klaus iohannis

Ziua de marți, 9 iunie 2015, are datele pentru a rămîne în Istoria minunilor românești, alături de minunea de la Maglavit și de Cincinalul în patru ani jumătate:
Klaus Iohannis a reușit să vorbească în direct mai mult decît cîteva rînduri.

Evenimentul, de consemnat în cărțile de Istorie, s-a ivit, indiscutabil, din tumultul sufletesc, dacă o Rață mecanică poate avea așa ceva, provocat de respingerea de către Parlament a cererii de urmărire penală a lu Victo Ponta.

Cît așteptase Klaus Iohannis acest moment!
Cu atîta nerăbdare, că n-a mai avut puteri sufletești nici să vadă în ce locuri de lume ar mai putea arde o excursie cu consoarta, care, terminînd în curînd orele, va vrea să plece în voiajele pe care nu și le-a putut permite pînă acum.

Vestea că Parlamentul a respins solicitarea DNA și nu oricum, ci cu un scor zdrobitor, l-a tulburat atît de tare, încît s-a apucat să spună ce concesii i-ar fi făcut el lui Victor Ponta dacă admitea să i se ridice imunitatea pentru a putea ajunge la mîna Imperatorului:
„A doua variantă pe care ar fi avut-o la dispoziţie este să-şi convingă colegii din majoritatea parlamentară să încuviinţeze urmărirea penală, să se pună la dispoziţia procurorilor şi a judecătorilor şi să dovedească, practic, că este aşa cum spunea, că este nevinovat. Dacă aşa s-ar fi întâmplat, probabil nici nu l-aş fi suspendat din funcţie şi, cu siguranţă, împreună cu reprezentanţii justiţiei, s-ar fi găsit modalităţi de judecare cu mare celeritate pentru a lămuri foarte repede problema, fiindcă este una extrem de importantă. ”

Din volumul 2 al Memoriilor sale de om încă-n viață, am aflat că, în momentul preluării funcției, Traian Băsescu i-a zis cîte ceva din experiența sa de președinte.
Dacă vă amintiți, Traian Băsescu apărea mai tot timpul la televizor cu o broșură numită Constituție, despre care jura că e cartea de căpătîi a unui șef de stat.

Cînd i-a zis ce și cum, Traian Băsescu nu a adus cu el și o Constituție, pentru a-l avertiza pe Klaus Iohannis că trebuie s-o știe pe de rost și s-o respecte?
Sînt sigur că Traian Băsescu n-a făcut asta, convins probabil că Prea Alesul știe cu ochii închiși Constituția.

Dacă i-ar fi adus-o și l-ar fi pus s-o învețe pe de rost, Klaus Iohannis ar fi aflat că:

 1. Potrivit articolului 9 aliniatul 2, Suspendarea premierului, ca și a unui membru al Guvernului, după începerea urmăririi penale, nu e o chestiune pe care Președintele o poate decide în urma unui miș-maș cu premierul, ci în urma concluziei că păstrarea în funcție ar influența cercetarea penală.
 2. Potrivit Constituției, Președintele nu poate discuta cu reprezentanții Justiției celeritatea în judecarea unui caz. Celeritatea ține strict de competența celor care judecă un Dosar, și nu de șefii Justiției și cu atît mai puțin de Președinte. Evident, Klaus Iohannis e convins că celeritatea depinde de el, cîtă vreme Livia Stanciu i-a aranjat să fie judecat procesul său cu ANI la calendele grecești.

Klaus Iohannis! Lasă voiajele în străinătatea cu nevasta și pune-te cu burta pe Carte. Pe cartea numită Constituție!

 

Sursa: cristoiublog.ro

7 COMENTARII

 1. Bati campii, dle Cristoiu! Chiar nu-ti dai seama cat de ridicol esti cand „vezi” chiar si acolo unde, de fapt, nu e nimic de vazut?!…

 2. Domnule Presedinte,

  Da’ bagati-l odata in seama si pe acest „midget” care se crede Pamfil Seicaru.

  La rubrica: O basina sulfuroasa pe zi, ati citit „un vint sulfuros” marca „maestru” sub-mediocru Cristoiu!

 3. Cred ca trebuie sa mergi tu d-le Cristoiu in vacanta,si sa lasi sa comenteze altii,si lasa-l pe Presedinte,ca asa e bine sa mearga cu sotia alaturi oriunde,,,,esti gelos cumva,,,,apropo,,,nu va vedem deloc alaturi cu sotia,poate deaia va legati de presedinte!!!

 4. speram sa se trezeasca la timp si sa nu reinvie cabinetul2 ca s-a dus naibii toata sandramaua!

 5. Tovarasului tonomat Cristoiu i-a mai bagat cateva fise mitomanul comunist hot si evazionist Poanta si iar scoate balarii pe gura impotriva presedintelui! Auzi bre, Tov. Cristoiu, mai bine scoate-ti prunele din gura si invata sa vorbesti, zero barat ce esti!

Comments are closed.