Reuniunea Consiliului de Onoare al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului. In imagine: Lucia Hossu Longin.

Reuniunea Consiliului de Onoare al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului. In imagine: Lucia Hossu Longin.

Autoarea serialului Memorialul Durerii de pe TVR, „singurul proiect de televiziune care oferă una dintre cele mai complexe şi documentate imagini asupra regimului comunist din România.” (TVR plus), a anunțat că va face „plângere penală iniţiatorilor legii pentru ca acest document să fie retras şi reformulat în termeni europeni.” (Cotidianul)

Tot mai mulți intelectuali iau atitudine împotriva legii antilegionare care, prin abuzurile pe care le permite, ne va întoarce în perioada neagră a bolșevismului dacă nu va fi stopată din fașă iar inițiatorii ei trași la răspundere.

Ceea ce nu înțeleg creaturile care în acest moment se bucură că au un instrument prin care pot încerca să ne șteargă istoria, să cenzureze cărți și biografii, să murdărească eroismul luptătorilor anti-comuniști, este faptul că tupeul cu care un Alexandru Florian (fiul unui ideolog bolșevic), directorul Institutului Elie Wiesel, sau alții ca el, cer interzicerea unor mari personalități românești nu va face decât să stârnească atât opoziția și solidarizarea unui mare număr de români cât și interesul românilor față de părinții bolșevici ai acestora, față de istoria nespusă a crimelor bolșevicilor împotriva României și a românilor. În realitate, scandalul provocat de această lege se va întoarce împotriva lor și un număr cel puțin triplu de români, față de cei care știu în acest moment, vor afla adevărata poveste a comunismului în România, cu tot cu componenta etnică a celor care ne-au adus ciuma roșie pe cap.

În argumentația sa, Lucia Hossu Longin subliniază foarte bine perversitatea legii: „Ce incriminăm cu această lege? Teroarea comunistă, aşa cum ar fi normal? Nu! Ci teroarea legionară, care aşa cum ştim a durat un interval scurt de timp şi autorii ei şi-au primit judecata. Nu şi-au primit-o în niciun fel cerberii comunişti, vinovaţi pentru peste 2.000.000 de oameni exterminaţi în închisori. (…) Actul legislativ e de o asemenea gravitate încât nicio poruncă de aliniere la legislaţia europeană nu îl poate salva. Actul legislativ este la fel de nociv cum a fost şi sistemul comunist. O uriaşă oroare pe care în anul 2006 România a condamnat-o ca fiind ilegitimă şi criminală.

Pentru ca în final să își exprime o altă tristețe: „Mi-aş fi dorit ca la Palatul Cotroceni să se afle un profesor de istorie, şi nu unul de fizică sau cel puţin un om căruia să-i fie scumpă onoarea acestei ţări, dobândită prin atâtea decenii de rezistenţă anticomunistă şi prin atâţia martiri. Şi să nu se promulge o lege la indicaţiile unui consilier infantil, o lege care nici măcar nu a fost dezbătută public de instituţiile interesate: Fundaţia Academia Civică, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, presa scrisă şi audiovizuală, “Memorialul durerii”, care în 25 de ani a realizat şi a difuzat peste 200 de documentare despre gulag.” (Cotidianul)

În același timp, intelectualii de carton ai României (mari scriitori și poieți), cei plimbați pe la toate televiziunile ca să facă pe deștepții și genialii, tac mâlc, ca să nu-și supere stăpânii sau pentru că sunt în aceeași barcă. Foarte bine, pentru că în felul acesta vor putea să vadă mulți cui slujesc și de ce sunt atât de promovați.

Iar în final, repet ce am mai spus și într-un alt articol: dacă poporul român va permite ca această lege anti-românească să-și producă efectele, atunci POPORUL ROMÂN MERITĂ SĂ DISPARĂ DIN ISTORIE pentru lașitate și prostie!

Daniel Roxin

10 COMENTARII

 1. Oamenii vorbesc de multe lucruri fără să cunoască aproape nimic.Câți dintre românii de azi știu adevărata istorie a legionarismului sau mai departe a fascismului din Italia?Întâi documentează-te suficient de bine ca să deschizi gura doar, căci despre aprecieri și comentarii îți trebuie amar de ani de citit și răscitit,așa că lăsați-o mai moale când nu știți despre ce este vorba.Toți evreii din România salvați de la holocaust plecau cu sutele de mii în anii 50 în Israel stat nou înființat,dar cu puțină populație.Așa că morții din holocaustul din țara noastră și imaginat de acest institut de rușine, plecau cu vaporul din Constanța mai ceva decât învierile lui Cristos.Unii evrei au ajuns penibili, dacă nu și mai mult, unde o fi înțelepciunea lor tradițională?

 2. Afară din parlament cu dușmanii României își bat joc de un întreg popor și de toată istoria țării.Cred sincer că sunt și niște sfertodocți care habar nu au de nimic, de o crasă incultură și de aici nu mai este mult ca să fi calificați ca indezirabil în parlamentul țării și să părăsească de urgență și țara asta ar fi de dorit ca să asanăm groapa de gunoaie.

 3. Initiatorii legii infame ar trebui judecati pentru atingere adusa suveranitatii nationale, atingere adusa imaginii si demnitatii umane, actiune impotriva interesului national. Iohannis ar trebui sa intre in procedura urgenta de suspendare pentru promulgarea unei legi antiromanesti cu repercusiuni grave!

 4. S-ar putea să fie de fapt o mârșăvie de care comunismul s-a mai servit în trecut. Adică, vorbsă râcâie puți opinia piblică și să vadă unde se mai află rezistența. Unde mai sunt centrele de gândire anti-comunistă. Apoi anulează legea, dar în atacă indirect pe cei care au scos capul din cutie. NU CREDEȚI??!

 5. Legea asta creeaza legionari din randurile tinerilor de azi. O sa aiba efectul invers. Haha!!

 6. D-na Longin,una dintre putinele persoane publice care au ramas cinstite,curajoase, de un patriotism sincer si AFISAT! Una dintre putinele persoane care nu s-a izmenit in fata vreunei scursuri politicianiste, asa cum fac mai toti.Sa ne traiti, doamna!

 7. joc comunistii jos ambasada moscoviei iamm spus la debili sa termine nu vor asa vin sa-i ridic pe juma de acolo sus la dumnezeul lor care a murit singur vine altul deja

 8. Oligofrenii se lafaie in parlament, o sleahta de oportunisti incapabil de-a face absolut nimic in afara de legi pentru furaciuni si protejarea infractiunilor lor potentiale !
  In martea neagra parlamentul trebuia dizolvat.
  Iohanis habar n-are nimic de presedentie, se plimba in lume si ne spune ca noi sintem aia prosti, nu el si cu femeia lui, de ce trebuie reconstruita Vila Lac trei ?
  L-as intreba asta la fiecare conferinta de presa si mai ales de ce si-a arucat parpalacul pe masina in Franta, nu s-a gindit ca ne face pe toti de ris ?
  Neamului prost nu poti ceri ceea ce n-are !
  A promulgat primul destept al Romaniei legea cu legionarii, bai Iohanis, esti un papagal, condus de prostovanii de care te-ai inconjurat !
  Ultimul tau pas va fi numirea lui Predoiu sef la guvern, iti pui cruce si la Cotroceni si la Lac Trei.
  Daca n-o sa desemnezi un guvern neangajat politic, pleci ba’, poporul n-are nevoi de alta Marie !

 9. Felicitari DOAMNA!

  Cereti si desfiintarea acestui institut fantoma care poarta numele unui sarlatan international cit si arestarea acelora care-l sustin pe Elie Wiesel pentru SUSTINEAREA „HOLOCASH-ului” impotriva Romaniei!

  Cereti desfiintarea SIONISMULUI si a MARIONETELOR khazare care il sustin in Romania!

Comentariile sunt închise.