dragnea-ponta

După alegerea lui Liviu Dragnea într-o ședință nestatutară, la care a fost adus din mormînt, după ce a fost înviat în scopuri de partid, și Demult Trecutul Ion Iliescu, întreaga presă de hăis și cea a răcnit că Victor Ponta a fost învins.

Cît pe-aici s-o iau și eu după hăulitori, ca boul.
A venit însă intervenția lui Victor Ponta la B1Tv de miercuri seara, în care, la întrebarea mea, premierul a răspuns că nu va candida la alegerile interne din această iarnă. Spun alegeri interne, deoarece potrivit Statului, președintele PSD e ales prin scrutin intern și nu prin Congres. Congresul – zice Statutul – doar validează rezultatele acestui scrutin intern. Victor Ponta a lăsat să se înțeleagă că Liviu Dragnea va candida la președinția plină a PSD.

Cele sugerate de Victor Ponta nu m-au surprins.
Contrar balivernelor îndrugate de Ion Iliescu, Liviu Dragnea nu se consideră un președinte interimar. Dacă s-ar fi considerat astfel, Liviu Dragnea ar fi vorbit după alegere despre organizarea scrutinului intern și a Congresului, insistînd pe faptul c-a fost ales pentru a gestiona afacerile partidului pînă în noiembrie 2015. Liviu Dragnea a prezentat însă la prima sa conferință de presă ca președinte al PSD un Program de președinte plin:
„Colegii mei mi-au acordat un vot de încredere pentru a forma o echipă bună, o echipă unită, o echipă largă care să pregătească într-un termen foarte scurt cu un plan concret de acţiuni, atât în teritoriu, cât şi în parlament, de asemenea, un program politic pe termen lung care să ajute la dezvoltarea României în continuare.”

De la cei care au tras sforile să fie votat Liviu Dragnea, noi însă am aflat c-a fost ales pentru a organiza Congresul PSD din noiembrie 2015 și nu ca să pregătească un Program! Pornind de la intervenția lui Victor Ponta că el nu va candida la Congres (parcă în Scrisoarea din 12 iulie 2015 ne spunea că se autosuspendă pînă-și rezolvă problemele cu Justiția!) mi-am zis:
Și dacă pentru Victor Ponta Liviu Dragnea e o soluție mai bună decît Rovana Plumb?
Și dacă însuși Victor Ponta a tras sforile să ajungă președinte interimar Liviu Dragnea?

Miercuri, 15 iulie 2015, în interviul de la B1Tv, pisat de mine la cap pentru a-mi da și alt motiv al demisiei decît cel ținînd de imaginea PSD, Victor Ponta s-a angajat în următorul dialog:
„Ion Cristoiu: Vă rog, explicaţi-mi acuma, dar fără politicianisme, de ce aţi decis să demisionaţi, că aţi demisionat, şi aici vine în condiţiile în care dumneavoastră spuneţi că e o acuzaţie nedreaptă? Nu o recunoaşteţi?
Victor Ponta: E dreptul meu de a spune că sunt nevinovat. Asta trebuie să dovedesc.
Ion Cristoiu:
Bun, cum explicaţi atunci nu politicianist, nu cu cuvinte mari… de ce… care e motivul practic? (… )

Acum știm sigur că Victor Ponta a demisionat din funcția de președinte al PSD, după ce-a deținut-o cinci ani și jumătate.
Nu cred că se gîndește să mai revină.
Să presupunem că era aleasă Rovana Plumb.
Pentru Victor Ponta, cel care, așa cum se vede din stenogramă, vrea să scape de atacurile îndreptate împotriva sa ca președinte al PSD, ar fi însemnat:

 1. Să ia el în piept atacurile pe motiv că-n spatele Rovanei Plumb e el.
 2. Să fie în continuare ținta atacurilor, pentru că pe Rovana Plumb nu prea e cu ce s-o ataci.

A fost ales Liviu Dragnea.
Îi servește mai bine lui Victor Ponta prin:

 1. Imaginea de ales împotriva voinței lui Victor Ponta. Dat fiind că s-a și grăbit să arate că e deja jupînul partidului, Liviu Dragnea va lua în piept toate campaniile împotriva PSD.
 2. Imaginea de Baron local, de condamnat în prima instanță, de om cu dosare. Față de Liviu Dragnea, Victor Ponta pare un personaj frecventabil. Orice comparație va fi făcută între Victor Ponta și Liviu Dragnea va fi în favoarea lui Liviu Dragnea.
 3. Imaginea lui Liviu Dragnea, asupra căreia insistă Sebastian Ghiță, de om pus de Ion Iliescu. Trei sferturi din electoratul român face ca trenul cînd aude de ”bătrînul bolșevic” Ion Iliescu.
 4. Față de PSD, Victor Dragnea e obligat să-l păstreze pe Victor Ponta premier și mai ales să-l apere. E greu de crezut că Liviu Dragnea își va putea permite să scoată PSD de la Guvernare. Dacă era președinte Rovana Plumb, sprijinul ar fi fost mult mai mic, deoarece Rovana Plumb ar fi lăsat mereu impresia că e supusa lui Victor Ponta.

Dacă plecăm de la premisa corectă că Victor Ponta chiar a vrut să scape de conducerea PSD, nu numai de cea oficială, dar și de cea neoficială, n-am greși prea tare zicînd că Victor Ponta avea tot interesul să iasă Liviu Dragnea și nu Rovana Plumb.

 

Sursa: cristoiublog.ro

3 COMENTARII

 1. cristoiu, tovarasul “acoperit” al psd din presa.

  din nou penibilul limbaj de lemn dupa modelul anei pauker. ai tot gresit.
  probabil, emotiile comunistoide isi spun cuvantul.

  “Față de PSD, Victor Dragnea e obligat să-l păstreze pe Victor Ponta premier …” – Aici ai incurcat numele unuia, cu prenumele altuia.

  “Față de Liviu Dragnea, Victor Ponta pare un personaj frecventabil. Orice comparație va fi făcută între Victor Ponta și Liviu Dragnea va fi în favoarea lui Liviu Dragnea.” – aici ai vrut cu siguranta sa termini cu “va fi in favoarea lui Victor Ponta”, dar ai zbarcit-o iar.

  cristoiu, ai nota 4. stai jos. rusine!

 2. Nu am citit articolul,doar titlul.Dar cred intr-o speculatie: Dragnea sef PSD, suspendarea lui Iohanis si mincinosul Ponta presedintele statului roman.

 3. Cristoiule,esti mai bou decat credeam.Pai acum se va spune ca un penal este sustinut de un condamnat,amandoi avand interesul sa atace justitia.Dragnea condamnatul si ponta penalul ieri au pus crucea pesedeului tau mafiot.Care este jocul politic al lui ponta pe care il ridicai in slavi? Nu,nu este niciun joc,pur si simplu este prostia unor infractori ca ponta si dragnea care nu mai au pic de ratiune,bai comunist de doi bani.Sa tii minte bai cristoiule…ieri pesedeul si-a pus crucea.

Comments are closed.