traian-basescu

Între doi politicieni din Opoziție, Victor Ponta și Traian Băsescu, a avut loc un schimb de replici polemice despre un moment care, deși ține de Istorie, mai stîrnește controverse violente, deoarece principalii actori trăiesc, ba chiar unii dintre ei trăiesc bine.

Duminică seara, la România Tv, comentînd lipsa de entuziasm a românilor de a se înscrie pe liste pentru parlamentare, Victor Ponta s-a referit la ceea ce s-a numit în 2014 cozile de la secțiile de votare din străinătate la alegerile prezidențiale :
„Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se așezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca sa fie cozi, să se arate la televizor”.

Acestea sînt vorbele lui Victor Ponta.
În noaptea de duminică spre luni, Traian Băsescu s-a grăbit să posteze pe Facebook acest text :
„Numele Ponta este un sinonim pentru mitoman! Rar avem parte să aflăm definiția mitomanului în politică. Victor Ponta a afirmat, nici mai mult nici mai puțin, că, la alegerile prezidențiale din 2014, s-au format cozi pentru că românii din străinătate s-au așezat la coadă de 3-4 ori pentru a crea impresia falsă că nu pot vota. Pe mine, această afirmație mă convinge că acest mitoman, gata să acuze mincinos sute de mii de români de înșelătorie, vrea să își construiască un viitor în politică la fel cum și-a construit și trecutul, adică prin minciună”.

Dintre cei doi politicieni, din punct de vedere omenesc, mai apropiat mi-e Traian Băsescu.
În anii cînd era la Putere, Victor Ponta a fost una dintre țintele pamfletelor mele.
Să reamintesc adevărul că porecla iresponsabilul vesel i-a fost pusă de mine, fiind, alături de Binomul SRI-DNA și mai nou de Rața mecanică pentru Klaus Iohannis, un bun al folclorului politic. Nici Victor Ponta n-a stat cu mîinile-n sîn. Exploatînd oportunismul lui StelianTănase, m-a scos de la o emisiune culturală de pe programul doi al TVR, pe care – culmea! mă invitase s-o fac însuși Stelian Tănase.

Victor Ponta nu mai e la putere. Nu mai are nici o funcție. Nici în partid, nici în stat.
Debarcarea sa de la șefia Guvernului a fost o Operațiune comună a SRI și SIE pentru a-i putea face cadou Raței mecanice Guvernul personal, Guvernul care nu-i tulbură tabieturile, Guvernul Lacheu, numit și Guvernul Dacian Cioloș. Duminică seara, Victor Ponta s-a referit și la așa zisele mișcări de stradă ale tinerilor liberi și frumoși, în realitate mișcări ale tinerilor, deloc liberi, deoarece li se vedeau epoleții și poate nici frumoși, deoarece doar cei din Departamentul Romeo trebuie să arate bine.

Așa cum s-a întîmplat cu toți Șefii postdecembriști denunțați de mine, în clipa cînd Victor Ponta a căzut și nu oricum, ci în urma unei Diversiuni puse la cale de Coaliția temporară a SRI și SIE, cu complicitatea lui PetreTobă ( ați înțeles de ce Petre Tobă nu e plagiator, ca alții!), a devenit automat un hăituit apărat de mine.

Și Traian Băsescu e un om hăituit. Spre deosebire de Victor Ponta, el n-a fost victima unei debarcări prin Diversiune. Da, dar a fost și este victima compromiterii mandatului său de către ceea ce el numea Mașinăria de denigrare a Serviciilor. Nici un alt șef de stat nu și-a văzut puși sub acuzare aproape toți membrii familiei. Și Sistemul instituțiilor de forță nu se va opri aici. Toți cei anchetați – de la Dan Adamescu pînă la Daniel Moldoveanu- au fost puși să semneze denunțuri împotriva lui Traian Băsescu. Unii au făcut, deși poate l-au asigurat pe Traian Băsescu că nu. Alții nu l-au denunțat. După tipicul dosarelor puse la dospit în sertarele DNA, dosarele făcute lui Traian Băsescu așteaptă momentul. Și acest moment va veni. Cînd va pocni din dește Klaus Iohannis, supărat că Traian Băsescu îi tulbură tihna tablelor pe care le joacă în weekend cu amicii și cu Răvășitoarea, că doar n-or citi împreună pe Seneca!

Cei doi politicieni sunt acum în egali în fața mea în planul simpatiei.
Dar chiar dacă Traian Băsescu mi-ar fi simpatic, iar Victor Ponta antipatic, tot n-aș putea să nu iau atitudine față de textul nelalocul lui postat pe Facebook de fostul președinte.

Să remarc mai întîi incredibila violență a lui Traian Băsescu față de o afirmație a lui Victor Ponta care-l nu viza pe el, ci pe Klaus Iohannis.
O violență întîlnită și în reacția Diviziei Presă a Poliției Politice Prezidențiale la vorbele lui Victor Ponta, în condițiile în care deontologia ar fi cerut combaterea cu argumente.

Pînă la ora la care scriu nu s-a pronunțat Alina Gorghiu, Favorita Unsului lui Dumnezeu de la Cotroceni.
N-am nici o îndoială că nu va scăpa prilejul să ouă o postare pe Facebook și apoi să cucurigească la toată presa că l-a ouat.

Să remarc apoi că teza Marii diversiuni care a fost Diaspora nelăsată să voteze a fost lansată de Elena Udrea. Sunt curios să știu dacă, fie și între patru ochi, Traian Băsescu a făcut-o mitomană pentru asta pe Elena Udrea.

Au trecut doi ani de la alegerile prezidențiale.
Momentul a devenit Istorie.
Prin acest text de o rară violență gratuită, Traian Băsescu se ia la trîntă cu Istoria.
Și pierde la scor.
Asta deoarece Victor Ponta a spus adevărul.
Un adevăr pe care eu cel puțin l-am spus cu mult înaintea lui, chiar imediat după alegerile prezidențiale.

La alegerile prezidențiale din 2014 n-au fost nici mai mulți, nici mai puțini români decît la Referendumul din 2012, moment de un asemenea dramatism pentru Diasporă încît românii au dat năvală la secțiile de votare.
Impresia de oameni care nu sunt lăsați să voteze de către Victor Ponta a fost una dintre cele mai mari Diversiuni din Istoria modernă a României, croită după tipicul deja eternelor diversiuni securistice:
Diversiunile cu minerii veniți de capul lor la București, Diversiunea cu revolta spontană din decembrie 1989, Diversiunea cu teroriștii, Diversiunea cu Pericolul cel mai mic din 2000, care a dus la votarea lui Ion Iliescu de către electoratul de Dreapta, pentru ca să nu ajungă președinte C V Tudor.

Numai că Diversiunea nu s-a limitat doar la crearea imaginii de oameni care nu pot vota din cauza cozilor.
O asociație din Diaspora prea activă în România ca să nu mă întreb din ce trăiesc lideri săi în străinătate, dacă sunt atît de activi pe plan intern românesc, a reacționat astfel la vorbele lui Victor Ponta:
„Este o jignire și pentru cei care după ce au stat 8 ore la coadă, li s-au închis porțile secțiilor de vot în nas, sau au fost bătuți de polițiile străine chemate la ordinele ambasadelor românești”.

Deși se vrea o pledoarie pentru teza că n-a fost nici o Diversiune, textul confirmă în chip strălucit Diversiunea. Închiderea porților, chemarea Poliției străine, tratarea cu brutalitate a românilor s-au petrecut la unele ambasade, nu la toate, doar la unele, nu la ordinul lui Guvernului, ci la Ordinul SIE. După o formulă folosită de toate serviciile secrete de a lungul Istoriei, SIE și-a pus oamenii din unele ambasade să poarte cu alegătorii în așa fel încît să revolte. Acest comportament a fost atribuit în chip fatal unor ordine primite de la Guvern. Metoda a fost folosită de KGB pentru compromiterea Revoluției maghiare din 1956. Agenți ai Moscovei la Budapesta s-au dedat în numele rebelilor la acte de vandalism. Atribuite rebelilor, ele au avut misiunea de a compromite Revoluția ca o mișcare fascistă!

Cînd ancheta privind votul din Diaspora a fost preluată de DNA, s-a afirmat oficial că vor fi anchetați și cei de la ambasadele la care alegătorii au fost victimele unor comportamente abuzive.
Ați auzit de vreun lucrător de la Ambasadele cu pricina chemați la DNA?

S-a vorbit atunci, inclusiv prin vocea lui Klaus Iohannis, că ambasadorii ale căror ambasade ale bruftuluit alegătorii vor fi sancționați.
Au fost sancționați?
Cum să nu!
Lazăr Comănescu, unul dintre artizanii Diversiunii, a fost promovat rapid în funcția de Ministrul de Externe!

În cor cu Divizia Presă, Traian Băsescu susține că Victor Ponta a jignit pe amărîții din Diaspora prin afirmația cu statul la cozi de mai multe ori.
Cum adică a jignit Diaspora?
Șmecheria cu statul de mai multe ori n-a fost a românilor care muncesc cinstit în străinătate.
A fost sau a colaboratorilor SIE sau a activiștilor PNL.
Coroborat cu efortul securiștilor din ambasade de a încetini cît se poate de tare procesul electoral, ceilalți români au stat la coadă pe bune.

Nu din cauza lui Victor Ponta, ci din cauza SIE!
Tot tărăboiul n-a vizat enervarea celor din Diaspora, ci a celor din țară.
Potrivit Scenariului, Realitatea Tv și Digi Tv au preluat și exagerat secvențele anume pregătite pentru ele.

Divizia Facebook a SRI – cea mai puternică din România, și-a asumat misiunea de a amplifica urieșește Scandalului pe rețelele sociale.
Exista riscul ca celelalte televiziuni de știri să nu intre în Campanie.
S-a prevăzut și acest risc.
Hotnews, Reporter virtual, și alte site-uri ale Noii Securități, au făcut presiuni asupra televiziunilor de știri să urmeze exemplul Realității Tv și Digi 24.
Cine ezita, cine obiecta că Totul pute! era imediat pus la zid ca om al lui Victor Ponta.

Dacă pe plan extern Misiunea de a-l scoate președinte pe Klaus Iohannis a revenit SIE, pe plan intern, ea revenit SRI. SRI s-a ocupat, prin Livia Stanciu, de amînarea Procesului lui Klaus Iohannis la Înalta Curte.

De ce reacționează violent, incredibil de violent, Traian Băsescu la teza Diversiunii?
E o întrebare normală, dacă ne gîndim că Teza pune la îndoială legitimitatea lui Klaus Iohannis și nu a lui Traian Băsescu?

Din două motive:

1. Vrea să-și păstreze capitalul electoral în străinătate lingușind Diaspora.
2. Dacă n-a fost coordonată de Traian Băsescu, atunci Diversiunea, mai ales în cazul SIE, Serviciu care a rămas loial lui Traian Băsescu prin șeful Operativului, spre deosebire de SRI, care, prin Șeful Operativului, e suspectat de fostul președinte că l-ar fi trădat, a fost știută de Traian Băsescu.

De altfel, Traian Băsescu nu numai c-a știu de Diversiune, dar mai mult s-a și implicat direct.
Klaus Iohannis n-ar fi ajuns în veci președinte, dacă vineri, cu două zile înainte de turul al doilea, Traian Băsescu nu ieșea în public și, din poziția sa de șef de stat, nu declara că Victor Ponta putea legal să deschidă secții în străinătate între cele două tururi, dar n-a vrut, deoarece se temea de votul din Diasporă.

Poate că unii ar fi surprinși de această teză știind că Traian Băsescu o susținea pe Elena Udrea.
O susținea doar declarativ.
În realitate, Traian Băsescu l-a susținut pe Klaus Iohannis.
De ce?
Din credința că dacă Victor Ponta ajungea președinte, el, Traian Băsescu, era arestat.

Pariez că nu s-ar fi întîmplat așa ceva.
Și nu pentru că Victor Ponta ar fi întruchiparea corectitudinii, ci pentru că un Traian Băsescu arestat de regimul Ponta ar fi stîrnit un așa de mare scandal intern și internațional că Traian Băsescu ar fi fost eliberat.
Și nu oricum, ci cu aura de Erou al Națiunii.

După plecarea de la Cotroceni, Traian Băsescu a fost hăituit de Instituțiile de forță ale Regimului Klaus Iohannis.
De fiecare dată cînd e întrebat despre asta, Traian Băsescu susține că Sistemul acționează independent de Klaus Iohannis.
Aiurea!
În alte cazuri, poate că Sistemul acționează după cum vrea el, Sistemul.
În cazul lui Traian Băsescu, Sistemul acționează strict la ordinele lui Klaus Iohannis.

Traian Băsescu l-a făcut președinte pe Klaus Iohannis convins că Victor Ponta îl va aresta.
Victor Ponta nu și-ar fi îngăduit asta, fie și de teama electoratului de Dreapta.
Klaus Iohannis își va îngădui.
Pentru că, spre deosebire de Victor Ponta, Klaus Iohannis nu se teme de Electoratul de Dreapta.
Mai ales că prin Mașinăria de denigrare a Serviciilor, Traian Băsescu e tot mai puțin Eroul electoratului de Dreapta.

Compromiterea lui Traian Băsescu ca Erou al Dreptei va continua.
Pînă la punctul în care se va considera că arestarea sa va fi aplaudată de Electoratul de Dreapta.
Poate după alegeri, dacă PMP nu va obține scorul necesar intrării în Parlament.

 

Sursa: cristoiublog.ro