Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, prezent in Romania cu ocazia aniversarii a zece ani de la aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana, a fost foarte prietenos cu politicienii romani. Asta desi multi dintre ei au probleme penale, scrie ziare.com

Astfel, oficialul european a dat mana cu fostul premier Adrian Nastase, condamnat de doua ori pentru fapte de coruptie, l-a pupat pe obraji pe Liviu Dragnea si l-a imbratisat calduros pe fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu, in prezent senator PMP, pe care l-a sarutat pe frunte, starnind rasul acestuia.

De asemenea, oficialul european l-a imbratisat si pe fostul premier Victor Ponta, in prezent deputat, pe care l-a si batut prieteneste pe piept.

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, se afla joi la Bucuresti, prilej cu care s-a adresat Parlamentului pe tema viitorului Uniunii Europene si va discuta cu presedintele Klaus Iohannis, dar si cu cetatenii.

Este prima vizita efectuata de Jean-Claude Juncker la Bucuresti in calitatea sa de presedinte al Comisiei Europene.

Evenimentul face parte dintr-o serie de actiuni organizate la nivelul UE dupa declansarea Brexitului, comisarii europeni dorind sa afle opiniile liderilor politici si ale cetatenilor cu privire la scenariile posibile dupa iesirea Marii Britanii din UE.

Dialogul cu cetatenii va putea fi urmarit in direct online, pe pagina de Facebook a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si pe contul de Twitter, participantii la dezbatere putand utiliza hashtag-ul#EUdialogues.