donald-trump

Brexitul, unul dintre evenimentele de răscruce ale Istoriei europene din ultimul timp, a fost abordat de presa noastră sub semnul blestematului nărav al chibiţării. Nu cred să existe în România şi în lume vreun fapt pe care presa noastră să-l abordeze altfel decît cu hăuliri pro şi contra mai ceva ca pe Arena Naţională la meciul cu Polonia. Sînt convins că în presa noastră pînă şi Rotaţia Pămîntului ar fi abordată, dacă s-ar pune vreodată în dezbatere, nu altfel decît cu isterii pro şi contra.

Brexitul a fost abordat de pe băncile Galeriei pro-Europene de pe Arena Națională. De aici o abjecţie cultivată de presa noastră, denunţată de mine pe cristoiublog.ro de luni 27 iunie 2016 sub titlu O idee antidemocratică abjectă cultivată de Presa noastră – Toţi cei care au votat Brexit (peste 17 milioane de cetăţeni) sînt nişte idioţi care n-au avut habar ce votează. I s-a adăugat, tot ca manifestare nu de gazetărie, ci de chibiţăreală, minimalizarea importanţei acestui Eveniment.

Am scris la vremea respectivă, nu mai departe decît în urmă cu cîtva luni, că noi, românii, avem descumpănitoarea capacitate de a nu tresări la evenimentele istorice, evenimentele care ulterior, aveau să ne dea peste bot.

Cine citeşte memoriile despre 23 August 1944 rămîne uluit de imbecilitatea bucureştenilor care-i găseau simpatici pe cei din Armata Roşie.

Asta pînă simpaticii au ajuns la Bucureşti şi s-au pus să tragă cu mitraliera în ceasornice, furioşi că ticăie mai departe şi cînd strigi la ele.

A venit în doar un an eșecul Loviturii de stat din Turcia și prin acest eșec, schimbarea geopolitică de la Ankara.

A venit, în doar un an, un alt eveniment crucial, dintre cele care schimbă Istoria Lumii şi produc mişcări de plăci tectonice, inclusiv a celei pe care stăm noi, românii:

Victoria lui Donald Trump în America.

La fel ca şi la Brexit, presa noastră, pro Hillary Clinton din prostie sau din ordin (agentura SRI din Presă, Reţeaua Soroş) s-a năpustit asupra celor care l-au votat pe Donald Trump tratîndu-i de idioţi, de analfabeţi, de pitecantropi.

Noul președinte al Americii, cel care va influența și destinul românesc de acum încolo, e prezentat mai departe, tot din prostie sau la ordin, ca un clovn, ca un nebun, ca un maimuțoi votat de maimuțoii americani.

Ca şi în cazul Brexit, deşi Evenimentul s-a petrecut – Donald Trump a învins şi încă la scor – Presa noastră continuă să-l nege, tîmpindu-i pe români cu sugestia că, de fapt, Hillary Clinton a învins şi că acuş-acuş, graţie tinerilor frumoşi şi liberi din America, Donald Trump va demisiona lăsîndu-i locul lui Hillary Clinton.

N-am faţă de Donald Trump nici simpatie, nici antipatie.

N-am făcut pasiune pro sau contra unuia dintre cei doi candidaţi.

Ca om care am citit ceva istorie la viaţa mea, ştiu că:

1) Orice alianţă asimetrică în care a fost cuprinsă România – cu Germania, cu URSS – a fost automat în defavoarea României, potrivit legii universale că Fratele Mai Mare sau Sora Mai Mare îşi impune într-o alianţă propriile interese. La fel se întîmplă şi cu America. În orice moment, interesele noastre vor fi strivite dacă ele intră în conflict cu interesele Partenerului strategic. Indiferent cine va fi la Casa Albă, va fi preşedintele Americii şi nu al României.

2) Viaţa internaţională e guvernată de interese şi nu de sentimente. În cazul României ar fi absurd să credem că Hillary Clinton ar fi sacrificat interesele Americii de dragul nostru (noi, românii, am susţinut-o în campanie) sau că Donald Trump ne va sacrifica interesele doar aşa drept răzbunare că nu l-am sprijinit.

3) Donald Trump a învins avînd împotriva sa marii ziarişti americani.

Am suficient simţ al ridicolului ca să nu cred că scrisul meu, sau al oricărui alt jurnalist român, e luat în seamă nu de Donald Trump, ci de portarul de la Trump Tower.

Acum însă, c-a învins Donald Trump, cred că e de datoria mea de Istoric al clipei să încerc a descifra semnificaţiile acestui Eveniment crucial pentru Istoria omenirii.

De ce un eveniment crucial?

Donald Trump s-a impus candidat împotriva Sistemului republican.

Donald Trump s-a impus preşedinte împotriva întregului Sistem american.

A învins în chip zdrobitor.

Dacă ţinem cont forţele care i s-au opus, avem toată îndreptăţirea să afirmăm că Donald Trump a învins infinit mai tare decît arată scorul.

Aşa cum scriam imediat după anunţarea rezultatelor, şi dacă Donald Trump ar fi fost învins, spre deosebire de alţi candidaţi de pînă acum, învinşi, el ar fi meritat o mare atenţie, deoarece el întruchipează un Fenomen:

Fenomenul Trump.

Presa străină nu conteneşte a dezbate Fenomenul Trump.

Nu numai prin efectele pe care le va avea asupra vieţii internaţionale – spulberarea Democraţilor de pe întreaga scenă a Puterii – dar, şi prin cauzele care au dus la impunerea sa drept candidat mai întîi şi drept preşedinte mai apoi.

Presa din fiecare ţară din Vest pune alături Brexit de Fenomenul Donald Trump pentru a se întreba:

Ce dracu vrea să exprime asta în materie de Istoria lumii?

E o întîmplare sau e un eveniment prin care Istoria ne dă semne că în adîncurile ei s-au petrecut nişte schimbări pe care presa, politicienii, ONG-uri, componentele Nomenclaturii de azi ne le-au luat în seamă?

Eu le voi alătura alte două evenimente:

Victoria lui Igor Dodon în Republica Moldova și a lui Rumen Radev în Bulgaria.

Dacă ne gîndim la rezistența în timp a lui Victor Orban, la ce se întîmplă în Polonia, putem vorbi deja de un Fenomen Trump la nivel planetar.

Liderii ţărilor din Vest, liderii UE se agită deja.

Ce fac liderii României?

Ce fac politicienii noştri?

Sînt ei dispuşi să ia în seamă şi întrebarea:

Există un Fenomen Trump şi în România?

Răspund eu:

Da, există.

Nu e vorba de un Fenomen anti-Sistem.

E vorba de Conflictul tot mai mare dintre România reală şi România pe care vrea s-o impună Sistemul.

Pe vremea stalinismului românesc, orice eveniment căruia nu i se putea da imediat o explicație era pus pe seama imperialismului anglo- american.

Acum e întrucîtva la fel.

Orice eveniment căruia nu i se poate da o explicație imediată e pus pe seama rușilor.

Rușii și-au băgat coada în alegerile din SUA, în alegerile din Moldova, în alegerile din Bulgaria, în eșecul Loviturii de stat din Turcia, în supraviețuirea lui Victor Orban în Ungaria.

Cîtă vreme în România vom explica tot ce se întîmplă în lume prin intervenția rușilor, nu vom putea găsi adevărata explicație a Fenomenului Trump.

Sistemul, fie intern, fie extern, care vrea să impună mai departe Țara Lui, a Sistemului, și nu țara celor care votează, încasează lovitură după lovitură.

Va încasa o lovitură și în România?!

 

Sursa: cristoiublog.ro