Comisia pentru Statutul senatorilor si deputatilor a adoptat, in noaptea de luni spre marti, un amendament prin care se defineste conflictul de interese in cazul parlamentarilor.

Conform amendamentului, parlamentarii nu isi vor mai pierde functia in cazul in care se vor afla in conflict de interese, ci vor fi sanctionati disciplinar cu interzicerea participarii la activitatile din Parlament pentru cel mult 6 luni.

Comisia de statut a convenit definirea conflictului de interese in cazul senatorilor sau al deputatilor.

Astfel “exista un conflict de interese atunci cand un deputat si/sau un senator are un interes personal care ar putea influenta nepermis exercitarea functiilor sale“.

“Nu exista conflict de interese atunci cand deputatul si/sau senatorul beneficiaza de un avantaj prin simplul fapt ca face parte din populatie ca ansamblu sau dintr-o categorie extinsa de persoane”, se arata in articolul nou introdus.

Pe de alta parte, parlamentarii juristi au reformulat solicitarea de a primi probe din dosarele colegilor carora trebuie sa le aprobe arestarea. In varianta comisiei juridice,  in cazul solicitarilor de retinere, arestare sau perchezitie, solicitarea procurorilor trebuie sa contina „temeiurile de fapt si de drept care atesta indeplinirea cerintelor legale pentru luarea masurii retinerii sau arestarii, dupa caz, respectiv existenta indiciilor temeinice care justifica necesitatea efectuarii perchezitiei“.

Subiectul a suscitat vii dezbateri in cadrul comisiilor juridice. Senatorul PSD Toni Grebla a cerut, in cadrul dezbaterilor generale privind proiectul de lege, eliminarea din text a modificarilor propuse la capitolul privind imunitatea parlamentara. El a spus ca daca aceste amendamente, pe care le-a calificat ca fiind „complet inutile“, vor fi mentinute, imaginea parlamentarilor va fi afectata si se va ajunge la „inflamarea“ opiniei publice si a presei.

Raportul Comisiei pentru statut in cazul propunerilor de modificare a statutului senatorilor si deputatilor urmeaza a fi supus votului plenului Parlamentului in sedinta de marti.

 

 

15 COMENTARII

 1. Buna ziua!
  Asta le trebuie celor care i-au votat, tolomacilor.
  Ei vor FURA, OMORA, VIOLA si nu vor pati nimic, iar daca voi doar ati gandi sa faceti un din acestea veti sta la puscarie cu anii, asa v-ar trebui, ne-ati bagat si pe noi in c….. vostru!
  Pacat ca unii ne-am nascut unde nu meritam, dar mai exista calea emigrarii.
  Pacat de tara asta superba ca este locuita intr-o mare masura de indobitociti.

 2. Tineti-o tot asa,uslamistilor!
  Dati-le cu virf si indesat tot ce ati promis celor care v-au desemnat!Oricum nu ei va platesc indemnizatiile!
  Ati intors Romania cu dosul in sus!
  Am ajuns sa ma bucur cu fiecare marsavie pe care o faceti!
  Sa o primeasca cum se cuvine si cei care v-au votat si cei care nu au fost la vot!

 3. pontaaaaa tu care te crezi dar…nu esti un om al legilor ce parere ai ?mda nu ai…ai grija ca U.slinosii tai sa nu infunde puscaria …SA CRAPATI CU TOTII SI CEI CARE V.AU VOTAT NEMERNICILOR

 4. …toate sperantele noastre plutesc pe apa sambetei…nu mai avem ce face ! mafiotii fac in continuare ce vor cu tara, pentru ca noi suntem cu un grad de prostie mult peste media,cine sa-i opreasca ?…ei sunt LEGEA si PUTEREA !……halal popor ,halal natie ….nu inteleg de ce se mai plang ?…suntem niste idioti toti pentru ca nu avem puterea de a merge in strada si a ne striga drepturile !

 5. Cine face legea, isi apara faradelegea!
  Cine imparte, parte-si face!
  Cine controleaza Parlamentul…!!!?
  Daca poporul nu i-a sanctionat, ei de ce sa se sanctioneze?
  Un popor needucat, e usor de manevrat!
  Se continua imbecilizarea, antenele si-au extins manevrarea. Scot martiri pe banda rulanta, din oameni manjiti pana peste cap.

   • Poaate cei apolitici, care nu au votat, invata ceva. Dar e putin probabil. NU A CASTIGAT USL, AU PIERDUT CEI CARE NU AU MERS LA VOT.

Comments are closed.