646x404

Marian Godină, considerat cel mai în vogă poliţist al momentului după ce a demascat, mai întâi pe pagina sa de Facebook şi, ulterior, într-o carte lansată recent, corupţia din Poliţie, vorbeşte, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”, despre viaţa de agent la Rutieră, dar şi despre valul de reacţii primite după publicarea volumului „Flash-uri din sens opus”.

După ce şi-a deranjat şefii cu dezvăluirile despre practicile necurate din Poliţia Română, Godină este încrezător că sistemul, oricât de putred şi de puternic este, poate fi schimbat. Iar asta cu atât mai mult cu cât a simţit pe propria piele cum poliţiştii curaţi au parte de sprijinul românilor de rând.

”Adevărul”: ”Flash-uri din sens opus” e o lecţie despre România reală, fără farduri şi briz-brizuri, simplă, uneori amuzantă, dureroasă de multe ori. Cum e România reală, văzută din stradă de poliţistul Marian Godină? Ce se vede când dăm la o parte stratul de fard din statistici şi din declaraţiile oficiale şi coborâm în lumea reală, printre oamenii simpli?

Marian Godină: Am considerat mereu că poziţia poliţistului din stradă este perfectă pentru a observa societatea românească exact aşa cum este ea, cu bune şi cu rele. România reală este exact aşa cum arată în cartea Flash-uri din sens opus, poate ceva mai dură, ţinând cont că în carte am dorit să păstrez un registru amuzant şi să nu scriu prea mult despre tragediile pe care le vede aproape zilnic un poliţist rutier.

Citiți articolul integral pe adevarul.ro