ponta-si-iohannis4-300x185

Vineri, 5 iunie 2015, după Declarația de presă de la Cotroceni, Klaus Iohannis a dat un interviu TVR în care ne asigura că peste o zi, două, Victor Ponta va demisiona:
„Realizator: Şi Victor Ponta v-a acceptat argumentele? V-a spus măcar că se va gândi la această solicitare?
Klaus Iohannis:
Mi-a spus că se va gândi, se va sfătui probabil cu colegi din partid şi va lua, în consecinţă, o decizie. Eu cred şi sper ca decizia să fie demisia.
Realizator:
Cred că o informaţie de ultimă oră ne spune că premierul a declarat deja că nu va demisiona.
Klaus Iohannis:
Asta rămâne de văzut. Aceste declaraţii la cald, sau la fierbinte, putem să spunem, în această situaţie, trebuie luate cu o anumită rezervă. Eu sunt convins că este nevoie de o zi sau două în care lucrurile se decantează, se clarifică şi sper în cursul săptămânii viitoare să avem un deznodământ al acestei etape din criza politică.

Ei bine, au trecut deja nu o zi, nu două, ci 10 zile.
Victor Ponta n-a demisionat.
Parlamentul nu i-a ridicat imunitatea, pentru ca președintele să-l poată suspenda.
Vineri, 12 iunie 2015, Parlamentul a respins Moțiunea de cenzură.

La un dialog cu Cătălin Striblea, la B1 Tv, am simțit nevoia să-mi exprim uluirea față de cererea oficială adresată de Klaus Iohannis lui Victor Ponta de a demisiona, pentru că a fost convocat la DNA.
Și dacă Victor Ponta nu demisionează – am întrebat eu – cum va ieși din asta Klaus Iohannis, cel care crede despre el că-i un Imperator față de care noi, supușii, de la premier și pînă la ziarist, trebuie să ne întrecem în temenele?

Vă amintiți secvența cu paltonul de pe aeroportul din Paris?
Pentru că aghiotantul nu fusese lîngă el ca să-i ia paltonul, Klaus Iohannis și-a ieșit din sărite atît de tare c-a trîntit paltonul pe capotă în chip ostentantiv. Dacă ar fi fost pe vremea grofilor i-ar fi ars două palme aghiotantului, considerat de el un soi de ordonanță.

Un astfel de președinte nu risca să-i ceară demisia lui Victor Ponta, dacă liderii PNL și liderii Binomului SRI-DNA nu-i garantau că Victor Ponta va demisiona în cîteva zile.
Pe ce-au pariat autorii loviturii de stat?
Pe o presiune infernală la care ar fi fost supus Victor Ponta în zilele următoarea prin:

Cererea adresată de a demisiona din parte unor ambasadori care, sfidînd normele diplomatice, se implică în bătălia politică internă de o parte sau de alta.
Așa cum s-a văzut, Comunicatele ambasadelor de serviciu în astfel de cazuri au fost prudente în Scandalul Victor Ponta.

Scoaterea oamenilor în stradă, după rețeta Diversionistă dintre cele două tururi. Ca și între cele două tururi, prin intermediul Realității tv și a site-urilor de casă ale Binomului SRI-DNA, amploarea manifestațiilor ar fi fost exagerată în chip isteric.
Așa cum s-a văzut nu s-a reușit scoaterea în stradă nici măcar a neamurilor celor care conduc PNL.

Diversiunea Ioan Rus. S-a pariat pe faptul că Victor Ponta nu-i va cere demisia. Ar fi urmat un scandal public atît de mare, încît pînă la urmă Victor Ponta și-ar fi dat demisia.

Ce face acum Klaus Iohannis?
Normal ar fi să se împace cu situația.
Dacă ar fi un adevărat președinte, altfel spus, dacă ar fi un veritabil Bărbat de stat, unul dintre aceia care se gîndește mai întîi la țară și apoi la vanitățile sale rănite, așa ar proceda.
Pînă la urmă, Victor Ponta va pleca de la Palatul Victoria.
Important e să nu plece cu prețul unei Crize politice de proporții, care să pună la îndoială grav stabilitatea țării.

Eu însă nu cred că Klaus Iohannis e un astfel de președinte.
E de presupus că s-a supărat mai rău decît în cazul cu paltonul pe slugile care i-au garantat că Victor Ponta.
Slugile cu pricina se dau de ceasul morții să nu-l supere pe noul Stăpîn, obsedate cum sunt să supraviețuiască în funcții babane după plecarea Fostului.

Așa că slugile sunt în stare de orice pentru a-l debarca pe Victor Ponta.
Chiar cu prețul unor abuzuri incredibile.

 

Sursa: cristoiublog.ro

14 COMENTARII

 1. Nu are ce sa faca decat sa stea cuminte ! Lase guvernul sa guverneze! Toate scandalurile le avem de cand suntem democrati , din 90 si pana acuma. Din punctul meu de vedere , mai bine comunisti decat democrati. Am un deosebit respect fata de tari ca Cuba si Venezuela.

 2. Dragnea este cel care în puțin timp îl va “trânti” pe Ponta.Mai există varianta ca una din misiunile Premierului să fie ca PSD ,în sensul de pol de putere ,să determine dispariția (Ponta ofițer acoperit).
  Imperatorul,nu are dorință și putere să facă ceva bun pentru țara noastră. Eu l-aș considera “obiect de vitrină”. Reprezintă speranța deșartă .

  • Exact! Obiect de vitrina! Si nu-i mai ziceti imperatoru ca-i jigniti pe adevaratii imperatores care erau oameni dintr-o bucata: culti, practici, de actiune, reformisti cand era cazul, credinciosi patriei, familiei si zeilor ( celebra pietas romana, nu cea popeasca) etc, etc ! Nici sa nu-l rebotezati Kaiser pentru ca acest cuvant e tot latin si ei cu civilizatia latina…pauza !

  • Ce speranta desarta sunteti voi, impreuna cu “maestrul maestrilor”, transformat in Mafalda, Pithya, etc.!!!

 3. Tovarase Cristoiu, dupa ce va pica mitomanul comunist plagiator hot si evazionist Poanta, cine te va mai plati sa-i lingi in dos pe comunisti? Si nu mai dezinforma bai tonomat comunist, Poanta nu e chemat la DNA de martor sau de plictiseala ci pentru ca e urmarit penal!

 4. Bietul neamt! Dracu’ te puse sa te pui cu latinii! Astia au o civilizatie de cel putin 3000 de ani pe cand tu…e destul sa citim ce spuneau anticii despre voi! ADN-ul se modifica in ceva milioane de ani! P.s. Nu apartin niciunui grup politic!

 5. Totuși ce face efectiv Iohannis? O fi obosit. Și “punct și de la capăt”:
  Își ia un nou concediu și pleacă în niște vizite.
  Sau va mai propune/impune o nouă insipidă incoloră și inodoră ca Golghiu.

 6. O alta basina trista si sufuroasa marca “midget” Ion Cristoiu! La rubrica:

  “O basina sulfuroasa pe zi!”

 7. Dar aceste slugi fac foarte mult rau tarii si poporului si vor plati odata pentru asta.

Comments are closed.