proteste

(Update 21.11)- Protestatarii s-au dispersat, indreptandu-se spre casa. Protestul a luat sfarsit fara incidente majore.

(Update 21.00)- Agentul unei firme private de paza acerut reporterului Nasul  Tv sa nu mai filmeze, moment in care protestatarii l-au imbrancit pe agentul de paza respectiv. Protestatarii au coborat la statia ” Piata Unirii”.

(Update 20.52)- Oamenii se afla in statia „Eroilor”.

(Update 20.46)- Protestatarii s-au urcat in metrou spre statia Preciziei.

(Update 20.41)- Alexandru Alexe le tine un discurs oamenilor care asteapta metroul.

(Update 20.33)- Cei 20 de protestatari au ajuns in pasajul care face legatura intre statiile „Piata Unirii 1″ si ” Piata Unirii 2″.

(Update 20.23)- Protestatarii antiguvernamentali asteapta metroul in directia „Piata Unirii”.

(Update 20.17)- Protestatarii au intrat in metrou si se indreapta spre Piata Victoriei. Cei aproximativ 20 de oameni scandeaza si striga la portavoce. Unuia dintre protestatari i s-a facut rau fiind nevoie de interventia ambulantei. Protestatarii au coborat la statia Piata Romana.


video: Constantin Bănuță, fotoreporter independent

(Update 19.58)- O parte dintre protestatari s-au retras in pasajul din Piata Universitatii si scandeaza „Nu cedam, nu capitulam”.

(Update 19.45)- Protestatarii au ajuns pe treptele din fata Teatrului National Bucuresti. Alexandru Alexe tine un discurs in fata multimii, din nou.

(Update 19.25)- Jandarmii sunt deranjati de echipele de filmare ale Nasul TV si B1 TV care filmau in direct coloana de manifestanti de pe marginea carosabilului. Un jandarm si un negociator se rastesc la reporteri si cameramani. Multimea ia apararea jurnalistilor si scandeaza „Presa libera!”

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”55854″]
video: înregistrare din transmisiunea directă Nașul TV

(Update 19.22)- Protestatarii traverseaza in zig-zag la fiecare trecere de pietoni si scandeaza: ” Am reusit, jandarmii i-am ametit!”.

(Update 19.15)- „Manifestarea lor nu este una declarată, conform legii. Deplasarea nu trebuie să încurce traficul rurier sau pietonal în zona în care se desfășoară activitatea. (…) Au avut două tentative până acum să pătrundă pe carosabil”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, pentru un post de televiziune. „Noi avem în jur de 100 de jandarmi în acest moment, sunt cei care asigură în mod normal ordinea în Capitală”, a adăugat reprezentantul Jandarmeriei.

(Update 19.13)- Protestatarii traverseaza in cerc Piata Romana pe culoarea verde a semaforului. Acestia au pornit spre Piata Universitatii. Echipa Nașul TV este aplaudata si aclamata de protestari. Oamenii striga „Nasul TV!” si „Nasul e cu noi!”

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”55861″]
video: înregistrare din transmisiunea directă Nașul TV

(Update 19.05)- Si a treia incercare a protestatarilor de a intra pe carosabil a fost intampinata cde un cordon de jandarmi. Protestatarii se imbrancesc cu jandarmii pentru a traversa Bd. Lascar Catargiu pe trecerea de pietoni.

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”55864″]
video: înregistrare din transmisiunea directă Nașul TV

(Update 18.55)- Si a doua incercare de a intra pe carosabil a fost oprita de jandarmi. Protestatarii au ajuns in Piata Romana.

(Update 18.37)- Protestatarii au intrat pe carosabil dar dupa scurt timp au fost condusi pe trotuar de jandarmi.

(Update 18.30)- Grupul de protestatari se  indreapta spre Piata Romana.

(Update 18.13)- Alexandru Alexe tine un discurs multimii.

(Update 17.40)- Cei 150 de protestatari continua sa scandeze pe treptele din fata TNB: „Uniti, salvam toata Romania”, „Uniti, salvam Rosia Montana”

(Update 17.00)- In Piata Universitatii s-au adunat aproximativ 100 de persoane. Acesti scandeaza impotriva tuturor partidelor politice si pentru sustinerea celor doua cauze : Pungesti si Rosia Montana.

(Update 16.10)- Aproximativ 50 de oameni s-au strans la Piata Universitatii in fata Teatrului National. Protestatarii continua sa se adune.

Aproximativ 2700 de oameni au anuntat ca vor protesta, sambata,  impotriva clasei politice si a actualei guvernari. Punctul de intalnire al protestatarilor este “Rondul din Piata Universitatii”.

Protestul va incepe in jurul orei 16, protestatarii arantandu-se pregatiti sa isi dea viata pentru un viitor mai bun al Romaniei.

Platforma civica ” Uniti Salvam”, razesii din Pungesti dar si motii din Campeni si-au anuntat participarea in cadrul protestului de sambata.

“Pentru statul de drept trebuie să luptăm în fiecare zi. Ne vedem în Piață.” se anunta pe pagina evenimentului.

PROTESUL VA FI TRANSMIS IN DIRECT DE NASUL TV

5 COMENTARII

  1. Jos USL jjos furaciosii ati puso vine romanii peste voi miseilor nu va ajunge cate locuri de munca aveti in parlament vreti sa ne furati si aerul pe care il respiram uselistilor fugiti ca iese rau

  2. Este un fapt pozitiv ca pedeleul a reusit sa organizeze primul minting al anului. Luarile de cuvant ale liderilor, inclusiv cel a lui Blaga, rostite pe un ton neprietenos, mi s-au parut false si deloc mobilizatoare. Daca acuzarea guvernului de proasta guvernare a fost normala, acuzarea de hotie, desi motivata, a parut deplasata stiut fiind ca debarcarea lui Boc si apoi a lui Ungureanu s-a facut si cu sprijinul pe sub ascuns si a penalilor si interesatilor din pedele.
    Mitingul urmator de la orele 16 mi s-a parut mai interesant, mai de efect si mai ales sincer.

  3. Mitingul PDL a fost reusit si ma bucur. Demult nu au mai iesit mii de oameni in scop pur politic.

    Lozincile au fost bune si foarte bune. Trebuie sa faca un filmulet cu ele. Una cred ca a fost in premiera : JOS GUVENUL HOTILOR!

    Daca mai vedeam si VREM UE, NU TIRASPOL sau VREM UE, NU VORONIN eram deplin multumit. 🙂

Comentariile sunt închise.