george soros

Manipulare grosolană la România TV. Postul de televiziune a difuzat un filmuleț venind, chipurile, din partea grupării Anonymous. În materialul video se vorbește despre implicarea omului de afaceri George Soros în tragedia de la Colectiv, conform digi24.ro

Derapajul televiziunii a fost comentat de agenția de monitorizare a presei ActiveWatch pe contul de Facebook: „Atenție la fumigenele de campanie!”.

Postarea ActiveWatch: „Operațiune de manipulare în desfășurare la România TV. Postul de televiziune difuzează un filmuleț asumat, chipurile, de gruparea Anonymous. Filmulețul vorbește despre implicarea lui George Soros în incendiul de la Colectiv. În mod convenabil, „Anonymous” dă Guvernului un termen de 10 zile ca să spună tot adevărul despre ce s-a întâmplat în clubul Colectiv. Adică este posibil să apară niște „informații” după alegerile de duminică. Scenariul este comentat de niște persoane: Monica Tatoiu, Mirel Curea, Mircea Dogaru și Florin Chilian. Până acum nu a fost solicitat niciun punct de vedere oficial. Atenție la fumigenele de campanie! #alegeriparlamentare2016, #parlamentare2016, #monitorizareAW, #colectiv.”

Și site-ul Paginademedia.ro atrage atenția că postul tv controlat de Sebastian Ghiță a făcut din „păcatele” lui Soros o „temă de campanie”, iar miliardarul s-ar face vinovat de „acapararea” țării.

Site-ul a monitorizat câteva burtiere cu acest subiect la România TV:

– Acuzații-Șoc:Soros a pus la cale tragedia Colectiv
– Soros, tranzacții dubioase pentru finanțarea operațiunii Colectiv
– Lovitură de stat anunțată în România, cine ascunde adevărul

captura-rtv-soros-pus-cale-tragedia-din-colectiv

„Mesajul” Anonymous difuzat de România TV este citit în limba engleză de o voce robotică, ce spune, printre altele: „Știm ce preț plătește guvernul vostru pentru ca adevărul să nu fie niciodată aflat. (…) Vom trimite dovada faptului că cei din Colectiv au fost uciși. Noi știm detalii privind întregul plan. Noi știm detalii cu privire la tranzacțiile bancare făcute înainte de evenimente. Noi știm de unde au venit banii și pentru ce au fost foloșiți. Am urmărit traseul acestora din organizații controlate de George Soros, care au finanțat de asemenea investitura lui Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru”.

Tot la România TV, în urmă cu câteva zile, s-a lansat o altă informație aiuritoare: Revoluția din decembrie 1989 a fost finanțată de… Ați ghicit? Același George Soros, care, în opinia televiziunii lui Sebastian Ghiță, candidat PRU la parlamentare, se face vinovat de toate nenorocirile din România.