Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a cerut ca pe toate cladirile primariilor si institutiilor subordonate, din localitatile conduse de primari UDMR, sa fie arborat steagul secuiesc. Liderul UDMR Covasna le-a cerut primarilor sa arboreze steagul albastru-auriu in semn de solidaritate cu autoritatile locale care au fost actionate in instanta de Prefectura.

„Le-am cerut acest lucru din mai multe motive, in primul rand pentru ca vrem sa dam o mai mare amploare simbolurilor noastre nationale si in al doilea rand in semn de solidaritate cu primarul comunei Ozun care a fost tarat in instanta de prefect pentru ca a arborat steagul secuiesc (…) Cu o dispozitie a prefectului nu poti sa stergi steagul din inima secuilor, nici identitatea nationala si nici respectul fata de simbolurile noastre nationale”, a precizat Tamas Sandor, vineri.

Prefectul de Covasna, Codrin Munteanu, a sustinut ca in legislatia romaneasca nu sunt precizate simbolurile administratiilor locale, singurul simbol aprobat fiind stema.

„Singurul simbol care poate fi aprobat de autoritatile locale este legat de stema. Nu exista in legislatia romaneasca steag al unitatii administrativ teritoriale”, a declarat prefectul.

Drapelul secuiesc este arborat de mai multi ani pe cladirile catorva institutii din judetul Covasna, printre care cea a Consiliului Judetean si pe Primaria Sfantu Gheorghe.

 

9 COMENTARII

 1. …si steagul romilor-tiganilor ? eu cred ca ei sint cea mai mare minoritate ….asa ca pina una alta sint decord cu gmatei ! 🙂

 2. Atentie Romani ! incepand de anul viitor cetatenii membrii ai U.E vor avea dreptul, conform legii sa cumpere pamant in Romania. Nu va vindeti pamanturile, altfel tara noastra va fi faramitata in m mii si mii de bucatele, de insule de strainatate care incetul cu incetul or acapara si restul Romaniei. Cetatenii romani mentinuti timp de 25 de ani intr-o stare de pauperizare continua nu vor avea cu ce sa cumpere pamant in schimb un occidental va deveni latifundiar in Romania doar cu pretul salariilor lui pe cateva luni. Alti romani, batrani si bolnavi, lipsiti de protectie si-l vor vinde pe bani de nimic. Asta este ,,marea privatizare” care se pregateste pentru anul viitor. Nu va vindeti pamanturile caci veti ajunge palmasi in propria voastra tara ! DIN CONTRA CEI CARE AVETI CU CE , ANUL ACESTA INCERCATI SA CUMPARATI CAT MAI MULT PAMANT PENTRU CA DE ANUL VIITOR PRETURILE LA TERENURI VOR CRESTE VERTIGINOS .

 3. Eu merg mai departe si zic: Steagul sa fie arborat si pe fiecare WC public ………..

 4. La cat sunt de idioti parlamentarii si guvernul actual,nu ma mai mira sa vad astfel de manifestari.
  Si cum ponta,este premier doar la televizor,caci stim cu totii cine este premierul(dobitocul securist dan voiculescu)asemenea situatii,in curand vor scapa de sub control.

 5. Ceva nu e in ordine, sper ca autoritatile statului sa ia atitudine !
  S-a intins sfoara prea tare………

  • aUTORITATILE STATULUI SUNT CORUPTE. NU VOR FACE ALTCEVA DECAT SA FURE SI MAI MULT DECAT AU FURAT PANA ACUMA. NU VA ASTEPTATI LA INTERVENTII DIN PARTEA STATULUI.

 6. Cum sa le fie permis sa arboreze steagul secuiesc?Steagul national este tricolorul:rosu,galben si albastru,nu ala al lor.Ce simboluri nationale?nationalitatea voastra este romana de etnie maghiara,traiti in Romania nu in Ungaria.Plecati acolo unde ziceti ca aveti nationalitate.Respectati legile Romaniei,ca aici traiti.Nu sint nationalista,dar astia au intrecut orice masura li s-au dat prea multe drepturi,acum vor sa arboreze steagul lor,vor autonomie,rusine!!!!,oare in America daca-ar fi,la fel ar face? conationalii lor care traiesc in America au dreptul sa-si arboreze „steagul national”?,nici vooorbaaa!!!ii dai un deget si el iti ia toata mina,astia sint ungurii.

  • Andreiana, daca si-ar iubi romanul tara, cum o iubesc secuii n-am fi asistat la puciul din vara si nici n-ar domni in voie USL. Tara acum e Europa, apoi Romania, apoi regiunea sau judetul. Steagul Europei, alaturi de el steagul Romaniei si alaturi de ele steagul secuiesc nu face rau la nimeni. Ca si steagul tricolor cu insemnele judetului, n-au cum sa faca rau, doar daca propagam ura cu orice prilej si din orice. Cand comunitatile vor fi mai unite, apoi comunitatile intre ele asociate si apoi o tara intreaga unita pentru un ideal cu valori spirituale si morale, va fi progres, pana din orice se stranesc orgolii, mafia transpartinica lucreaza fara griji. Le creiem teren propice. Sa nu sarim in barca, pana nu verificam daca nu e gaurita.

 7. Bravo Ponta!
  Dupa ce ne-au infometat Kominternul bunicului tau – colonelul khazar NKVD Naumovici – iaca ai venit tu NU numai sa ne infometezi, dar si sa ne umilesti! Bravo USL-ul!

Comentariile sunt închise.