Iohannis-Oprea

5 iunie 2015.
Victor Ponta a fost chemat la DNA pentru a i se spune c-a fost pus sub învinuire.
La scurt timp după publicarea Comunicatului DNA, Klaus Iohannis a ieșit la Cotroceni, cu steagul în spate, pentru a face o scurtă declarație de presă:
„Bună ziua. Astăzi Direcția Națională Anticorupție a comunicat public că prim-ministrul Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea, este o situație imposibilă pentru România ca prim-ministrul să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia prim-ministrului Victor Ponta. Aceste considerațiuni și solicitarea de demisie, le-am comunicat prim-ministrului într-o discuție pe care am avut-o acum câteva minute! Vă mulțumesc!”

26 octombrie 2015.
Președintele Klaus Iohannis convoacă la Cotroceni o conferință de presă consacrată Summitului UE despre refugiați.
La finele Declarației (lungi) despre poziția României la Bruxelles, Klaus Iohannis a zis:
„Având în vedere că opinia publică este foarte preocupată de evenimentul de săptămâna trecută, accidentul care a avut loc şi, din nefericire, a murit un poliţist care s-a aflat la datorie, am avut o intervenţie ieri şi în continuare, astăzi, l-am invitat pe vicepremierul Oprea la o discuţie, fiindcă am dorit să primesc lămuriri şi explicaţii suplimentare. Am avut această discuţie în cursul acestei seri. L-am sfătuit pe domnul vicepremier Oprea să-şi dea demisia.”

De mai multă vreme mă chinui să explic fătucilor și guguștiucilor din presă importanța deosebită avută, în judecarea reacției unui politician față de un eveniment, împrejurările în care respectivul s-a pronunțat. Una e ce trăncănește politicianul într-un interviu și alta e ce declară solemn la o conferință de presă extraordinară.

Aplicînd acest instrument simplu, de abecedar al profesiei, la cele două reacții, vom remarca imediat:

În cazul lui Victor Ponta, Klaus Iohannis a făcut o conferință de presă specială. În cazul lui Gabriel Oprea, s-a referit la Scandal doar în finalul unei Declarații consacrate altui subiect.

În cazul lui Victor Ponta Klaus Iohannis îi cere demisia în chip oficial. În cazul lui Gabriel Oprea suntem informați că l-a sfătuit să-și dea demisia. Deosebirea de tratament sare în ochi. Lui Victor Ponta i se cere demisia în direct. Lui Gabriel Oprea nu i se cere demisia în direct. Președintele ne anunță că doar l-a sfătuit.

În cazul lui Victor Ponta, Klaus Iohannis dramatizează fapta: situație imposibilă pentru România, Criză politică.

În cazul lui Gabriel Oprea nici măcar nu se apreciază fapta comisă de vicepremier.

Victor Ponta a fost chemat la Cotroceni pentru a i se comunica Solicitarea de demisie. Gabriel Oprea se bucură de un tratament infinit mai blînd:
„L -am invitat pe vicepremierul Oprea la o discuţie, fiindcă am dorit să primesc lămuriri şi explicaţii suplimentare.”

După ce l-a ascultat, l-a sfătuit să-și dea demisia.

Campania împotriva lui Gabriel Oprea are drept principală acuzație folosirea în chip ilegal a coloanei oficiale și, mai ales, ascunderea adevărului.
Aliații lui Gabriel Oprea din politică și din presă susțin că Gabriel Oprea a comunicat dezastruos.
De ce l-a sfătuit Klaus Iohannis pe Gabriel Oprea să-și dea demisia?
Răspunde Klaus Iohannis unei întrebări puse de un ziarist:
„Reporter: Aş vrea să vă întreb, domnule preşedinte, care sunt argumentele concrete pentru care i-aţi cerut demisia.
Klaus Iohannis:
Proasta gestionare a crizei.
Reporter:
În ce sens?
Klaus Iohannis:
În sensul în care am spus.
Reporter:
Mai exact? Dacă puteţi da mai multe amănunte.
Klaus Iohannis:
Într-o astfel de criză apare foarte multă emoție, şi opinia publică are dreptul la informații, are dreptul la luări de poziții publice din partea celor implicați, din partea şefilor celor implicaţi. După părerea mea, întreaga comunicare pe acest accident a fost catastrofală. Aceasta este latura politică, şi pe această latură politică i-am dat sfatul domnului Oprea.

După Declarația lui Klaus Iohannis de duminică, Victor Ponta și alți lideri PSD jubilau la gîndul că președintele în slujba căruia s-a pus Gabriel Oprea, deseori în detrimentul aliatului PSD, s-a dovedit nerecunoscător.
S-a invocat în acest sens aranjamentul prin care Gabriel Oprea a dat Ordonanța de urgență de creștere a salariului lui Klaus Iohannis.
Poziția de luni, 26 octombrie 2015 în Scandalul Gabriel Oprea ne arată că Klaus Iohannis i-a fost vicepremierului mai mult decît recunoscător că i-a mărit salariul!

 

Sursa: cristoiublog.ro

7 COMENTARII

 1. Mare lingau de corupti esti mosule cristoiu…Nu stiu daca e de vina varsta sau banii !!!Chiar daca te-ai decrepit si tot trebuia sa pricepi diferenta intre inceperea urmaririi penale(cazul lui ponta)si suspiciuni de vinovatie +lipsa comunicare6 zile(cazul oprea)De aici diferenta de abordare a presedintelui.!!

 2. Oferta foarte speciala de lucru la domiciliu! Acum puteti vedea ce
  usor e sa va implicati intr-o activitate part-time, perfect legala si usoara!
  Suntem de cativa ani lansati si toti oamenii seriosi sunt multumiti de ceea ce
  au gasit la noi. Oferim contract de comision si instruire gratuita, completa si
  pas cu pas. Incepeti cat mai repede sa castigati bani! Rugam numai persoanele
  serioase sa ceara detalii la adresa de email: [email protected]

 3. domnilor pentru mine un om simplu din popor care l-am votat pe Iohannis presedinte ,discursul lui de ieri a fost de toata jena ….vroiam sa intru in pamant de rusine !….ma intreb daca in tara asta vre-un politician de frunte nu s-a simtit jenat de acest discurs de toata rusinea …domnilor in asemenea situatii preferam sa citim discursuri scrise de alti pentru presedinte decat sa-l vedem la pupitrul cu steagul in spate cum se face in toata spendoarea de RAS !…..oameni buni de rassssssssss!!!!! …spun eu un prost care nu ma duce mintea ….a fost jenant ,ascultatii discursul de zeci de ori si sigur imi dati dreptate !…deci presedintele parea jenat domnilor ca-i propune lui oprea demisia ,demisia cu o jumatate de gura ,de frica de jena sau de multumire intradevar ca i-a marit salariul …când de fapt postul lui de presedinte este de decor si arata ca un actor de oscar in fata pupitrului multumind celor care i-au dat rolul …..inca nu-mi ies din minte cuvintele de toata jena scoase la aceasta sinistra conferinta si mai ales raspunsurile puierile date ziaristilor care i-au pus intrebari !….domnilor tineti-l in birou pe presedinte sa vina la pupitru purtatorul de cuvant poate asa avem credibilitate …..imi pare rau ce spun dar asta am simtit cu toata sinceritatea !

 4. Se putea ca Tonomatul comunist molfaitor de rahat Cristoiu sa nu arunce cu rahatul care-l mesteca in presedinte? Evident ca nu.. Doar asa isi catiga existenta!..

 5. Prin interpretarea din prezentul articol domnul Cristoiu ne arata cat de josnic si marsav poate sa fie un prostituat batran de talia domniei sale.

Comments are closed.