După anunţul lui Traian Băsescu, conform căruia Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997-2001, Monica Macovei îi cere premierului demisia şi retragerea din cursa electorală. Este prima reacţie a unui contracandidat al lui Ponta, după dezvăluirile preşedintelui.

“Ponta trebuie să demisioneze în acest moment din funcția de prim-ministru și să-și retragă candidatura pentru funcția de președinte al României. După demisie și retragere, Ponta trebuie să explice oamenilor de ce a încălcat Constituția și a mințit atâția ani.

Potrivit Constituției, Ponta, ca procuror, nu avea voie să fie și ofițer SIE, între cele două funcții existând o incompatibilitate. Incompatibilitatea este prevăzută la art. 132 alin. 2 din Constituția în vigoare, și la art. 131 alin. 2 din Constituția în vigoare între 1991 și 2003.

Ponta și cei din SIE, care l-au recrutat pe Ponta încălcând Constituția, trebuie să răspundă”, scrie Monica Macovei pe Facebook.

Candidatul independent revine ulterior cu o serie de întrebări retorice despre Victor Ponta:

“1. Ce încredere pot avea românii și partenerii NATO ai României într-un prim-ministru ofițer acoperit care, probabil, spiona aliații occidentali ai României?

2. Ce încredere pot avea românii și partenerii NATO ai României într-un prim-ministru ofițer acoperit care intervine în favoarea unei companii rusești suspectată de evaziune fiscală și spălare de bani la indicațiile ambasadorului rus?

3. Ce încredere pot avea românii și partenerii NATO ai României într-un prim-ministru ofițer acoperit care a cedat total inexplicabil, printr-o inginerie financiară, către Kaz Munai Gaz, 400 de milioane de dolari pe care compania îi datora statului român?

4. Ce încredere să aibă românii și partenerii NATO în el ca prim-ministru sau președinte?

5. Îl au rușii la mână cu ceva pe ofițerul Ponta? Sau Ponta e un simplu șpăgar? Poate fi prim-ministru sau candidat la președinție un astfel de om?”

Sursa: stiripesurse.ro

2 COMENTARII

  1. “…Îl au rușii la mână cu ceva pe ofițerul Ponta?”
    DA !
    E OMUL RUSILOR, implantat in viata noastra ca un ghimpe sub unghie !

    • Pentru ca altfel cum va explicati ca pontanacu’ e atat de bine “acoperit” incat nu poate fi atins nici cu o floare, dupa toate matrapazlacurile facute ?!?

Comments are closed.