PMP - CONGRES - 2015

Urmăresc – mai degrabă amuzat –  declaraţiile din ce în ce mai bizare ale fostului preşedinte Traian Băsescu.  Omul se agită pentru lucruri neclare, luptă cu duşmani pe care fie îi e frică să îi numească, fie nu ştie cine sunt şi, în general, dă senzaţia că se zbate inutil, asemeni unei victime care se scufundă în mâl.

Se poate specula la nesfârşit asupra motivelor care îl fac pe dl Băsescu să se comporte astfel. N-am de gând să o fac. Dar pot totuşi să observ cum, încet-încet, fostul preşedinte se îndreaptă spre o convergenţă cu fostul (?) său inamic Dan Voiculescu.

Amândoi au o problemă cu justiţia. Amândoi acuză conspiraţii largi şi difuze şi, cel mai important, amândoi au o problemă de reprezentare politică.

Astfel, PMP-ul, în care îşi punea fostul preşedinte speranţele, e practic dispărut în subsolurile procuraturii şi sondajelor de opinie. De cealaltă parte, PC este reprezentat în parlament, dar are o problemă de conducere, după cum a spus în repetate rânduri însuşi fondatorul său.

Aşadar, Dan şi Traian au mai multe probleme în comun şi nicio soluţie vizibilă.

But wait, şi dacă….

Să vedem care sunt argumentele:

– Traian Băsescu are o capacitate fantastică de transformare. E Madonna politicii româneşti. A trecut de la stânga la dreapta, de la conservatorism la populism. De la Petre Roman la sine şi de la primărie la Cotroceni.

– PC, la iniţiativa lui Dan Voiculescu of course, are aceeaşi capacitate de transformare, doar că e un pic mai ineficient şi păşunist. A fost umanist (?), naţionalist, conservator, socialist, liberal, etc.

– Traian Băsescu vorbeşte în soundbites (cine a lucrat în radio sau tv ştie ce dar de la Dumnezeu e chestia asta). Dan Voiculescu le poate distribui.

-Traian Băsescu e cabotin. Dan Voiculescu are cabotini-receptori în subordine. Închipuiţi-vă scena:

Seară. 21.30. Antena 3 live. Emisiunea a început de 20 de minute, când ajungem noi la ea.

Traian priveşte în cameră.

Mihai Gâdea, în background: E Livia Stanciu malefică?

TB: Este.

MG: Am avut dreptate cu Horia Georgescu?

TB: Aţi avut.

MG: Regretaţi numirea Laurei Kovesi la DNA?

TB: Mi-a forţat mâna Macovei. Pe vremea aceea nu ştiam ce pune la cale. Am avut de ales între Kovesi şi Morar. Credeam că Morar e mai rău. Am greşit.

MG: Realizaţi ce dezastru lasă în urmă aceste persoane? Cât rău au făcut business-ului românesc, câtă suferinţă au pricinuit unor oameni nevinovaţi, unor patrioţi?

TB: Acum realizez, da.

MG: Domnule preşedinte, noi, aici la Antena 3, putem înţelege de ce aţi făcut toate lucrurile astea. Putem chiar ierta. Dar trebuie să o cereţi!

Secunde lungi de linişte.

Mugur Ciuvică dă să spună ceva apoi renunţă.

Tăcerea se prelungeşte.

Close-up cu figura lui Traian Băsescu. O lacrimă se scurge încet pe obrazul drept. Tace.

MG (avântat): Domnule preşedinte, acum sau niciodată. În numele victimelor, al deţinuţilor politici, pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri vă cer să….

TB (în şoaptă): Da.

MG: Cum?

TB ferm, către MG (cadru larg): Iertaţi-mă!

Către cameră, mai încet dar răspicat: Iartă-mă, Dane!

Tot studioul aplaudă. Muzica de generic.

Peste toată hărmălaia, Mihai Gâdea: Doamnelor şi domnilor, băsismul va fi înfrânt până la urmă. Înfrânt şi uitat, aşa cum merită. Preşedintele este cu noi.

Emisiunea se termină cu un close-up cu figura stupefiată a lui Mugur Ciuvică.

A doua zi Dan Voiculescu va scrie pe blog.

 

Articolul integral pe incentru.ro

9 COMENTARII

  1. Importanta lui TB pentru istoria recenta e imensa . Asta inteleg din faptul ca , in loc sa comenteze tacerile lui KWI si dumele lui wp , presa si toata liota de lingai ai puterii comenteaza zicerile si tacerile lui TB. Deci la 120 de zile de cand e un „fost” TB le sta inca in gat , se culca cu el in gand si se scoala la fel , il musca de kur , ii impiedica sa se gandeasca la altceva , ii terorizeaza prin simplul fapt ca exista . Astept sa ii vad murind in chinuri pe toti mancatorii de kkt pe seama lui. Ciuvici , gazi , mirceabazi , oanastanci , pavelabrahami ,motocicleni , wponti , ghisi si toate vietatile de teapa lor .

  2. tICA…, Acoperitul Acoperitilor Acoperiti… – nu reusiti voi sa il eliminati pe Fostul Presedinte – oricat a-ti incerca — suntem multi ca el !!!

  3. ce presa de cacat avem … numai acoperiti .. si nu-i scoate nimeni ca incalca legea !!??

  4. Un articol perfidy,manipulator si confuz.Evidenta incercare de torpilare .Cine este obsedat de a-l demola total pe pres.Basescu ?Ce interese oculte ?

  5. ‘Nea Tica ai reusit si m-ai „STUPEFIAT”cu un KKT de articol!

  6. Pastile impotriva fanteziilor tampite si obsesiilor disperate nu exista?

  7. Bre Teodor Tica, stupefiat esti tu cand te trezesti si vezi ce ai scris…

Comments are closed.