????????????????????????????????????

Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova au fost unele „competitive, cu respectarea libertăţilor fundamentale”, estimează ambasada SUA la Chişinău, care dă asigurări că administraţia de la Washington va rămâne deschisă cooperării cu autorităţile moldoveneşti, informează miercuri Deschide.md, conform stiripesurse.ro

Totodată, ambasada SUA subliniază că „procesul electoral se va încheia după ce Curtea Constituţională va valida rezultatele alegerilor”.

„Conform concluziilor preliminare ale misiunii de observatori a Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR), alegerile au fost competitive, cu respectarea libertăţilor fundamentale. Înţelegem că există acuzaţii de nereguli. Procesul electoral se va încheia odată ce Curtea Constituţională a Republicii Moldova va valida rezultatul final”, se menţionează în comunicatul ambasadei SUA la Chişinău.

Potrivit sursei citate, „guvernul SUA se angajează să colaboreze cu autorităţile Republicii Moldova în susţinerea unei guvernări eficiente şi responsabile pentru poporul Moldovei”. „Aşteptăm sa conlucrăm în acest sens cu preşedintele ales’, se mai arată în comunicat, transmite agerpres.