mugur isarescu

Lucian Isar, fostul ministru al Mediului de Afaceri în guvernarea Ponta, continuă dezvăluirile despre rezerva de aur a României, depozitată de BNR la Londra.

Fostul ministru devoalează faptul că, dacă în 2001 România încasa dobânzi semnificative din plasarea aurului în străinătate, în ultimii 10 ani, sub conducerea aceluiaşi Guvernator, statul nu a mai încasat niciun cent, BNR prevalându-se de o decizie luată în 2006 de Consiliul de Administraţie al băncii centrale.

Citiţi mai jos comentariul integral al fostului ministru, publicat pe blog

In raspunsul la o interpelare senatoriala pe tema aurului Isarescu prin purtator de cuvant, evident, recunoastea urmatoarele:

“În 2001, BNR a câștigat din dobânzi pentru aur peste 5 milioane de dolari. Nu e mult, dar nici puțin. Este vorba totuși de 150 de miliarde de lei, bani folositori țării obținuți fără nici un risc.
Vă asigur, Domnule Senator, că înaintea oricărei operațiuni cu metale prețioase, fie conversii argint-aur, fie activarea aurului, Banca Națională a informat în detaliu cele două Camere ale Parlamentului, Președinția și Guvernul. Nici o operațiune nu a fost făcută în ascuns”

“Între 1999 și 2002, BNR a trimis scrisori parlamentului, președintelui României, prim-ministrului, Ministerului de Interne, altor organisme ale statului în care au fost făcute informări pe larg privind transferurile temporare de aur la bănci din străinătate. ”

Link aici http: bnr.ro

Foarte straniu cum:

1. “transferurile temporare de aur la bănci din străinătate”

Aceste transferuri s-au permanentizat peste noapte sub semnatura lui Isarescu si fara controlul Curtii de Conturi.

2. “În 2001, BNR a câștigat din dobânzi pentru aur peste 5 milioane de dolari. Nu e mult, dar nici puțin. Este vorba totuși de 150 de miliarde de lei, bani folositori țării obținuți fără nici un risc.”.

Acum dobanda cuvenita pentru 10 ani devine nesemnificativa pentru a fi incasata de Statul Roman.

In plus aurul nu a putut fi folosit ca si colateral in criza.

Stranie decizia netransparenta a lui Isarescu din 2006.

O fi informat pe toata lumea ca nu va mai primi dobanda “bani folositori țării obținuți fără nici un risc” sau nu a mai considerat necesar.