japoneza- kimono

Când m-am mutat în Japonia, aveam 20 kg peste greutatea normală. I-am spus supărarea mea unei vecine japoneze, iar răspunsul ei mi-a fost destul de neclar. ”Fă o baie fierbinte. Te va ajuta”, mi-a spus. Până în acel moment nu am avut nici o idee despre ce vorbea.

Am ținut o dietă strictă, m-am torturat cu tot felul de exerciții, cel puțin 2 ore pe zi și nu mă gândeam decât că nu încerc suficient de mult. În momentul în care mi-am schimbat atitudinea față de corpul meu, am început să slăbesc și am scăpat de 30 kg. Acordăm prea mare atenție proteinelor, carbohidraților și caloriilor și pierdem din vedere lucrul cel mai important: corpul nostru se luptă pentru sănătate, în mod natural. Noi trebuie doar să îl ascultăm.

Dacă vreți să fiți slabe și în același timp în formă maximă, trebuie să rețineți 4 reguli de bază.

1. Dacă faceți exerciții precum un luptător de sumo, veți arăta ca un luptător de sumo.

luptator summo

Luptătorii de sumo nu iau micul dejun. Cum se trezesc, încep antrenamentul cardio, iau un prânz consistent, apoi merg la culcare.. După ce se trezesc, repetă același program.

Am făcut sport ca o nebună, iar în final arătam ca o bestie. Nu conta că mâncam sănătos dacă porția era imensă. După o zi obositoare, solicitantă și o cină generoasă, nu vroiam decât să dorm. Mi s-a dezvoltat musculatura și am acumulat straturi de grăsime. Când corpul este stresat, mintea ne avertizează că avem nevoie, urgent, de o doză de energie, pe care o luăm, de cele mai multe ori din dulciuri. Principalul indiciu că ai făcut prea mult sport este când îți este foame precum unui urs.

2. Căldura este viață.

legume - japonia

Mâncarea ne oferă energia de care avem nevoie pentru a supraviețui. În timp ce fructele și legumele verii ajută organismul să se adapteze căldurii, produsele pe care le consumăm iarna conțin mai multe calorii, care ajută organismul să își păstreze temeratura optimă în sezonul rece.

Mulți nutriționiști recomandă consumul de fructe și legume proaspete și cât mai verzi. Este sănătos, fără îndoială, dar temperatura corpului scade din cauza cantității crescute de mâncare crudă. Și atunci, simți nevoia să mănânci mai mult pentru a te încălzi. Așadar, nu uitați să gătiți legumele. Poate nu vor mai conține la fel de multe vitamine, dar organismul vostru va avea mai multă energie.

3. Nu consumați lichide în timpul mesei.

supa japoneza

Japonezii nu beau niciodată în timpul mesei. În primul rând, lichidele scad temperatura corpului, apoi este rău pentru digestie. Specialiștii, explică faptul că apa neutralizează acidul pe care stomacul îl produce pentru digestie. Ca urmare, corpul va avea nevoie de mai multă energie pentru a fnaliza procesul de digestie și de aceea vei simți nevoia să mănânci mai mult.

Alimentația poate furniza organismului suficiente lichide. Acesta este și motivul pentru care japonezii iubesc supele fierbinți. Ar trebui să încercați și voi!

4. O baie fierbinte vă prelungește viața.

baie fierbinte - japonia

După o baie fierbinte te simți, întotdeauna calm, mușchii sunt relaxați, iar circulația sângelui se îmbunătățește în mod natural. O astfel de baie, repetată de 2 ori pe lună, are un efect benefic atât asupra pielii cât și pentru digestie. Apei trebuie să fie de 38°C — 40°C, aceasta fiind temperatura ideală pentru îmbunătățirea circulației sangvine.

Noi, europenii, suntem obișnuiți să ne luptăm cu caloriile. Probabil, veți găsi ciudate sfaturile mele. Dar priviți-i cu atenție pe japonezi: cu toții arată   bine, indiferent de vârstă. Iar longevitatea lor este universal recunoscută. Poate nu trebuie să încercăm să reinventăm roata. Ar fi mai înțelept să urmăm regulile acestor oameni care au învățat să trăiască în armonie.

 

Sursa: femeide10.ro