judecata. Daca s-ar face, nu ar mai fi exista discutia asta si cazul ar fi ramas in statisticile politiei Vaslui. Dar snt ata de anchilozati in comunism , ata de siguri pe ei, atat de superiori se simt, incat au pierdut complet legatura cu realitatea. Ia uitati-va ba pe geam un pic. Postacii vostrii angajati pe bani grei nu razbesc. Bolovanul care se rostogoleste e prea mare. Va va prinde pe toti de nu veti avea elicoptere sa fugiti vb lui Radu Moraru

   • Sa nu ne mintim si noi insine, ca ne mint destul otrepele din parlament. Cazul nu a devenit important abia acum la atata vreme. El a fost important de la inceput! Nu i s-a dat importanta cuvenita. De ce? Toata presa e wax. tonomat. Cand vine ordinul pe unitate sar toti. Ii respect doar pe acei jurnalisti care, indiferent de toanele sistemului, si-au facut constant si echilibrat munca de investigare si scoatere la lumina a lucrurilor grave. Cine stie ce se ascunde in viitura asta informationala, ce legi criminale ori proiect gen „Rosia Montana” ne pregatesc talharii si violatorii din politica de ne toarna in cantitati biblice, articol dupa articol, in fiecare minutel, despre aceeasi fapta intoarsa pe toate partile, cu amanunte care distrug sigur psihicul victimei… Lucruri pe care le-au tinut „la frigider” de anul trecut, in scopul de a inunda piata la momentul oportun. Ca exemplu, luati urmatoarea stire reala din februarie 2015:

    „Polițiștii constănțeni au deschis o anchetă în cazul unei tinere din
    Vaslui care a fost sechestrată timp de două zile într-un apartament din
    Constanţa, violată şi bătută de mai mulţi bărbaţi, iar pentru a scăpa
    victima a sărit de la etajul al patrulea al blocului.
    Potrivit anchetatorilor, tânăra, în vârstă de 22 de ani, din
    judeţul Vaslui, le-a spus poliţiştilor că a cunoscut un tânăr pe
    Facebook, iar duminică a venit la Constanța ca să-l întâlnească.
    Ea a mai spus că tânărul a dus-o într-un apartament din cartierul
    Tomis Nord din municipiul Constanţa, unde au fost chemaţi mai mulţi
    bărbaţi. Fata a fost sechestrată timp de două zile în apartamentul
    respectiv, bătută și violată….”

    Vin si va intreb, asa, omeneste, unde era toata mediatizarea de acum? Nu era. Era grava si animalica fapta? Da. Unde a fost mediatizarea???? De ce??? De ce guristii, trambitasii si alti suflatori in surla la comanda din presa romaneasca, scrisa si televizata, nu s-au sinchisit in cazul ala? (Sau cetatenii simpli care acum isi urla frustrarile pe retele de socializare, unde erau atunci? Treceau cu nepasare pe langa o astfel de stire, nu le fusese declansat reflexul pavlovian in turma…) Va spun eu: Tonomatele jurnalistice nu primisera vreo comanda. Nu era momentul isteriei nationale. Victimele sunt victime, indiferent de anul, luna in care se intampla fapta. De ce este totul atat de disproportionat, pana la grotesc? Nu victima a facut taraboi. Presa. De ce n-a facut taraboi in toate cazurile (mult mai multe, cu zecile), asa cum ar fi trebuit, in mod onest, daca ii pasa de suferinta umana?

 5. Clasa noastră politică a fost interesată de Vaslui doar în perioada cu gazele de șist de la Pungești.

Comments are closed.