iliescuScriam într-un comentariu anterior că prin Programul anunțat de noul președinte al PSD, Liviu Dragnea, PSD s-a întors la FSN, partidul lui Ion Iliescu, partidul pitecantropiei politice din primii ani postdecembriști.

În cei 25 de ani PSD a evoluat încetul cu încetul de la neocomunismul lui Ion Iliescu spre un partid cît de cît democratic, modern, european.
Fiecare nou președinte a fost un progres, chiar dacă mic, față de FSN-ul sinistrul înființat și condus de Ion Iliescu: Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta.

Acum, prin Măsurile anunțate de Liviu Dragnea: rechemarea la conducerea PSD a lui Ion Iliescu, invitația adresată baronilor locali de a reveni în partid (Mircea Cosma de la Prahova a anunțat că renunță la autosuspendare, Marian Oprișan a devenit purtător de cuvînt al noii echipe, Nicușor Constantinescu se pregătește să revină la șefie, Marian Vanghelie jubilează) partidul s-a întors la perioada FSN-ului.

Tot ceea ce s-a cucerit cît de cît în ultimii 5 ani în planul desprinderii de blestemul FSN s-a spulberat prin lovitura de Palat de miercuri, 22 iulie 2015.
Așa scriam în comentariul anterior dedicat implicării lui Ion Iliescu, venit direct din Mausoleul lui Lenin de la Moscova, în alegerea nestatutară a lui Liviu Dragnea în fruntea PSD.

Cu Ion Iliescu am fost în război, ca gazetar, chiar din 15 ianuarie 1990, primul meu text în presa democratică fiind despre acest cățeluș al Elenei Ceaușescu, pe care a ordonat apoi s-o împuște la zidul de la Tîrgoviște. Din acel moment am scris aproape zi de zi, pînă la alegerile din 1996 împotriva lui Ion Iliescu. Toate publicațiile pe care le-am făcut și le-am condus au fost împotriva lui Ion Iliescu.

Nici el nu m-a iertat.
Ca să mă scoată de la conducerea Zig-Zag Magazin, în vara lui 1990, exasperat că denunțasem folosirea postului de președinte pentru a ridica fusta la tot ce era de gen feminin în Palatul Cotroceni, inclusiv mașinii de scris de la secretariat, a comandat să fiu băgat în spital vreo două luni, pînă a putut fi adus în fruntea revistei Adrian Păunescu.

Au trecut de atunci decenii.
Ion Iliescu îmi răspunde ca pe vremea FSN-ului.
E și normal.
PSD s-a întors la vremurile FSN.

Ion Iliescu are 85 de ani.
La o asemenea vîrstă, omul își pregătește Marea Trecere.
Numai Ion Iliescu, un bolșevic însetat de Putere, merge la ședințele PSD, trage sfori, rînjește, se implică în bătăliile din boscheții partidului.

Nu e prima oară cînd îmi exprim dezgustul față de un bătrîn care nu știe să moară frumos, măreț, care e desfigurat de patima luptei pentru putere, care practică o scîrboasă pedofilie politică. La o asemenea vîrstă, în preajma Marii Treceri poți, desigur, să primești acasă tineri din partid, să le dai sfaturi, la cerere, să le spui povești din viața ta.

Nu poți fără riscul de a fi indecent, deșucheat ca un babalîc care pîndește chiloții fetițelor, să te duci la ședințe, să te amesteci în treburile tinerilor, în luptele lor.
Dacă ai o minimă decență, îi lași să-și vadă de treburile lor.
Ai condus partidul, țara, ai fost șeful partidului, ai fost toată viața un nomenclaturist căruia i s-a adus acasă pătrunjelul pentru Nina cu Volga, pentru că tu nu știi cum e să cumperi tu, cum e să umbli tu cu tramvaiul.
Stai acasă și lasă-i pe alții, pe tineri, să conducă PSD!

Ce-mi răspunde Ion Iliescu la această mustrare?
„Sunt implicat în viața politică, și în viața de partid. Place sau nu lui Ion Cristoiu, ca fost președinte al României, ca fost președinte al PSD, și actual președinte de onoare al partidului, am niște obligații și niște responsabilități. Pe care înțeleg să mi le exercit, în fața românilor, a membrilor și simpatizanților PSD. ”

Vineri, 24 iulie 2015, a fost condamnat la 20 de ani închisoare, pentru crime împotriva umanității, fostul conducător al Lagărului de la Rîmnicu Sărat.
Se spune că 12 persoane au murit din cauza lui.
Ion Iliescu, fostul conducător al Grupului Criminal care a organizat diversiunea Teroriștii din decembrie 1989, în urma căreia au murit 1.100 de oameni nevinovați, al Grupului care a organizat cele două mineriade, autor și el de crime împotriva umanității, nu numai că nici măcar n-a fost anchetat penal pentru asta, dar mai mult, după lovitura de palat de la CExN, a fost chemat să îndrume partidul de guvernămînt.

Știți ce e straniu la Ion Iliescu?
Că va muri fără a înțelege o clipă că a fost un ticălos, unul din marii ticăloși ai acestui popor.

Nu vezi la Ion Iliescu nici acum, cînd e în preajma Marii Treceri, o încercare de a vedea minim autocritic ceea ce a făcut în viață.
Istoricii cad de acord că primii ani postdecembriști au costat România o întîrziere criminală în ce privește opțiunea pentru Europa, pentru democrație, din cauza opțiunii lui Ion Iliescu pentru neocomunismul păgubos, pentru așa zisa democrație originală.
Cu toate acestea, și acum pentru Ion Iliescu FSN-ul a fost un partid extraordinar, iar mineriadele niște tulburări oarecare:
„FSN nu a fost, cum crede Ion Cristoiu, un partid al pitecantropiei politice. Este treaba domniei sale pe cine și cum a servit și servește. FSN, cu toate limitele și erorile sale-proprii tuturor partidelor din tranziția spre democrație-a fost un partid responsabil, care a construit instituții democratice, o Constituție în acord cu normele europene, a inițiat tranziția la economia de piață, a condus România atunci când a ieșit din CAER și din Tratatul de la Varșovia, a dus-o în Consiliul Europei. Violențe sociale au fost și în perioada mandatului președintelui Emil Constantinescu.

Dincolo de documentul sufletesc în privința lui Ion Iliescu, textul e un document crucial pentru înțelegerea saltului înapoi făcut de PSD prin alegerea lui Liviu Dragnea ca președinte în urma unei lovituri de palat în deja tradiționalul stil de reglare de conturi prin boscheți al acestui partid minat pentru totdeauna de gena PCR.
Ion Iliescu face un elogiu al PSD-ului luat în stăpînire de baronii locali:
Oameni ca Ion Cristoiu au construit, din prostie, sau din ticăloșie, imaginea unei Românii dominată de ”baroni” locali. (… ) ”Baronii” sunt votați de oameni, și se supun controlului lor democratic, iar când încalcă legea sunt sancționați de lege.

Tot Ion Iliescu confirmă victoria vechii gărzi, FSN-iste, prin alegerea lui Liviu Dragnea:
În PSD s-a făcut o schimbare de generații, a carei expresie a fost şi propulsarea lui Victor Ponta; dar asta nu înseamnă eliminarea celor care nu fac parte din noua generație de lideri. Există o solidaritate, și o conlucrare între generații, care au interese comune, pentru existența și continuitatea partidului.

 

sursa: cristoiublog.ro

15 COMENTARII

 1. bai fraierilor care il judecati pe iliescu ,,nu mai mincati cacat dun gura ca daca nu era iliescu erati si acum niste comunisti jegosi si vai mama voastra

  • Mergi cu taica Ilici Iliescu dupa Brucan! Aia 1100 de morti va asteapta cu bratele deschise, sa va mangaie… ca si-asa faceti degeaba umbra pamantului…

  • Nu pot crede ca spui asa ceva! E ceva in neregula la ,,mansarda” dumitale! Da-r-ar naiba,din cauza unor ,,eminente cenusii” ca tine ne balacim in cloaca asta de 25 de ani! Rusine,tradatorilor de tara,pentru ca da, sa pupi in dos un CRIMINAL,responsabil direct sau indirect de aproape toate nenorocirile postdecembriste, inseamna sa iti tradezi propriul popor! Ne-a scapat de comunisti? Serios? Dar eu vad ca securistii, nomenclaturistii si fiii lor conduc aceasta tara! Sictir,bre,sictir!

   • Un fost activist PCR in care s-a infuriat rahatul… Ce vreti de la astia?! Il aplaudau slugarnici pe Ceausescu si calcau pe toti in picioare. Dupa ce l-a omorat Ilici pe Ceasca, l-au pupinkuurizat pana la balosenie pe Iliescu. Niste spalati pe creier…

  • da-mi an(i),nu-ti ajung 25 ani de minciuna,frauda,……etc,tot elogiezi retardatii?

 2. Este doar o parere si luati o ca atare : Cread ca nea Ilici are o protectie consistenta acordata de vecinii nostri de la rasarit….nu imi explic altfel de ce bunicuta nu si a schimbat domiciliul pina acu catre Poarta Alba sau alte destine cu dedicatie : gratare, gratare…

  • Din pacate nu doar din rasarit… Mai sunt unii prin vest care n-au avut niciun stress atunci cand au facut afaceri cu oamenii lui pe ascuns…

 3. Cata dreptate aveti maestre ,insa au curaj si tupeu ca sa-l alerge pe Basescu prin justitie de parca el ar fi omarat1100 de oameni ,nu ca a facut sa mearga o justitie si ca delapidatorii sa zaca dupa gratii !..asa apreciem noi lucrul bine facut …pe unul care vrea ca sa stea 5 ani la Cotroceni in lux si conditii super luxoase când o tara se zbate cu greutati si saracie ,altul la raliuri si concedii de lux,presa si televiziunile arondate lor tac malc,vorbesc pe sub masa ,nimic cercetari ,nimic dosare ca”nici usturoi nu au mancat nici gura nu le miroase!”..eu amaratul ,spalatul pe creiere de specialistii trimisi in cete pe piata media,eu ce sa CRED ?…când e dovedit ca s-a dat ordin sa fie impuscati oameni, când fostii comunisti si securisti sunt actualii democrati si in laboratoarele lor de fabricat dosare false ,incearca de zor sa-l agate pe Basescu ca vezi doamne le sta in gat si nu le mai da voie sa fure sau sa faca ce vor muschii lor cu tara !…asa vremuri traim ,si nu prevad nimic bun cu profesoras manevrabil in fruntea tarii ….macar sa fi fost vre-o eminenta cenusie nu un idiot arogant si plin de el ca mihalache!

  • Buna dimineata! Pe subiectul asta ai cazut cum a cazut Nadia la Montreal de nota 1 de ramase lumea uimita si nu intelegeau de ce1? Si ai nota -10 de la mine pentru faptul ca ai omis cel mai important aspect. Repet, cel mai important aspect. Nu vreau sa te jignes si in cazul in care sant inteles gresit, acum imi cer scuze. Tu cand scrii folosesti tastatura pt. orbi adica nu vezi si inca o data imi cer scuze. Pai dodo tu nu te-ai uitat la pumnul lui ca iesea apa din el? Cu pumnul ala si cu alalalt omul asta in cazul in care v-a fi arestat si scos la munca la mina de sare, PIB-ul romaniei va creste automat cu 1% nefolosind fadromele. Nu il analizezi, nu constati ca este capabil sa sape cu doua lopeti odata si este necesar sa isi tripleze stocul la cozi? E capabil sa rupa tot de tot. Ceausescu nu a avut noroc dar asta sigur ingroapa multi din noi iar Dragnea pe stranepotii nostrii. Atit spun ca nu vreau sa te dezamagesc. Imi doresc sa mai scriu macar vreo 43 de ani cand v-a ajunge Dragnea presedinte. Eu nu prea vad bine si te intreb pe tine tataie nu cumva era printer cei 7 violontisti? Parca, parca………….! Sa imi raspunzi….

 4. Si-a meritat soarta Visinescu (cam tarziu totusi) , dar Ilici o merita inzecit pentru ca asta a lucrat la un cu totul alt nivel…..Bine ca au interzis insemnele legionare, singurii care au luptat impotriva bolsevicilor. Stiu ei DE CE……!

 5. Ei, mestere, Cristoiu, vezi ca se poate?! Daca nu e scris in masina, pe genunchi, intre doua semafoare, ci la un birou, calm, ies ideile mai asezat, poate omul sa le savureze si la o cafeluta… Pe cand articolul in care ne vei descrie ultima zi de libertate a dinozaurului rosu KGB, inainte de a pasi pragul puscariei Rahova, cu trollerul de pijamale dupa el, insotit pana la poarta de Nina si de cumnatelul Rhazvan?!

Comments are closed.