Mii de persoane sunt așteptate duminică, începând cu ora 14:00, în fața Guvernului pentru a solicita unirea cu Republica Moldova ca prioritate națională în cadrul manifestației organizate de Platforma Civică “Acțiunea 2012”. Cu această ocazie, participanții la eveniment vor propune spre asumare candidaților la alegerile parlamentare din 9 decembrie o serie de revendicări grupate sub genericul Pact pentru Basarabia.

Apariții publice privind necesitatea reîntregirii naționale și recunoașterea existenței unui singur popor pe ambele maluri ale Prutului, extinderea ariei de activitate teritorială a postului TVR Iași în Republica Moldova, crearea unei piețe agricole comune sunt doar câteva dintre solicitările a peste 30 de organizații nonguvernamentale din România, Republica Moldova și diaspora. Candidații semnatari ai Pactului pentru Basarabia vor fi promovați și recomandați alegătorilor pe un site realizat special cu acest scop.

Conform unui sondaj de opinie realizat în iunie 2012 în România, 87,2% dintre respondenți s-au declarat în favoarea unirii României cu Basarabia. Platforma Civică “Acțiunea 2012” este o coaliție formată din peste 30 de organizații nonguvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

Clipul oficial de promovare al evenimentului

În urmă cu o lună, peste 10.000 de persoane au participat la un marș cu steaguri tricolore și mesaje de unitate națională pe străzile Chișinăului.

10 COMENTARII

 1. am vazut acum 30 min transmisia in direct dela manifestatie (o preluare de fapt) la Nasul tv.Initial am avut tendinta sa cred ca este o reluare…apoi am butonat telecomanda .Nimic,nimeni altcineva nu transmitea secventele.Fizic sunt departe de ei dar inima si sufletul ii insoteste .Toti suntem romani,asa este!Numai ca basarabenii au indurat prea mult umilinta ruperii de patria mama,ei nu uita (asa cum multi din vechiul regat au uitat)sa ceara dreptul de a fi in acelasi hotar cu cei a caror limba o vorbesc si au aceeasi simtire.

 2. Ce inseamna mars de amploare cand sunt asteptate peste 1.000 de persoane ?

  Conform unui sondaj de opinie realizat în iunie 2012 în România, 87,2% dintre respondenți s-au declarat în favoarea unirii României cu Basarabia. ” – ma indoiesc serios de asta.

  ahhhhhh, ca a fost Merkel acolo, ca se doreste integrarea spatiului moldovenesc in cadrul UE, ca s-a facut troc cu Transnistria si ceea ce inseamna ea geopolitic pentru rusi?

  oook! asta da.

  Guvernul Ponta-Antonescu-Moscova are o noua problema de rezolvat.

  pam! pam!

  • am urmarit clipul care ar trebui sa nasca un fior in mine si sa ma faca macar sa fiu atent la ceea ce propune.
   rezultatul: pfoa pfoa, Romania e Basarabia, pfoa pfoa…

   aleu nenica…

   • Poate ne-am grabit sa comentam intr-adevar, sincer sunt aproape cu sufletul de romanii de peste Prut, insa cu siguranta nu cunoastem alte dedesubturi…

 3. Hai Romania Trezirea, uitati de idiotii Ponta si Antonescu si sa iesim cu totii sa demonstram caci avem acelasi sange. D-le Basescu acum este momentul sa-i desfiintam pe USL-isti si comunismul in general. Daca nu acum atunci cand?

 4. Poate cineva dintre cei care au participat la acest mars sa ne relateze cum a fost ? Multumesc.

  Am presimtirea ca presa va trece peste acest eveniment…

 5. M-au cuprins fiorii din cap pana-n picioare, sufleteste sunt alaturi de voi, va sustin cu mult drag, SUCCES !!!

 6. Vai, cat regret ca sunt departe de Bucuresti ! As fi participat cu toata inima la acest mars.

Comentariile sunt închise.