Seful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks a facut luni declaratii despre situatia economica in care se afla Romania, dupa masurile dure implementate de Cabinetul Boc in ultimii 2 ani. Franks a apreciat ca, in perioada crizei, PIB-ul a scazut cu 8 procente,   ca au avut loc reduceri masive de personal atat in sectorul privat, dar si in cel de stat, iar nivelul de trai al romanilor a scazut odata cu cresterea inflatiei.

Seful FMI a confirmat ca Romania are in acest moment 4 trimestre consecutive de crestere economica si ca datele preliminarii arata ca si ultimul trimestru este pozitiv.

“Cresterea din 2011 este de plus 2,5 %, deci este mai mult decat estimasem noi la FMI. Noi ne asteptam la 1,5 %. Deci e mai mult decât anticipasem. În plus, ne aşteptăm la o creştere pozitivă şi în 2012 şi în anii care urmează. Sigur că avem şi o veste proastă. Deşi există creştere, este insuficientă, ritmul este insuficient pentru a rezolva problemele României, pentru a îmbunătăţi standardele de viaţă, atât de repede pe cât am dori”, a precizat seful misiunii FMI.

Despre situatia care se prefigureaza anul acesta la nivel european, oficialul FMI a declarat: „Privind spre viitor, se prefigurează probleme la orizont în zona euro, provocări care ne fac să spunem că ne aşteaptă în viitor, nici măcar în 2012, lucruri foarte luminoase. Suntem în drum spre ieşire din recesiune, încă nu am reuşit şi observăm situaţii în numeroase ţări europene unde instabilitatea şi nesiguranţa pieţei financiare şi lipsa de încredere în politici se traduc în pedepse severe faţă de ţări care nu sunt la nivel. Acest lucru trebuie să fie evitat de România, de a avea politici economice instabile, care să ducă la criză financiară severă şi la efecte negative”.

Jeffrey Franks a facut si aprecieri legate de bugetul de asistenta sociala, considerat de reprezentantii sindicali prea mic pentru nevoile actuale. „FMI nu consideră că România cheltuie prea mult pe asistenţă socială. FMI a considerat – şi colegi din Banca Mondială şi din alte instituţii – consideră că România a cheltuit bani în mod tradiţional ineficient pe asistenţă socială, iar ideea este să se concentreze pe cei care au nevoie şi nu asupra celor care nu au nevoie”, a declarat Franks.

Declaratiile au fost facute luni la Seminarul pe tema pieţei muncii, organizat de Blocul Naţional Sindical la Palatul Parlamentului.

13 COMENTARII

 1. Da,cei din opozitie vor spune ca FMI tine cu guvernul,pentru ca ei nu concep ca ROMANIA poate fi scoasa din marasmul in care tatucul iliescu si ai lui[tradatori] ne-a bagat.Si ca romanii macar o parte sper eu majoritara, sa vada ca se poate sa fie si bine dar nu peste noapte.

 2. Jeffrez Franks arată de parcă are sindromul Down, şi cu toate astea el ne conduce ,ne spune nouă ce să facem ,este de vină pentru toate măsurile de austeritate.Boc l+a ascultat întocmai pe acest băaiat ce a hotărât el că românii trebuie să sufere .FMI= foamne ,minciuna si ignoranta pentru romani

  • @mrius Asta-i soarta boului (viţel adult)
   Să stea la poarta noului ceva mai mult.
   Înţelege fiecare ce vrea.

  • atunci uitati-va la ponta si antonescu !!!

   Se putea si altfel daca ROMANIA ar fi avut alti 2conducatori2 din dec 89.

   S-a mers pe mana fiului lui Walter ROMAN si pe Ion ILIESCU care au servit portocale si banane.

   Se vrea sau nu ei dau banii si doresc sa stie cum cheltuiti.

   Durata depinde de NATIUNE pana cand va invata sa se pretuiasca MUNCA si cheltui cat tine plapuma.

   Peste tot este la fel, ori guvernul ori vine FMI si Banca Mondiala.

   ROMANIA are sansa de lua banii cel mai ieftin din lume.

   Ce ar fi fost sa fie dobanda 15% asemanator la imprumuturile de consum ?

   NU TREBUIE SA BLESTEMAM PE DUMNEZEU !!!

   SA NE FERIM DE CEI CARE PROMIT SI NU SE TIN DE CUVANT !!!

 3. Intotdeauna cand tai se cheama ca e crestere economica. Ma rog, nu e complicat dar probabil ca e peste cat poate intelege un basist.
  Lasa asta cu cresterea, maine poate spune ca e scadere… se stie ca basescu e usor labil psihic. Mai bine spune cum a fost cu dansul, delicios.

  • Daca era labil psihic isi dadea demisia dar cum sta bine la acest capitol te va mai incanta multa vreme Basarica. 🙂

 4. A propos de sindicate,

  Un tip se duce la preot :
  – Parinte am pacate mari.
  – Spune fiule, D-zeu e mare si iarta.
  – Parinte in timpul razboiului am ascuns un evreu in beci.
  – Fiule, asta nu e pacat i-ai salvat viata. Mergi cu Domnul linistit acasa.
  – Da, Parinte, dar i-am cerut 20 de dolari pe zi.
  – Fiule, asta nu este bine. Ai profitat de necazul lui. Dar totusi i-ai salvat viata. Mergi acasa tine post 2 saptamani si fa rugaciuni. Omul pleaca, nu prea convins, si dupa 5 minute bate la usa preotului din nou.
  Intra si il intreaba pe preot:
  – Parinte, crezi ca ar fi bine sa-i spun ca s-a termninat razboiul?

 5. depinde de politica singuratatii vulnerabila la manipulare.daca oamenii devin mai prietenosi se naste nevoia imperioasa de a darui neconditionat. nu poti darui numai ganduri, trebuie sa cumperi lucruri ca sa te simti fericit ca poti oferi cand trebuie prietenie neconditionata. FMI stie toate aceste simplitati sociale si ne sprijina 🙂

  • Interesanta perspectiva mariu.
   E un potential care s-ar putea sa prinda contur si ar fi chiar foarte bine.

Comentariile sunt închise.