Mai multe persoane au fost rănite, duminică, după ce telecabina care face legătura între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac a intrat cu viteză în staţie şi s-a lovit de peron. Mai multe echipaje de pompieri, SMURD şi salvamontiştii s-au deplasat la locul accidentului, conform romaniatv.net

UPDATE. Șapte persoane au fost rănite duminică, în timp ce se deplasau cu două telecabine care nu s-au oprit la timp, una care urca și alta care cobora, pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, a precizat pentru AGERPRES, Ramona Nistor, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu.

„Sunt răniți și jos, la Bâlea Cascadă și sus, la Bâlea Lac. Știu că este vorba de răniți ușor. Una dintre victime se pare că va fi adusă cu targa de sus, de la Bâlea Lac, de către salvamontiști, până unde îi poate prelua ambulanța. S-a întâmplat în telecabina care a urcat la Bâlea Lac și în cea care a coborât la Bâlea Cascadă”, a precizat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu.

La răniții de jos, de la baza Masivului Făgăraș, ambulanțele deja au ajuns. Potrivit autorităților, medicii nu au cum să ajungă la peste 2.000 de metri în Munții Făgăraș, la cei răniți din telecabina de la Bâlea Lac, decât cu elicopterul sau îi pot trata dacă sunt aduși de salvamontiști cu targa. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu a anunțat că este vorba de patru răniți ușor, printre care un copil de patru ani, care a suferit o fractură de piramidă nazală, două femei cu dureri la picioare și spate și un bărbat cu fractură la picior.

În una dintre telecabine se aflau 15 persoane.

Din primele informații oficiale, se pare că cele două telecabine nu au putut opri la timp, iar pasagerii s-au lovit de pereții telecabinelor, când au ajuns la finalul curselor.

La locul accidentului s-a deplasat și șeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Telecabina de la Bâlea este singurul mijloc de transport care face legătura în această perioadă, pe cablu, pe o distanță de 3.700 de metri, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, până la peste 2.000 de metri altitudine. Deocamdată Transfăgărășanul este închis, nefiind deszăpezit.

Nu este pentru prima dată când sunt probleme cu telecabina de la Bâlea. În ianuarie 2016 a avut loc cea mai mare operațiune de evacuare a turiștilor de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, din Munții Făgăraș, din cauză că telecabina se blocase. Un număr de 70 de turiști, din care 45 de copii au fost transportați atunci cu elicopterele de la Bâlea Lac, la Bâlea Cascadă, pentru a putea ajunge acasă.

UPDATE. Din primele informații, sunt patru victime în urma incidentului. Un copil de patru ani are  fractură de piramidă nazală, un bărbat are fractură la un picior, o femeie acuză dureri la picioare, iar o femeie prezintă dureri la coloana vertebrală.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Ramona Nistor, a anunţat, că mai multe echipaje se deplasează în Munţii Făgăraş, la Bâlea Cascadă, unde mai multe persoane sunt rănite.

„SMURD Avrig,  o ambulanţă SAJ şi Salvamont intervin la Telecabina Bâlea Cascadă, unde cel puţin patru persoane au nevoie de îngrijiri medicale, după ce telecabina s-a izbit la sosire”, a declarat Ramona Nistor.

Potrivit acesteia, situaţia este în continuă schimbare.

La rândul său, şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat pentru News.ro, că e posibil să fie mai multe persoane care  au nevoie de îngrijiri medicale, el precizând că incidentul s-a produs după ce telecabina ar fi intrat cu viteză în staţie.

Potrivit surselor citate, în telecabină se aflau 15 persoane.