codlea autoservire 1

La Codlea s-a deschis o „Autoservire pentru oameni cinstiti”, anunta aktual24.ro Langa produse nu exista vanzator, cei care cumpara trebuie doar sa lase banii intr-o cutie. Cat cred ca fac produsele.

„Autoservirea” se afla pe strada Laterala din Codlea. Aici se pot gasi legume, fructe, toate din gospodaria locala. De asemenea, sunt si borcane cu dulceata si miere, muscate si petunii, plante aromatice. Insa nimeni nu este la vanzare. Cei care doresc produsele trebuie doar sa lase cat cred de cuviinta intr-o cutie. Daca doresc sa si le transporte mai usor au la dispozitie, gratuit,  si o bicicleta. Singura conditie pentru a o folosi este sa o aduca inapoi. Nimeni nu sta de paza, nimeni nu supravegheaza.

Initiatorii s-au inspirat din Occident cu acest tip de vanzare, in satele vestice fiind des gasite astfel de „autoserviri”.

Pana acum nu s-au auzit plangeri din partea initiatorilor acestui proiect, semn ca afacerea pentru „oameni cinstiti” ar putea sa mearga chiar bine.

codlea-autoservire

 

codlea-autoservire 2

 

 

Sursa text / foto: aktual24.ro

10 COMENTARII

  1. si pe la mine se procedeaza aproximativ la fel : aveau nevoie probabil de gaz , de butelii . au venit , le-au „luat” cu totul (6 butelii), dar nu le-au mai platit . politia inca asteapta , poate apare cu banii , careva..

  2. poate functioneaa acolo la Brasov.ia sa faca cineva experienta asta in Vrancea,Vaslui,Teleorman,Dolj,Gorj,si multe multe alte judete

  3. Cum este fiscalizata vanzarea ? E o idee minunata, dar contravine legii.

    • aproximativ…nu se considera act de comert vinzarea produselor obtinute in gospodariile taranesti sau cele obtinute pe pamintul pe care acestia il lucreaza impreuna cu familia.

    • No, pe bune?! Daca are o intreprindere familiala poate omu’ sa-si plateasca darile din mana, nu vad problema. Nu contravine legii decat daca vrei musai sa intrii in discutia despre „producerea si vanzarea produselor alimentare”, dar cata vreme atat producatorul cat si vanzatorul isi asuma responsabilitatea ca totul e ok…

  4. Spiritul romanesc a fost indus de socialism, trebuie sa recunoastem asta, am fost „impinsi” de sistem sa furam cit de putin, dar tot furt se numeste : noi ne facem ca muncim ei se fac ca ne platesc.
    Magazinul asta n-o sa reziste mult.

Comments are closed.