oprea

Gabriel Oprea a spus, miercuri seara, la Antena 3, că Bogdan Gigină a fost avertizat, în timpul cursei, că pe traseu e o groapă, chiar cu puțin timp înainte de accident. Conform ministrului, înregistrarea convorbirii ar fi la dosarul de la DNA. Numai că tatăl lui Bogdan Gigină vine cu o mărturie care schimbă tot, conform stiripesurse.ro

Lovitura de teatru în acest dosar constă în faptul că Gigină nu avea o cască funcțională, iar el nu putea fi auzit ceea ce comunica. Asta a spus tatăl fostului polițist.

”Se spune că Bogdan a auzit în cască faptul că urmează o groapă. Dar, nimeni nu a spus, până acum, că Bogdan nu avea comunicare în cască, nu putea fi auzit dacă vorbea, pentru că nu funcționa casca. El avea doar o stație mică, Motorola, pe motocicletă. Procurorii știu asta. Pe nicio înregistrare nu există vreo replică a lui Bogdan. Asta pentru că nu putea răspunde, fără o cască funcțională. Șefii lui nu trebuiau să îl scoată pe traseu din cauza vremii. Domnul ministru ne spune că nu dă comandă cu ce viteză să meargă comanda. E adevărat, dar să vă spun mecanismul. El pleca la 7.30 dimineața de acasă către minister sau către Guvern. Dacă el ieșea din casă la 7.20 și aghiotantul lui transmitea că trebuie să fie la 7.30 undeva, cu ce viteză puteau să meargă?”, a spus tatăl lui Bogdan Gigină.

”Cred că băiatul meu se zvârcolește în mormânt. Le mulțumesc celor care au venit. Emoțional sunt alături de toți cetățenii. Familia Gigină așteaptă să se facă puțină dreptate pentru ca Bogdan, fiul nostru, să poată dormi liniștit. Nu știu dacă a fost obligat să fie de tură în seara aceea. Comandantul lui a fost copleșit de frică și a cedat în fața comandantului său și l-a lăsat în urmă. Mă refer la cel care a fost ministru de Interne.”, a spus, aproape în lacrimi, tatăl lui Bogdan Gigină.

”Antena 3, niște derbedei!”, au scandat cei din jurul reporterului Antena 3 în momentul în care l-a intervievat pe tatăl lui Gigină. Practic, evenimentul s-a transformat într-un protest împotriva Antena 3.