antena-3-cnnMai multe firme au sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie că au fost şantajate de ANTENA, fiind obligate să încheie contracte de publicitate pentru a nu le fi terfelită imaginea pe posturile TV ale trustului înfiinţat şi controlat din umbră de Dan Voiculescu, spun surse judiciare. Practic, e vorba de mai multe autodenunţuri, arată România Liberă.

Scandalul a pornit însă de la denunţul administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, care acuza că era ame­ninţat cu dezvăluiri compromiţătoare dacă nu semna un contract de 35 de milioane de euro în beneficiul Antena TV.

Dan Voiculescu a fost învinuit luni de procurorii anticorupţie de complicitate la acest act de şantaj, alături de directorul ANTENA TV Group, Sorin Alexandrescu, acuzat de şantaj, de fiica acestuia, Camelia Voiculescu, acuzată de complicitate la şantaj, de Dan Matiescu, directorul Intact Publishing, acuzat tot de complicitate la şantaj. De asemenea, a fost pus sub învinuire Şerban Pop, fostul şef al ANAF, care a transmis reprezentanţilor lui Voiculescu documentele compromiţătoare folosite la şantaj. Premierul Ponta l-a demis din funcţie înainte de declanşarea scandalului, ceea ce poate însemna că fusese informat de existenţa anchetei premergătoare.

Au mai fost acuzate şi trusturile care au participat la şantaj, res­pectiv ANTENA TV GROUP, ­INTACT Publishing, ANTENA 3.

Numele firmelor care au depus sesizări sau autodenunţuri şi ale martorilor care au dat declaraţii împotriva lui Dan Voiculescu sunt secrete în această fază a anchetei, spun sursele „României libere”, pentru a nu se face presiu­ni împotriva lor, aşa cum s-a întâmplat déjà cu administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, primul care a făcut plângerea penală de şantaj şi s-a trezit, la rându-i, cu plângere penală de denunţare calomnioasă.

4 COMENTARII

  1. De ce ne iau banii cu japca pentru televiziune si radio daca noi platim deja cablu TV ?….ce inseamna acest lucru, forteaza oamenii saraci sa plateasca aceste Dari catre acesti calai care sant super bogati pe saracia oamenilor de rand. Jos cu ei ,,la puscarie , confiscarea averilor Asa cum se fac legile in alte Tari . Nu exista democratie in Tara noastra, numai japca pe cei neputinciosi. Toti cei care au averi nejustificate sa fie judecati si condamnati.Confiscarea averilor bunurilor si date in folosul oamenilor saraci, copiilor care au nevoie de educatie si celor care ne lucreaza in spitale ,invatamant…Rusine pentru cei care promit si nu fac nimic. O Alta Revolutie. Traiasca Romania, jos impostorii.

  2. Urmeaza o nunta cu dar. Daca se confirma, varanul e terminat. Idem si haznaua 3.

Comentariile sunt închise.