Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, i-a transmis un mesaj de felicitare Premierului Victor Ponta, dupa publicarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 9 decembrie in Monitorul Oficial.
„Președintele Barroso îl felicită pe Victor Ponta pentru victoria sa și a coaliției USL în alegeri. Poporul român a făcut o alegere clară într-un mod democratic.
Președintele Barroso așteaptă cu nerăbdare să coopereze cu prim-ministrul Victor Ponta şi presedintele Băsescu, pe parcursul următorilor ani plini de provocări, pentru a promova reformele necesare, în interesul României și al Europei.
Președintele Barroso salută angajamentul asumat de toți actorii politici din România în vederea consolidării statului de drept și respectării principiului democratic de <> (echilibrul puterilor şi controlul reciproc)”, se arata in mesajul Presedintelui Comisiei Europene.

Cititi si varianta in limba engleza a mesajului Presedintelui Comisiei Europene
“Statement from President Barroso following the publication of the official results of the Romanian elections of 9th December 2012

President Barroso congratulates Victor Ponta for his electoral victory and that of the USL coalition. The Romanian people have made a clear choice in a democratic way.

President Barroso looks forward to working with Prime Minister Victor Ponta and President Basescu, during the coming challenging years, to promote the necessary reforms in Romania’s and Europe’s interest.

President Barroso welcomes the commitment by all Romania’s political actors to consolidating the rule of law and respecting democratic checks and balances”.

14 COMENTARII

 1. Ba cacanare “ndumiritu”-le, du-te ba si te pisa si
  lasa-ne-n pace, ai inteles ceva din chestia asta ba
  nenorocitule? Daca tot esti “ndumirit”, sinucide-te si
  mai naste-te odata! Poate ca vei avea sansa sa fii un
  om normal in viitor…

 2. Prietene, lasa umorul asta de doi bani, nu prinde aici. Asteptam sa scoateti tara din marasm, dar nu cred ca puteti, genele voastre nu sunt facute pentru performanta. Asa ca vor trece niste ani din viata noastra sub voi. Asistatii vor ramane tot asistati, puturosii la fel, se vor mai duce in ceruri o parte din masa de votaci pregatita de iliescu acum 20 de ani, va mai trece un ciclu.
  Ponta va face burta, Cacarau va incepe sa sporaie odata cu anii, dar visele noastre pentru Romania vor ramane aceleasi.
  Iar cei ce chiar conteaza in evolutie vor face ca si pana acum, vor strange din dinti si vor merge mai departe.
  Iar tu vei ramane cu glumitele tale nesarate.

  • Cine “sa scoateti”?… Ma vezi pe mine vreun politician, consilier sau ministru?!… Daca esti atat de patriot si responsabil, daca crezi ca aici se pune tara la cale si se gasesc solutii pentru iesirea din criza, te inseli amarnic! Inscriete-n partid, fa-te politician, intra-n Parlament sau alte structuri de decizie si pune umarul! Eu dau din gura fiindca este dreptul meu s-o fac, din munca mea si a altor milioane de oameni traiesc boiereste cei care ne conduc si care ne-au jefuit si pradat tot ce-a existat. Nu eu sunt platit din munca lor. Eu nu sunt Nasu’, nu sunt platit pentru ca vorbesc sau arat. O fac degeaba ( si la propriu, si la figurat, stiu asta).
   Daca esti mare sustinator al vreunui politician, sa-ti fie de bine, dar nu-mi spune mie daca glumele mele sunt sarate sau dulci!
   Ce altceva ne-a mai ramas decat sa glumim? Ca daca am fi prea seriosi, s-ar putea ca “Stirile de la ora 5”, de la ProTV, sa tina cate doua-trei ore… Norocul politicienilor ca romanii sunt prea glumeti si fac haz de necaz…

   • cum,””cine, “sa scoateti”..””?
    s-o scoata altii!
    doar ,n-o sa ceri asa ceva,trio=ului comic boc-base-mereu ?
    ei,as!
    ce,esti copil?
    ca ma si enervez!
    in loc sa raman vesel si sa ranjesc!

   • Man, ai perfecta dreptate. Gargara e gratis si nu omoara pe nimeni.
    Deci, continua…

    • Multumesc pentru acceptul primit de la tine! Ma temeam ca n-o sa-l primesc. Acum sunt linistit…
     O sa-l iau ca si pe un sfat. Eu nu-mi permit sa-ti dau sfaturi, esti prea “tare” pentru mine… Ma mir ca nu te-am vazut prea des pe aici. Ori te-ai luat dupa zicala “Tacerea-i de aur”, ori n-ai vrut sa te cobori la nivelul nostru, al moliilor…

 3. Nu se poate!!! Trebuie sa fie o greseala! Traducatorii n-au inteles bine, mesajele adevaratilor patrioti din tabara infranta n-or fi ajuns la capii Europei, ceva nu merge… Cum sa accepte daramarea democratiei, intoarcerea cu spatele la valorile europene, intoarcerea la comunism, mersul spre rasarit?!… Doamna Macovei doarme? Ceilalti europarlamentari pedelisti ce pazesc?…

 4. sigur.aceasta alegere a poporului e favorabila si europei ccred eu .o mai mica dezvoltare a romanie.o mai mare crestere a fortei de munca romane ptr tarile vestice.o lipsa a concurentei din partea romaniei .ca tar vb.o piata de desfacere a produselor uzate din vest.multe cred eu in favoare vestului ,chiar daca nu pare si chiar daca sintem toti in aceeasi familie :UE.

  • de ex in agricultura italia importa cereale ,de la noi,la preturi de nimic.in cazul dezvoltarii micului agricultor ,care in acesti 23 de ani a fost tot timpul ingreunat sa se dezvolte,preturile la cereale nu ar mai fi asa de mici si automat italia ar cumpara la un pret mult mai mare.

 5. “A facut o alegere clara intr-un mod democratic” Nu a spus o alegere buna, inteligenta sau pentru viitor… In mod “democratic” si fara creier, poti foarte bine, sa-ti votezi si calaii.

Comments are closed.