liviu-dragnea-victor-ponta

Chiar de cînd Liviu Dragnea a manevrat în așa fel încît scrutinul intern al PSD prevăzut de Statut ca un moment democratic să fie în realitate un moment de Cult al personalității sale după modelul Nicolae Ceaușescu, am remarcat Procesul de atribuire de puteri absolute în PSD Multi-baronului de Teleorman.

Au urmat alte momente gîndite special pentru a face din Liviu Dragnea cel mai puternic președinte al PSD de la Ion Iliescu încoace:
Impunerea unei structuri de conducere, dar mai ales a unei echipe de conducere care să nu-i ridice nici o problemă cînd va veni vorba de vreo decizie luată de unul singur, desființarea Consiliului Național.

Congresul extraordinar al PSD a votat, în chip sinucigaș, ca Biroul Permanent Național, cel care decide în chestiune practice, de fiecare etapă, să fie alcătuit din niște vițeluși de cauciuc.
Nu cred că-și imaginează cineva pe vreunul din pițifelnicii impuși de Liviu Dragnea în fruntea PSD în stare să tușească protestatar la deciziile Stăpînului.

Ca toată lumea m-am întrebat ce dracu vrea să facă Liviu Dragnea cu atîta putere dată de Congres.
Răspunsul mi l-a dat o declarație bizară dată de Liviu Dragnea după dobîndirea, prin Congres, a puterii de a face orice cu oile din PSD.
Întrebat de presă dacă va onora invitația președintelui Klaus Iohannis la consultări la Cotroceni, Liviu Dragnea a răspuns:
„Orice invitație care va veni din partea președintelui României la PSD, va fi onorată de noi. Orice invitație, pe orice temă. (…)
Președintele României, ales de peste șase milioane de români, dacă va face o invitație la PSD, această invitație va fi onorată pentru orice fel de discuție. Noi nu ne permitem să refuzăm o invitație la dialog. Eu fac invitație la dialog de aproape o lună de zile. Bineînțeles că participăm la orice fel de discuție”.

Din toate punctele de vedere, inclusiv din cel al faptului că actualul președinte e Liderul Dreptei din România, între PSD și Klaus Iohannis nu pot exista decît relații de adversitate.
Politicoase, civilizate, dar de adversitate.
De remarcat că în această declarație Liviu Dragnea o întrece pe Alina Gorghiu în respectul duios, cu iz de salcie față de stejarul care se lasă îmbrățișat, față de Klaus Iohannis.
Doar Elena Udrea îl mai egala pe vremuri cînd îl invoca pe Traian Băsescu sub alintul Domnul Președinte.

Mult mai important, Liviu Dragnea se grăbește să anunțe public, imediat după Congres, că e gata să meargă la Cotroceni pentru consultări privind debarcarea lui Victor Ponta. E drept și pînă acum Liviu Dragnea a vorbit de necesitatea ca președintele să accepte un premier de la PSD.
De data asta însă, Liviu Dragnea se oferă cu tot cu partid, ca o fată de pe Șoseaua de centură luată în cabină de un Tirist și care se oferă cu tot ce știe ea cu tot.

De ce n-a făcut asta înainte de Congres?
Pentru că abia acum are puterea absolută în PSD.
Dar mai ales pentru că Noua Securitate și a îndeplinit cele prevăzute în Înțelegere. I-a dat tot cea vrut în materie de putere în PSD.

Rămîne acum ca Liviu Dragnea să-și îndeplinească datoria care-i revine în urma Înțelegerii:
Debarcarea lui Victor Ponta.
Dacă n-o face, la 23 noiembrie 2015, cînd e Procesul de la ÎCCJ, se va apăsa pe trăgaci.

Scenariul ar fi acesta:
Sub pretextul că trimiterea premierului în judecată a provocat o Criză politică majoră, că imaginea României în lume suferă, că traversăm un moment internațional dramatic, bla-bla- bla, Klaus Iohannis va invita partidele parlamentare la consultări.
După așa zisele consultări, Klaus Iohannis va declara că din discuții s-a degajat o concluzie sigură:
Actuala Criză nu poate fi depășită decît prin retragerea sprijinului politic lui Victor Ponta de către PSD și desemnarea, pentru formarea unui nou Guvern, a unui premier tot de la PSD.

Potrivit Înțelegerii, Klaus Iohannis va argumenta prin imposibilitatea formării unei noi majorități parlamentare faptul că premierul desemnat va fi tot de la PSD.
De fapt, dacă mă gîndesc bine, nici nu e nevoie ca lui Victor Ponta să-i se retragă sprijinul politic. În multe rînduri, crezînd că președintele nu va face asta în veci, a susținut că va demisiona dacă premierul desemnat va fi tot de la PSD.

Întrebare:
Cînd credeți că Klaus Iohannis va da curs ofertei lui Liviu Dragnea și va invita partidele parlamentare la Cotroceni?

 

Sursa: cristoiublog.ro

2 COMENTARII

  1. Conditia ca Klaunus Iohannis sa initieze negocieri cu Dragnea este ca autistul de la Cotroceni sa-si faca aparitia printre noi, muritorii de rand. Pentru ca acum nici nu stim macar daca mai e in viata sau nu. Varianta nr.2: s-ar putea ca KI sa agreeze formula Ponta-premier. Ceea ce ar fi o mizerie!

  2. miorita olteneasac a psd>>>teleolteanul dragnea, si el cu doftorat de la alicsandria, impreuna cu oltenaul get-beget, injineru’ repetent, de cai feroase, zgonea, mari se vorbira si se sfatuira ca sa mi’l rastoarne pe cel jiulean. adica pe dr. tonta, deputat de jii, nascut, crescut si educat la gara de nord.
    la tg. jiu se va schimba pancarta. in loc de, cand ponta apare, va apare: cand dragnea apare, soarele rasare ! atentie la buzunare ! :)))
    cica, la congress, fiecare se pipaia la buzunare si se uita suspicios la vecinul sau.

Comments are closed.