ferguson26 de ani si jumatate. Un sfert de secol, atat a durat mandatul de manager al legendarului Sir Alex Ferguson la Manchester United. Se intampla in 1986 toamna-cand campioana in exercitiu a Europei era chiar Steaua Bucuresti, ca Ron Atkinson sa isi dea demisia de la Man United. In locul acestuia urma sa fie adus un manager scotian in varsta de 44 de ani si jumatate care mai antrenase inainte in Scotia la echipe precum St. Mirren sau Aberdeen cu care castigase 3 titluri, 4 cupe, o cupa a Ligii si o Cupa a Cupelor. Acest manager in devenire se numea Alex Ferguson si avea sa fie cel mai prolific antrenor din istoria Diavolilor Rosii, dar si din istoria fotbalului britanic la nivel de club.

Ferguson a castigat cu Manchester United 13 titluri Premier League (incluzandu-l si pe cel din acest an), 5 cupe ale Angliei, 4 cupe ale Ligii, o Cupa a Cupelor si doua Ligi ale Campionilor Europeni.

Tehnicianul, care a declarat ca a mestecat guma in valoare de 1,3 milioane de lire in viata sa, va pleca in mod official dupa partida cu West Bromwich Albion programata pe 19 mai, urmand sa se alature conducerii clubului in functia de Director Sportiv.

Speculatiile au inceput deja sa apara in privinta succesorului lui Sir Alex pe banca lui United, favoritul zvonindu-se a fi actualul manager al lui Everton, David Moyes. Nici lusitanul Jose Mourinho nu este exclus din aceste speculatii, unii mergand atat de departe in a spune ca va veni la pachet cu conationalul sau Cristiano Ronaldo. Alti antrenori care ar putea sa-i ia locul lui Ferguson ar putea fi Jurgen Klopp sau Ole Gunnar Solskjaer, ultimul cu sanse serioase datorita relatiei sale de prietenie cu conducerea clubului din Manchester.

Un lucru este sigur insa, oficialii lui United vor trebui sa faca o alegere excelenta pentru a duce mostenirea lui Ferguson mai departe. Dupa cum declara chiar Sir Alex, acesta a lasat echipa campioana cu cele mai bune facilitati la nivel de stadion si chiar si la nivel de conditii de antrenament. Putem doar spera ca Sir Alex sa fie de ajutor succesorului sau si nu doar o umbra a unor performante imense. Multumim Sir Alex Ferguson, multumim pentru ca ne-ai facut sa iubim fotbalul. Cu siguranta nu te vom uita!