inamicii-publici-violatori-vaslui

Sustinãtorii violatorilor au sãrit la gâtul jurnalistilor si au aruncat cu sticle

NEMERNICI…Sfidare fãrã margini, în rândul violatorilor. Cei sapte indivizi, cu zâmbetul pe buze, au venit, rând pe rând, si au dat cu subsemnatul, la postul de Politie din Vãleni. Chemati pentru a semna într-un registru de control special, acestia au dat nas în nas cu zeci de jurnalisti. La întrebãri au tãcut mâlc, dar au zâmbit sfidãtor si nu au arãtat pic de regret pentru fapta lor. În schimb, au avut parte de sustinãtori care au fãcut scut în fata camerelor de filmat pentru ca amicii lor sã scape de obiective. Pe marginea drumului sãtenii au sãrit la gâtul jurnalistilor, i-au apostrofat si au aruncat cu sticle în ei. Mai mult, localnicii i-au acuzat pe jurnalisti cã le-au fãcut satul de rusine, si în niciun caz, violatorii care nu au gresit cu nimic si care provin din familii de gospodari. Cel mai vehement a fost Mihai Moldoveanu zis Ticã, care a explicat ce înseamnã violul în opinia sa. “ Viol înseamnã când e luatã cu japca de pe stradã. Ea a venit de bunã voie si la urma urmei ce faceti atâta caz, a cãlcat-o trenul?”. Între timp, ies la ivealã amãnunte interesante despre cele sapte bestii. Unul dintre violatori, Silviu Burada, este o cunostintã mai veche a politiei. În 2013 a fost cercetat de oamenii legii, dupã ce a fost implicat într-un scandal. De asemenea, în sat se vorbeste cã cei sapte violatori sunt pusi la muncã. Unii muncesc cu ziua, în constructii, altii în agriculturã, dau cu sapa, pentru a se întretine. În tot acest timp, victima violului se ascunde de ochii lumii. Împreunã cu mama sa, fata violatã s-a baricadat în casã pentru a scãpa de presiunile jurnalistilor. O echipã de psihologi si psihiatri de la Iasi s-a deplasat la Muntenii de Sus, pentru a acorda asistentã psihologicã familiei.

S-au înãsprit conditiile controlului judiciar de care au parte violatorii din Vãleni. Dacã, pânã mai ieri, acestia erau obligati sã se prezintã de douã ori pe sãptãmânã la postul de politie pentru a semna în Registrul de control, acum acestia sunt nevoiti sã dea cu subsemnatul în fiecare zi. Violatorii au avut parte în prima zi de o surprizã. Zeci de reporteri veniti de la Bucuresti, dar si cei din presa localã, i-au asteptat cu camere si microfoanele pregãtite. Rând pe rând, inculpatii au fost preluati, prima datã de jurnalisti si apoi de politisti. Au fost întrebati dacã regretã fapta, de ce au recurs la viol, dar nu au dat niciun rãspuns. Au intrat cu zâmbetul pe buze si sfidãtori în sediul politiei Vãleni, dar toti muti ca pestii. În schimb, sustinãtorii lor, un grup de 15-20 de tineri, au gãsit de cuviintã sã-i protejeze de camere si sã încerce sã facã un baraj în dreptul lor. Si nu numai atât. Au vociferat, au aruncat cu sticle în jurnalisti si au dat vina pe ei, pentru cã satul lor a devenit cunoscut în toatã tara. Putem vorbi de creiere spãlate la Vãleni pentru unii dintre cei care nu au înteles nici în al nouãlea ceas gravitatea faptei de care sunt acuzati odraslele unora, considerati oameni gospodari în sat. Mihai Moldoveanu, zis Ticã, este unul dintre acestia.

În opinia lui, violatorii nu sunt vinovati de ceea ce s-a întâmplat. Vinovatã este victima pe care o acuzã, si ea ar avea partea ei de vinã. Asa a auzit el, pentru cã lumea din sat vorbeste si el are urechi sã audã. Tot Ticã este cel care crede cã violul nu este o faptã atât de gravã si putea fi trecutã sau mediatizatã mai putin decât este acum. “Ceva este la mijloc. Nu sunt vinovati 100%. Dacã erau vinovati atunci erau dupã gratii si nu în libertate. Au mai fost violuri si au fost arestati din prima clipã. Cei care si-au recunoscut fapta erau minori si nu au avut cap. De asta au recunoscut. Nici nu stiu ce înseamnã un viol. Viol înseamnã sã o prinzi pe stradã si sã o iei cu japca. Ce au fãcut? A trecut trenul peste ea sau ce s-a întâmplat? Ne-ati fãcut satul de râs, voi presa. Violatorii nu ne-au fãcut de râs pentru cã se trag din oameni gospodari. Eu pe ei îi stiu si au fost bãieti la locul lor. Chiar dacã fapta lor nu este de lãudat, au gresit. Nu este om care sã nu greseascã. Sunt crime peste tot si nu a fost asa cum e acum. E revoltãtor cã sunt în libertate pentru cã ati venit sã filmati peste tot. Eu sunt cetãtean din Vãleni si aud ce se vorbeste. Nu a fost cheie de bisericã nici fata si vrea sã se rãzbune. Vrea sã se scoatã pe spinarea acestor bãieti. Se aude vorbind despre asta prin sat”, a spus Mihai Moldoveanu. Ticã nu a auzit si partea în care familiile violatorilor au încercat sã dea bani fetei în speranta cã vor obtine iertarea si victima lor îsi va retrage plângerea. Între timp, ies la ivealã amãnunte interesante, despre cele sapte bestii. Unul dintre violatori, Silviu Burada, este o cunostintã mai veche a politiei. În 2013 a fost cercetat de oamenii legii, dupã ce a fost implicat într-un scandal. De asemenea, în sat se vorbeste cã cei sapte indivizi muncesc pe rupte, la sugestia familiilor, dar si a avocatilor. Unii muncesc cu ziua, în constructii, altii în agriculturã, dau cu sapa, pentru a se întretine.

Scaunul ministrului justitiei amenintat de premier care vrea fapte, nu povesti!

AMENINTÃRI…Cazul de la Vãleni a intrat si în atentia primului-ministru. Victor Ponta i-a cerut ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, sã facã tot ce depinde de el pentru a obtine rezultate concrete în cazul violatorilor din Vãleni. Dacã nu va reusi acest lucru, atunci acesta îsi poate da demisia. “Dacã în Consiliul Superior al Magistraturii nu se face ceva, mai bine vã dati dumneavostrã demisia. Nu este nicio presiune la adresa Justitiei, dar vã rog sã luati toate mãsurile”, a spus premierul Victor Ponta. Ministrul Justitiei a declarat cã a sesizat Inspectia Judiciarã si urmeazã sã aibã loc o evaluare. În replicã, Ponta a spus cã toate acestea sunt doar povesti si, poate cã, de data asta, Justitia îi va apãra si pe oameni. Mai ales cã mai existã cazuri similare cu cel al violatorilor din Vãleni care nu sunt rezolvate decât dupã ce sunt puternic mediatizate. “Ce s-a întâmplat în cazul eliberãrii celor sapte arestati, initial, pentru viol, o sã vedem la momentul finalizãrii demersurilor începute la nivelul Inspectiei Judiciare. Pe de altã parte, nu putem sã uitãm cã justitia se face în sala de judecatã si atât”, a mai adãugat Robert Cazamciuc, ministrul Justitiei.

Fata violatã s-a baricadat în casã, nu a dispãrut

Cazul fetei violate de la Vaslui a creat o isterie nationalã. Se speculeazã foarte mult pe marginea acestui subiect. O informatie aruncatã pe piatã a tulburat si mai mult apele. Editia electronicã a ziarului “Adevãrul” anunta cã victima celor sapte violatori a dispãrut de acasã si cã e de negãsit. Ziaristii au speculat faptul cã familia nu a mai rãspuns la telefon si nu a mai deschis usa reporterilor. În realitate, Carmen Munteanu si fiica sa au stat toatã ziua închise în casã. De abia seara, dupã ce tatãl fetei a venit de la muncã au avut curaj sã iasã în curte. Cele douã fete ale familiei Munteanu au iesit din casã si au ajutat la treburile gospodãresti, acestea strângeau puii din curte. Toti membrii familiei par afectati de asaltul reporterilor si vor sã li se respecte intimitatea. “ Sotia mea si fetele au fost toatã ziua acasã. Au stat închise în casã, ca sã scape de reporteri. Nici eu nu am rãspuns la telefon. Vrem sã fim lãsati în pace. Sotia mea si-a luat concediu trei zile si credeti-mã cã nu a reusit sã facã niciun capãt de treabã. E întoarsã pe dos. Nici rufele mãcar nu le-a spãlat. De mâine am hotãrât sã o duc pe sotie si pe cei doi copii la bunici, ca sã nu mai fie asaltate de ziaristi. O sã pun un lacãt mare pe poartã” a declarta Ion Munteanu. Întrebat dacã sotia si fiica sa Raluca au semnat o vreun acord cu cei de la Pro TV, cã vor sã aparã în emisiunea lui Mãrutã, acesta ne-a spus cã dupã ce transmisia s-a încheiat, li s-a pus sub nas o hârtie sã semneze. Nici mãcar nu au apucat sã o citeascã.

Echipã de medici si psihiatri de la lasi, în ajutorul familiei

AJUTOR…Impresionati de drama fetei violate pânã la lesin, de cei sapte indivizi, tot mai multi oameni îi sar în ajutor. Doctorul Tudor Ciuhodaru, deputat de Bârlad, a fost printre primii care a luat public atitudine si totodatã a fãcut ceva concret pentru fatã. Medicul a luat legãtura cu managerul spitalului Socola, Oprisanu Ovidiu Gabriel, care a decis sã trimitã o echipã mobilã la Vaslui pentru a acorda asistentã psihologicã fetei. Asta dupã ce, mama fetei batjocorite a spus cã nu îsi permite sã o ducã la psiholog, desi ar avea nevoie. Si subprefectul judetului, Mircea Gologan, a fost la Muntenii de Sus, împreunã cu echipa de medici de la Iasi.

“Suntem o echipã de la Spitalul Socola formatã din asistent social, medic psihiatru si psiholog, am auzit de drama fetei si am venit sã ne oferim ajutorul ca profesionisti. Nu am gãsit pe nimeni iar pe viitor, cu mare drag, vom oferi suport psihologic si tot ce vor mai dori”, a declarat directorul de îngrijiri medicale, din cadrul Spitalului Socola Iasi, Amalia Iurascu. Initiativa de lãudat, a medicilor nu s-a finalizat, pentru cã mama si fiicele sale s-au încuiat în casã, de teama presiunilor care se fac în jurul lor si nu au deschis usa. Echipa de medici va reveni însã, atunci când capul familiei va fi acasã, pentru a le acorda ajutorul.

Sursa: vremeanoua.ro

9 COMENTARII

 1. Draga Laur,in Vaslui,Iasi,Prahova,etc,sunt enorm de multe familii care nu au o educatie,insa au niste principii de viata sanatoase.Adica isi invata copiii ce insamna binele si raul.Ca o fapta rea se pedepseste.Sunt oameni analfabeti in Romania si in lume,dar copiii lor nu au ca distractie comiterea de violuri.Nu putem lua ca si scuza lipsa de educatie sau zona de provenienta.Si de foarte multe ori nici varsta.Un infracor,la modul general,se naste infractor.Nu are constiinta.Nu are empatie.Are doar perversitatea sociopatului si atat.

 2. O sa-mi iau injuraturi, dar acesti 7 derbedei sunt si ei niste victime ale sistemului, sau, mai bine zis, victimele societatii minuscule din care fac parte. Am sa ma explic:
  1:Ei cred cu tarie ca sunt nevinovati. nu fac misto si nu vor sa sfideze pe nimeni. Pur si simplu asta cred pt ca asa au fost invatati/crescuti/educati. Cred ca nici macar nu cunosc termenul de viol.
  2: Ca dovada celor de mai sus este si faptul ca victima, dupa viol, a fost condusa acasa, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Ceea ce ma ducce cu gandul ca, cel putin din partea celor 7, nu a fost prima data.
  Stiti cum sta treaba cu ei? La fel ca si cu jucatorii de fotbal romani, crescuti intr-un sistem total gresit. Sunt invatati de mici ca e bine ca din cand in cand, daca simt ca sunt atinsi, sa se arunce in careu, poate primesc pomana un penalty. In romania mai merge faza asta, problema e ca atunci cand ajung afara, se lovesc ca de un zid si primesc cartonase galbene pt simulare. Ei chiar cred/considera ca au procedat corect si ca are arbitrul ceva cu ei. Cam asa si cu retardatii astia 7. Asa au fost invatati, educati. ei se considera nevinovati pt ca in zona in care traiesc, ceea ce au facut ei, este permis si nu e nimic ilegal sau imoral.
  Or sa vada ei in puscarie ce inseamna sex-ul surpriza si sa fii penetrat fara sa-ti dai consimtamantul. Ei probabil (desi sansele sunt f mici) vor intelege ceva din povestea asta. Dar ce naiba facem cu intreaga comunitate care-i considera nevinovati?

 3. Inca nu inteleg de ce control judiciar si nu arest.Cat despre sustinatorul acela,cum dracu il cheama,oo avea si el vreo fata?Bai nene esti om de o anumita varsta si daca poti sa judeci asa,esti mai mult decat tampit.De ce nu o duci si tu pe fiica-ta la aia sapte viitori „domnisoare”,ca nu va fi viol in grup si nici nu o va lovi trenul!Pe voi va doare de reputatia satului,dar ticalosii aia si voi insiva ati murdarit-o.tampitule!

 4. Justitia este corupta…si incompetenta.Gunoaiele societatii sunt incurajate ca urmare…RUSINE !

 5. ….as vrea sa le vad rinjetele si cind vor fi facuti posta in „beciurile domnesti” de vreo 7 puscariasi statuti!

 6. Nici jurnalistii nu dau dovada de o inteligenta iesita din comun…Frate, mai bine curat santuri si wc-uri decat sa alerg prin praful drumului dupa prosti punand intrebari stupide.

 7. Domnule ziarist,
  Care e stirea?
  De ce faceti rau natiunii?
  Vad niste microfoane de la ANtena 1, Protv si inca ceva… Daca aceste televiziuni asa stiu s faca televiziune, foarte bine. Dar nu mai luati de la ele. Inmultiti-le cu zero.

 8. Le doresc celor 7 flacai sa nimereasca in aceeasi celula la puscarie, sa se amuze impreuna de sex-ul surpriza de care vor avea parte.

Comentariile sunt închise.