sorina matei

Pe 26 mai 2015, Sorina Matei a scris pe blog un text de o rară virulență la adresa lui Traian Băsescu. Desprind cîteva pasaje semnificative pentru delirul stîrnit unei femei de ura față de un bărbat:
„Cartea Adrianei Săftoiu este despre un om pierdut în propriul Eu conducând un sistem de putere din vârful piramidei statului român. Este despre un delir mistic, despre bani, influență, ipocrizie, hoție și preacurvie. Este despre vulnerabilitate omenească și despre siguranță națională. Este despre o fată bine plasată și despre un om ales și reales de un popor care l-a trimis să fie bărbat de stat. Oare a și fost?
Vi se pare că descompus, recompus, despicat și explicat are respect față de ceva și are, mai presus de toate, față de voi deferență? L-ați văzut toți cum a confundat mereu o femeie cu o țară. Și n-ați crezut că poate fi atât de grav. Odată cu fata și-a luat cu bună știință în cârcă și-un grup ocult și ilegitim de borfași transpartinici care au traficat, jefuit și prădat tot ce le-a stat în cale. Și i-a târât după el un deceniu. Nu știa? Nu i-a păsat foarte tare. A zis că-i merge, că trece, că scapă. Asta fac oamenii care nu cred în nimic. Nu respectă nimic. (…)
Au trădat și au dezonorat. Au avut un tupeu încremenitor. Au sfidat, au fost cinici, nerușinați, au umilit și au împroșcat. Au jignit și au disprețuit. Constanta politicii subterane de stat a fost să-i îmbogățească numai pe-ai lor și să-și facă exclusiv jocurile. În ecuația asta unde s-a regăsit poporul lui?(..)
Au crezut mereu că pot cumpăra la kilogram conștiințe. N-au reușit. Urăsc din măruntaiele lor absolut tot ce nu pot controla. Așa sunt ei, așa e firea lor. Așa gândesc cam toți.
De câte ori l-ați auzit vorbind în ultimele șase luni despre oameni, despre voi, despre țară, despre problemele ei adevărate, despre poporul care l-a onorat să-i fie de două ori Președinte? V-a mulțumit acum, la sfârșit? Niciodată. Nici nu s-a gândit la voi. (…)
Parcă vreo 10 ani a țipat că nimeni nu trebuie să fie deasupra legii. Acum va trebui să învețe diferența de la vorbă la faptă. Până și-n în Legea Sfântă zice că dacă ai desfrânat, ai corupt, ai furat, ai poftit, ai mințit, ți-ai făcut chip cioplit și ai ucis- de data asta, milioane de speranțe- tot vei achita factura.”

Un cititor surprins, dacă nu chiar stupefiat de acest text, care se adaugă altora, la fel de pătimașe, scrise de jurnalistă după darea afară de la B1 Tv, mi-a trimis un alt text al Sorinei Matei, scris și publicat în vara lui 2012. Citez din textul, mai amplu, cîteva pasaje semnificative pentru delirul pe care-l poate stîni unei femei dragostea oarbă față de un bărbat:
„ A fost cea mai grea luptă a vieții lui. Și a reușit. Nu știu cum, dar a făcut-o. Misiunea imposibilă pentru imposibilul om politic a fost un succes. Doar el și o mână de nebuni au crezut în ea.
Cum poate un om să învingă non-stop toate mașinăriile cu atâta forță, îndârjire și încăpățânare? Cum poate să treacă prin două suspendări și prin șase bătălii politice teribile în ultimii 12 ani? Nu știu, întrebați-l. Este Președintele ales al României, șeful acestui stat. Eu așa ceva n-am mai întâlnit.
La nivel internațional, este singurul care a supraviețuit în fața a două execuții politice, unei lovituri de stat moderne și unei crize de asemenea proporții. Este cu adevărat incredibil, dar a reușit ce n-a putut niciun alt lider până acum.
În ciuda celor care mă condamnă de atâția ani, am să-l respect mereu. E strict opțiunea mea de cetățean liber al acestei țări. Nimeni nu-mi poate îngrădi acest gând. (…)
Cine îl cunoaște, știe. Este extrem, extrem de puternic. Nu iartă, nu uită, nu renunță niciodată la lucrurile în care cu adevărat crede. Și foarte bine face.
Acum, sigur, trebuie să se reconcilieze cu poporul. Finalmente, lui îi datorează totul. Poate nu credeți deloc, dar pentru el chiar s-a luptat. Îl doare, știu. Îi pasă, sunt convinsă. Și cred că va încerca. E pariul cu adevărat incredibil al vieții lui. În fibra lui știe asta mai bine decât toți. Dar ca să reușească, trebuie să dezvăluie totul. Este obligat să schimbe ce n-a putut să urnească până acum. Nici asta să știți că nu e imposibil, doar l-ați văzut, îl știți! Niciodată, dar niciodată să nu-l subestimați.”

Cum se explică la o jurnalistă – mă întreabă cititorul intrigat – prin profesie răceala întruchipată, astfel de patimi pro și contra provocate de un politician?
Răspunsul meu:
Nu e vorba de o jurnalistă, ci de o femeie. Nu e vorba de un politician, ci de un bărbat.
Ca și Adriana Săftoiu, Sorina Matei dă glas tulburării sufletești grozave povocate de constatarea că Traian Băsescu n-o iubește și pe ea.
Fie-vă milă, domnule Traian Băsescu, și faceți ceva, că altfel se prăpădește biata femeie!
Dați-i un telefon și spuneți-i c-o iubiți și pe ea!

 

Sursa: cristoiublog.ro

15 COMENTARII

 1. si de iubirea soneriei fata de “maior” george ce ziceti domnilor/doamnelor? Va mai aduceti aminte ce scrisese soneria pe “feisbuc”?

 2. mitza baston, poiesteanca. lovirutionara, capabela sa dea cu vitrion englezes, in ochii ce o inseala 🙂
  mare amestec de …vitrion si grade.

 3. soneria matei, cun ai spus adevarul! atunci sau acum? nu am crezut inviata mea ca aceasta femeie poate fi o javra de centura.

 4. Frumos concluzionat! Dle Cristoiu ,cunoasteti oamenii si, cu atat mai mult, femeile. Cu umor,ironie si amaraciune.

 5. iar cristoiu poate să filmeze ca să spună dacă tratamentul a avut rezultat!

 6. să-şi ia o cameră şi un vibrator pe care să-l numească băsescu şi scapă de durerile de cap!

 7. Ce aveti cu femela, ca poate are si ea nevoie de bani ca doar nu scrie din constiinta?
  E suparata pe Basescu ca n-a vrut-o in barca lui dar si pentru ca a ramas fara loc de munca dar nu pentru ca n-are din ce trai ci din orgoliu. Poate afla si ea ca sunt multe femei care au fost disponibilizate si care ingrijesc batrani prin alte tari, oare ele pe cine sa injure, ca proaste n-au fost nici ele cu studii superiore de au putut munci 20 de ani fara sa aiba rpobleme si fara sa creeze probleme.

 8. sorica matei &puliticienii= devoratori de dreptate pe bani multi…

 9. Hai sictir nea Cristoiule! Pai mata scrii despre suciri dintr-astea de constiinta? Ori ai uitat ca pana acuma vreo cativa ani il injurai cu foc pe Basescu pe la Antena 3 si dintr-o data i-ai devenit mare fan la B1?! Noi ce-am inteles atunci? Ca ai mentalitate de femeie sau
  cum?

  • Domnu, Cristoiu a recunoscut mereu ca cei care fac greseli la adresa natiunii vor fi aspru criticati de el. El ia zis verde in fata lui Base ca daca face tampenii (ex. cazul Nana cu pamantul) cand a scris niste articole foarte critice la adresa lui Basescu asa a facut mereu. Ce ti-a facut Cristoiu matale?

Comments are closed.