isis 1Gruparea teroristă ISIS intenționează să șteargă de pe fața pământului toate țările occidentale, dezvăluie un jurnalist care a stat timp de 10 zile cu membrii Statului Islamic, în timpul documentărilor sale pentru o carte, informează reteauadestiri.ro

ISIS i-a permis lui Jürgen Todenhöfer, un veteran jurnalist german, în vârstă de 75 de ani, să participe la acțiunile grupării deoarece acesta a fost un critic dur al acțiunilor SUA în Orientul Mijlociu.

Todenhöfer susține că teroriștii vor să lanseze un “tsunami nuclear” asupra tuturor statelor occidentale care se opun formării unui califat islamic.

Jurnalistul afirmă că a stat de vorbă câteva luni cu membrii organizației teroriste, prin Skype, înainte ca aceștia să îi permită să ajungă în zonele controlate de ei.

Desigur că am văzut teribilele, brutalele înregistrări cu decapitările, iar în timpul negocierilor cu ei, principala mea grijă a fost cum să evit să sfârșesc și eu așa. Evident că mi-am făcut testamentul înainte să plec, a declarat Todenhöfer pentru Daily Express.

Bărbatul a fost însoțit de fiul său, din motive de siguranță, spune el. Încă de la intrarea în teritoriul ISIS, cei doi au fost obligați să predea telefoanele mobile gazdelor.

Oamenii locuiesc acolo în barăci, în case bombardate. Am dormit pe jos, când am avut noroc am prins o saltea din plastic. Am avut la noi doar un costum de haine și un rucsac, afirmă el.

Todenhöfer susține că ISIS plănuiește un genocid căruia ar urma să îi cadă victime peste 500 de milioane de oameni. Scopul grupării este de a eradica ateismul și celelalte religii.

ISIS vrea să îi ucidă pe toți necredincioșii și a le înrobi femeile și copiii. Toți șiiții, Yazidi, hinduși, ateii, politeiștii, toți trebuie uciși. Sute de milioane de oameni ar urma să fie eliminați ca urmare a acestei epurări religioase. Până și musulmanii moderați trebuie uciși, spune ISIS, pentru că din punctul de vedere al grupării, aceștia nu promovează legea lui Allah, ci pe cea a oamenilor. Acest lucru ar urma să se aplice, după cucerire, și musulmanilor democrați care trăiesc în Occident, avertizează jurnalistul german.

Reporterul descrie ISIS ca funcționând deja după principiile unui stat în toată regula, iar teroriștii sunt siguri că vor câștiga acest război cu lumea occidentală. Todenhöfer caracterizează Statul Islamic drept cea mai puternică organizație teroristă pe care a văzut-o vreodată.

Sunt mult mai puternici decât credem. Controlează acum o zonă mai mare decât Marea Britanie și au un entuziasm pe care nu îl vezi într-o zonă de război. În fiecare zi li se alătură sute de voluntari din toată lumea. Sunt mai periculoși și organizați decât își închipuie occidentul. Doar arabii pot opri ISIS. M-am întors de acolo foarte pesimist, spune el.

Jurnalistul german și-a petrecut cea mai mare parte a timpului în Mosul, în nordul Irakului, dar a călătorit și în Raqqa și Deir ez-Zor, teritorii controlate de ISIS în Siria.